Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

indiindi

9. 6. 2009 9:31
Alexandr byl Makedonec

Alexandr byl Makedonec, což je potvrzeno vědci, ale jestli byl vzdáleným příbuzným Řeků, to je jen domněnka, o které si vědci vůbec nejsou jisti, a neexistují proto důkazy. Tak kdo komu krade minulost? Makedonie Řecku, nebo naopak!

0 0
možnosti

Pan Vajíčko

8. 6. 2009 19:30
Fasulis

Fasulis je naprosto typický řecký ultranacionalista, ze kterých je mi na blití... Tolik lží a demagogie v jednom článku... Rv

0 0
možnosti

indiindi

8. 6. 2009 14:27
Pella

Alexandr i Filip se narodili ve městě Pella, které sice dnes leží v Řecku, ale v době jejich narození, to bylo hlavní město Makedonie a ne řeckých států. Alexandr i Filip

se narodili jako makedonci, ne jako řekové, s těmi válčili. To je sprostost říct, že byli

Řekové.

0 0
možnosti

indiindi

8. 6. 2009 15:17
Rozdělení Makedonie

To že si Srbsko, Řecko a Bulharsko rozdělilo a přivlastnilo Makedonii, z nich nedělá

potomky makedonské dynastie.

0 0
možnosti

indiindi

8. 6. 2009 13:03
Filip ani Alexandr nebyl Řek

0 0
možnosti

indiindi

8. 6. 2009 13:15
Re: Filip ani Alexandr nebyl Řek

Filip se narodil v Makedonii,  vyrůstal jako řecký zajatec, v dospělosti mu bylo dovoleno vrátit se do Makedonie, on si podrobil řecké státy a obce.!!

0 0
možnosti

indiindi

8. 6. 2009 11:06
peace

"Z hlediska etnického

jsou obyvatelé dnešní Makedonie složeni především z Albánců, Srbů, Bulharů, Romů a Turků." Zapomněl jste vyjmenovat i Řeky, protože z

těch jsou také obyvatelé dnešní Makedonie složeni, ale to asi záměrně, protože se

Vám to hodí do Vašeho afektovaného článku. 

0 0
možnosti

indiindi

8. 6. 2009 15:18
Re: peace

Myslím tím potomci dřívějších Řeků.

0 0
možnosti

archontas

10. 12. 2008 9:34
Článek má ve všem pravdu

Má ve všem pravdu,jen na malý a nepodstatný detail.Tzv"Makedonci"my říkáme Slavofoni, přišli na dnešní území v 5-6-st.při stěhování národů.Tedy kolem osmiset let po Alexandrově smrti.Chtějí si přisvojit naši historii,protože žádnou nemají.Jejich tzv.národ se začal formovat až v minulém st.Vždyť i název jejich hlavního města je odvozen z řeckého "Skopia"(strážní věž,stráž).Moje dcerka chodí do 8.tř. s jedním tzv.Makedoncem a ten všude tvrdí,že je řeckého původu.Naposledy ji vehementně přesvědčoval,že dveře se řecky řeknou "vrata" a když mu řekla "porta",tak nechápvě kulil oči.Řecko a tím i Řekové jsou tak velkomyslní,že všechny své občany považuje za Řeky.Doknce i Turky.Vím co říkám,mám projeté celé Řecko(pracovně).Plně  souhlasím s řeckou politikou vůči   "Makedonii".Zito i Elláda.;-DR^

0 0
možnosti

Gacov

15. 7. 2008 18:24
PANTA REI !!!

Hodně jsem zkrátil text aby se vešel do 1000 znaku ale snad si domyslíte co jsem vymazal.

Všechny jsme Afričane protože náš pra otec přišel z Afriky proto musíme bojovat a změnit stávajícím Afričanům jméno na novo Afričane nebo jižné Afričané. Jinak podle toho co si napsal o svém dědečkovy možná budeš dokonce míšenec z geneticky stávajících současných Řeku který se hodně liší z antických Řeku a geneticky stávajícím Makedonec který rovněž se liší od antických Makedonců.

Ale to máš jedno teď budeš Čech nebo Evropan a pokud ti ne tak naše potomky se stanu krajany a budu možná společně debatovat v podobnou diskusi s jiným novým státem nebo s novým národem a starým názvem státu. :-©

PANTA REI !!!  .475 př. Kr Heraklit

0 0
možnosti

Terzi

24. 8. 2008 16:40
Re: PANTA REI !!!

...ts ts, ja jsem myslel, ze je to jenom vtip, ale Vy to myslite doopravdy vazne.. Vy si doopravdy myslite, ze jste potomci tehdejsich Makedoncu? To co Vam delaji Rekove je proste spatne, ale jednou se dohodnete co vlastne jste, slovane, potomci ant. mak, starosedelci kako vie go kazhuvate a to sosem iskreno....Jednou obyvate uzemi provinciie, chcete byt samostatni, vyvinuli jste se v narod, ok, rekove nemaji pravo Vas buzerovat a terorizovat s takovymi prekazky, ale uz jednou se rozhodnete co vlastne ste a nefalsujte historii a tak...protoze internet je mocny a dnes uz to tak ani nejde....jinak hodne stesti.

youtube.com/watch?v=GfwjosUo_bE

0 0
možnosti

Gacov

15. 7. 2008 16:32
Ja jsem Makedonec a Georgis Fasulis je Řek

Ja neschovávám svůj původ jako autor textu. Antickou historii ovlivňuji Ř.ale je spousta západních autoru který píšu že Mak.nebyli Ř.

Řecko utrácí peníze na kampaň "Makedonie je Řecko"a tím pádem přiznává že tam není něco v pořádku a jeste prava menšin porušuje.

Mak.řeč se lišila, je to i v historických záznamů: "Alexander promluvil svým generálu makedonsky.".Dnes mluvyme anglicky a přitom nejsme Angličane.

Co bylo před 2500 l.je fuk důležité je mezinárodní právo sebeurčeni. Dnešní Ř.a Mak.nejsou geneticky stejní jako tehdejší. Přistěhovalců z Indie, Asie, Egypta a slovanské kmeni autor nenapsl protože Češi jsou slovani jsou to kmeni: Mijaci, Brsjaci,. Mak.bojuji o přežiti diky Řekou a Albáncům, a nemají teritoriálně nároky. Mak.těží udržuji po hromadě stávající území viz.válka z roku 2001.

Řecko nas trápí kvůli prakticky nedůležitou věc jako je jméno cizího státu a v Mak.koupili podniky Řekove. Makedoci chtěji aby zmizel nesmysleni text „Bývala Jugoslávská“ když Jugoslávie neexistuje.

0 0
možnosti

fidel

26. 6. 2008 12:35
II. díl

Díky ;-) takže karmička je na místě :-). Hodně zdraví a at se to hojí ...R^

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

26. 6. 2008 14:19
Re: II. díl

Já děkuji za příspěvky i za karmy. Je aspoň jeden můj článek, s kterým si souhlasil fidele?

Jestli jo, tak to je pro mě vzpruha. Co se týká mého názoru na prezidenta, řekl bych to jeho slovy: Mám na něj trvale konzistentní neměnný názor, ve kterém mě svým politickým chováním jen a jen utvrzuje.

0 0
možnosti

fidel

25. 6. 2008 8:13
WOLFík

a uplne mimo : copak říkaš na Wolfíka ? - kdysi moc velký kamarad  Pražáka :-) Kucharčíka, Květáka -jo,jo "OVA melodylobby "  ......tušil jsem,že za tím bude "studie" .....Rv

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

26. 6. 2008 12:20
Re: WOLFík

nevím o tom moc, jen sem četl, že byl taky zapleten do Pražkova kreditalu. Ale jinak nevím nic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6224x
Kdo jsem? Jsem jedna desetimilióntina této země - nic více, ale ani nic méně.