Diskuse

Zeď nářků

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Martin Faltyn

11. 12. 2008 20:08
PRO NICK 178

Je uzasne cist zapalena slova cloveka, ktery se aktivne 15 let pohybuje v dane oblasti. Jak se ukazuje, zdaleka to nestaci. Kritcke (systematicke) mineni dotycneho 178 vychazi ciste z empiricke praxe, z neschopnosti argumentovat jinak nez empiricky a nekriticky.

Umeni se nezaklada na prekonavani odporu k poznavani noveho - stejnym zpusobem by bylo lze mozno argumentovat pri presvedcovani o uzasnosti krvavych reportazi a la TV N@va apod.

Co mne osobne pobavilo nejvice, jak mne autor smahem hodnoti jako nekvalifikovanou osobu. Evidentne si nedal ani tu elementarni praci, aby si mne "vygoogloval". Prinejmensim by se dozvedel, ze mam vysokoskolske vzdelani (Mgr.) v oboru rezie hraneho filmu. A kdyby si dal jen o kousek vic prace, nasel by si i skolu, kterou jsem absolvoval a jeji studijni predmety v danem oboru.

Tak by se mimo jine dozvedel, ze mam za sebou dva roky intenzivni vyuky dejin vytvarneho umeni (jednim z profesoru byl mimo jine vnuk zakladatele moskevke galerie Tretjakova).  

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

11. 12. 2008 20:11
Re: PRO NICK 178

Neni to jiste mnoho, ale jako filmovemu reziserovi mi to bohate stacio na rozvoj systematickeho estetickeho citeni to je rozhodne dost, stejne jako pro schopnost kvalifikovane hodnotit dila podobneho razeni.

Nevim, nakolik dotycby "178" behem sve praxe studoval vytvarne umeni.

Ale rozhodne nestudoval principy argumentace v diskusi.

Utoceni na kvalifikovanost "protivnika" bez znalosti, koho mam pred sebou patri jednoznacne k empirickemu diletanstvi.

Tim koncim veskere dalsi reakce z me strany. S diletanty neni nutno ztracet cas diskusemi.

0 0
možnosti
1

178

9. 10. 2008 16:48
6

PS: Za pravopisne chyby se omlouvam.

0 0
možnosti
1

178

9. 10. 2008 16:47
5

Tahle diskuse neni vuci vam fer, protoze ja se v danne problematice aktivne pohybuji 15 let, zatimco vy tapete. To, ze jste videl dvakrat reportaz z Bohumiskeho depa o pocmaranem vlaku na Nove a jednou si precetl v Reflexu, jak nekdo na Brnensku pocmaral kostelni zed, byt to byla 70ti leta mentalne postizena zena, ktera svymi hesly o korupcnim jednani sveta kolem zkraslila pul region, vas proste do polohy schopneho diskutera nemuze stavet. Umeni je subjektivni vec, nemelo by se skatulkovat. Chcete argumenty? Stoupnete si pred zed a zkuste se jen divat, nasavat a premyslet. Prekonejte na chvili odpor k poznavani noveho a uvidite sam. Najednou zjistite, ze ti lide jsou umelci, byt jejich forma umeni vas neoslovuje. Paklize si tohle uvedomite, pochopite i podstatu meho prispevku.

0 0
možnosti
1

178

9. 10. 2008 16:47
4

Pochopte prosim, ze vy nejste osoba,ktera by dokazala kvalifikovane ohodnotit co je umeni a co ne. Kde zacina talent a kde kyc. Jste jen clovek s moznosti nazoru, ktery dostal prostor a ocividne si s tim nevi rady. Kdybych aplikoval vase primitivni metody prirovnani, tak internetove blogy jsou tedy podporou detskeho porna, warezu, fasismu a svetoveho terorismu a vy smejd, nebot vsechno tohle lze na internetu delat. A uz nebudu rozlisovat cim skutecne jste, nebo jaky jste, nedejboze co delate. Jednou jste internetovy bloger a hamba vam. Prijde vam to smesne? Me rozhodne...

0 0
možnosti
1

178

9. 10. 2008 16:47
3

V ocich uredniku a nejruznejsich politiku najednou bylo graffiti problem, ktery je nutny resit a take dobry zpusob, jak si nahnat u registrovaneho volicstva alespon nejake bodiky. Viz fotografie v mediich jak prazsky primator stoji s pistoli v ruce a prohlasuje, jak s graffiti zatoci a dalsi ubohosti. Najednou se z prevence stala represe. Hromadne se zacaly rusit plochy pro legalni malovani a po jednotlivych odborech mestskych casti, chodil obeznik se striktnim zakazem povolovani dalsich ploch. Aby toho nebylo dost, tak se graffiti prehodnotilo z prestupku na trestny cin, ktery lze trestat az odnetim svobody na 2 roky ($257/2b).

0 0
možnosti
1

178

9. 10. 2008 16:47
2

Na pocatku 90tych let byli tito lide povazovany za neskodne blazny a podiviny, proto take fungovaly korektni vztahy s mestskymi odbory a v ramci projektu prevence proti kriminalite dokonce kolikrat samo mesto prispivalo na barvy.

V prubehu 90tych let predevsim diky magazinu pro mlade PopLife a masovemu rozsireni graffiti, zacla media hromadne vymyvat mozky konzumentum nejruznejsich relaci o tom, jak jsou sprejeri spatni, jak maluji po pamatkach, jak kradou barvy, jak okradaji duchodce a jak berou drogy. V tom okamziku se stala z graffiti hrozba.

0 0
možnosti
1

178

9. 10. 2008 16:46
1

Diskuse konci az v okamziku, kdy byl vyrcen posledni argument, proto tedy...

Zdi urcene k legalni tvorbe graffiti samozrejme existuji. V Praze, stejne jako v temer kazdem velkem meste, jich je nekolik a vznikaly jiz od pocatku 90tych let, kdy se fenomen graffiti (nyni trendy nazyvan coby streetart) zacal projevovat poprve. Vznik byl vetsinou iniciovan samotnymi writery, kteri obchazeli jednotlive urady a tipovali vhodne plochy, pro kreativni vyziti mladeze.

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

9. 10. 2008 8:14
Oapdu 178, Rraverrovi a jim podobným

Proč na svém názoru ZATÍM trvám?

1./ Zdi pro sprejování určené neexistují. Alespoň ne takové, které by za tímto účelem byly záměrně postaveny. PROTO:

2./ Sprejování po zdi proto je a vandalismem zůstane, byť se jedná o zdi někým "shora" pro sprejování posléze určené; v podstatě jen proto, aby byl od těch vandalů pokoj.

3./ Streetart projekt a podobné - jsou tedy nejen podporou vandalismu, ale i anti estetismu. Přečtěte si ZNOVU tu mou pasáž, kde se zmiňuji o harmonii estetiky. Pochybuji, že to učiníte - protože podobným "rádoby umělcům" chybí nejen estetické cítění a sebereflexe, ale i schopnost diskutovat s názory jiných. Proto mne nějaký zoufalý výkřik o dědulovi nemůže rozhodit. To totiž není argumentace, ale jen nadávky.

Až mi zde, vážení, napíšete alespoň pár umělecko-estetických důvodů, proč tento pochybný druh aktivit pokládat za výtvarné umění, můžeme v diskusi pokračovat. To že mi sem napíšete marketingová fakta, je pro umění a estetiku výtvarného umění naprosto nepodstatné.

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

9. 10. 2008 8:18
Re: Oapdu 178, Rraverrovi a jim podobným

OPRAVA TITULKU:

"Odpadu 178, Raverrovi a jim podobným"

0 0
možnosti
R

Raverr

24. 9. 2008 12:09
Souhlas se 178

Tak tohle už je fakt moc, kdyby tam dědula dal aspoň obrázek počmáraného kostela a ne zdi pro sprejování určené. Ale tak asi to budě věkem, aspoň vidím, kde berou komunisti voliče.RvRv

0 0
možnosti
1

178

24. 9. 2008 11:35
Odpad

Clanek povazuji za odpad. Zvolani zoufaleho stareho muze, pro ktereho je vrchol umeni vychlazena plzen a gulas s osmi. To, ze mate na internetu blog, vas jeste automaticky neradi mezi znalce cehokoliv. Venujte se prosim vecem, kterym rozumite vice nez-li okrajove a pro pristi tema si zajistete alespon to zakladni - fakta. Stena o ktere hovorite (a nejen ona, ale i dalsi v lokalite Praha 9), byla soucasti mezinarodniho streetartoveho projektu NameFest a na jeji vyzdobe se podileli vyznamni streetartovi umelci z celeho sveta. Tedy nikoliv, jak vy popisujete, hrdinove s ukradenymi spreji (pro vasi informaci, spreje si jiz zhruba 15 let nekradou), kteri patri za mrize (za tohle zaslouzite pohlavek navic), ale lide venujici se teto oblasti dele, nez vy publikovani. Dikybohu.

0 0
možnosti
JS

Fuck_the_people

24. 9. 2008 11:49
Re: Odpad

Tento příspěvek považuji za odpad. Jak si můžete dovolit označit někoho jako zoufalého starého muže? A ještě k tomu ho přihrát do komunity výpitků. Vy ho snad znáte? Svým příspěvkem jste padl do stejné kategorie, do jaké jste ho zařadil.

P.S. Pocákané zdi čímkoliv jsou odporné. A je úplně jedno v jestli v rámci projektu naserusivássám nebo streethnusu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1315
  • Celková karma 16,16
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.