Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

,,zeptejte se šéfa bukanýrů například, jak to plánuje s daněmi z nemovitosti,,,,,,

1 0
možnosti
TH

Hutní materiál stojí skoro dvakrát tolik co na konci minulého roku. Dřevotříska je dražší asi o pětinu. Dodavatelé ostatního materiálu také zdražují. Uvidíme na podzim. Ale už minulý rok jsme dostali radu zbavit se přebytečné hotovosti, že bude inflace.

1 0
možnosti
JL

Dneska mi prodavačka v COOP řekla, že se pomalu zdražují potraviny už 6 týdnů. Jenže je to po korunách, tak si toho člověk moc nevšimne, ale zdražuje se toho hodně a to je teprve začátek.

1 0
možnosti
Foto

Ono se nezdražuje rychle, ale pomalu, aby to nebylo tak vidět.

2 0
možnosti
VV

Ano, ale ne po socialisticku hned o 50,. ale hezky procento k procentu. A nekteri na to jdou od lesa. nedavno jsem koupil tabulku cokolady sice zq 89€C, ale jen 85 g misto obvyklych 100 g.

0 0
možnosti
Foto

Větší inflace je v zájmu státu, proto tzv. renomovaní ekonomové ve svých komentářích tuto inflaci predjimaji. Antonín Zaporocky byl bridil, dnes se na to jde od lesa R^

0 0
možnosti
PK

Díru v SR zaplatíme my, lidé této země. to je jasná zpráva a nikoliv poplašná.!!

3 0
možnosti
JK

To, že státní rozpočet plní daňoví poplatníci není nic nového, s tím jsem smířen, ale problém je v tom, kdo ty naše peníze vycucává. Například neoprávněné dotace agroholdingu, neustálé placení úředníků na EET, Účtenkovku, rychleji než důchody stoupá spotřeba Hradu a pod.

2 0
možnosti
Foto

Pane Faltýne, zprávám v médiích moc nevěřím, těm pozitivním, ani negativním. Pokud někdo rozhlašuje že se něco zdraží, mám podezření, že toho dotyčného zboží mají velké zásoby a potřebují je prodat. Pokud se něco zlevňuje, je to totéž. Pokud se to týká služeb - potřebují rychle naplnit kasu. Je to vlastně reklama, a ta se nikdy nezakládá na pravdě, ale na současné situaci. Kdysi jsem po mateřské kvůli nedostatku pracovní příležitosti v mém oboru návrhářky byla nucena na nějaký čas děla aranžérku. Vzpomínám na slova, která jsem slýchala velmi často. Pan aranžérko, dejte to do výlohy, potřebujeme to rychle prodat..." Od té doby vím, jako to s tím sdělení pro veřejnost - i v reklamě chodí. Díky za článek. ;-)

1 3
možnosti
JR

J72a29n 40R42á13ž

20. 5. 2021 17:15

Máte pravdu, všichni renomovaní ekonomové, kteří varují před rostoucí inflací jen vyvolávají paniku. I zpráva, že se inflace v ČR dostala na úroveň 3% je lež. A vůbec se nedá věřit tomu, že banky jsou tak napěchované penězi, že mnohé zavádějí pro vyšší úložky záporný úrok a standardní úrok se blíží nule.

PS. Ten, kdo si myslí, že biliony EURO a USD, které centrální banky v USA a EU pěchují do oběhu se dřív nebo později neprojeví ve vyšších cenách je přehnaný optimista. U nás se inflace zatím(!) projevuje jen v cenách nemovitostí, které dosahují astronomických výšek, ale kdo sleduje strmý růst cen el. energie v Evropě ví, že etapa celkového zdražování začala, neb cena el.energie ovlivňuje všechny ceny.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 16,04
  • Průměrná čtenost 1150x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.