Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

9. 5. 2010 22:27
Vlast a čest jim byla dražší nežli život.

Ať je to jak je to, máte i kousek pravdy, ale mně ta slzička ukápla také, dnes u obrazovky a včera u opravdového hrobu.

0 0
možnosti
E

eNden

9. 5. 2010 18:29
Na přehlídku

jsem se nedívala. Mám pokřivený pohled na Rusko rokem šedesátým osmým dodnes, i když vím, že národ jako takový za svoji nedemokratickou politiku a nedemokratickou vládu nemůže. Rusové jsou tak zvláštní národ, že i já, která lidi nedělí národnostně, nýbrž podle jejich konání, s tím mám problém. Nejedná se o nějakou nenávist z mé strany, ale o velkou nedůvěru. Akceptuji jejich umění, jen tak v rychlosti - genialita Čajkovského je unikátní, atd.

Jinak musím říct, že se v poslední době množí pláč nad prací redaktorů, moderátorů a vůbec nad mediální profesionalitou. Čím to je, nevím. Úděs byl přenos z pohřbu polského prezidenta ... 8-o

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

10. 5. 2010 7:38
Re: Na přehlídku

I ve mně nastal "srdeční" zlom v r. 1968 a dodnes nezapomenu jak nám jezdily vojenské džípy pod okny v našem pražském bytě. O to víc jsem měl možnost poznat Rusko a Rusy shora zdola během studií. Bylo to dokonalé střízlivění z ideálů na straně jedné, na straně druhé dokonalá obrana proti panující ideologii (pod svícnem bývá vždycky největší tma) a na straně třetí poznávat pro změnu i východoveropské duchovní kvality.

Ale máte pravdu, principielně nerozdávám tímto směrem důvěru a za ta léta kontaktů tam mám všeho všudy 3 přátele, se kterými jsem ve stálé komunikaci.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

9. 5. 2010 17:17
Rusofobní novináři si budou muset zvykat na realitu

ještě dlouho a některým se to možná do smrti nepodaří. Rozumný občan však chápe, že propaganda se donekonečna dělat nedá, jednou musí prasknout, kdo nás vlastně osvobodil a kdy.

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

9. 5. 2010 15:54
Tak vida

Úžasné, něco naprosto ještě před dvaceti léty nepředstavitelného. To nemyslím techniku a šiky, ale  pochodující symbolické jednotky států NATO na Rudém náměstí, a na tribuně vedle sebe  Medvědova, čínského presidenta, Merkelovou a Putina, Zapčklým čecháčkům mohou lézt oči z důlků, pro jiné je to pouhé  divadlo a nevidí žádné záruky. Ty jsou však nabíledni, a to atomové zbraně a vzmáhajíicí se terorismus ve světě.    8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 16,16
  • Průměrná čtenost 1154x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.