Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Nad vanocnimi ozdobami jeste z doby prvni republiky se zrejme muze tesicz jeste nejaky vysoky urednik z "financniho urardu" Narodniho vyboru Praha 2.

Ale mam takovej podivnej tik. ze kazdej rok musim nejake koupit a tak jich mam na pude nekolik stehovacich kartonu.

A taky na vanocnich trzich mimo kastanu a svareneho vina je to nejaka tam mistrem sklarem pred nami stvorena vanocni ozdoba. Ovsem abych jimi mohl ozdobit vanocni stromek, musel by byt venku a asi ani zebrik by ke zdobeni nepomohl.

A je take zanimave, ze vsichno ti mistri sklari maji aspon ta krestni jmena jaksi ceka, a jejich sidlo je na jihovychode BRD.

Kdysi byvalo sklrskou velmoci Jablonecko. Soudruzi to tam ve snaze pptlacit jezisk jaksi zredukovali a jejich pozici pak prevzalo temi vyhnanymi "sudetaky" zalozene mesto Neugablonz v Allgäu.

Asi uz nebudou velmistry v mnozstvi, ale v kvalite a napadech zustavaji dobri. Letos jd ́sem si od nich koupil vanocni okurku na stromecek.

A jeste kdyz se po dlouhe dobe otevreyl hranice, tesil jsem se na nove napady z Jablonecka.

Misto nich jen a jen cinska umela hmota.Ale uz se to lepsi.

0 0
možnosti
Foto

R^ Rozumím, taky miluju ozdoby. Přestože se mnohé rozbily, mám jich víc než tisíc, a u většiny si pamatuju okamžik, kdy jsem je kupovala, přestože už jsou to desítky let. Máme prostě vánoční stromeček s příběhem, tedy spíš tisícem příběhů....V

1 0
možnosti
VV

? myslel`s to Horzse i tak, ze: Ich habe meine tage?

0 0
možnosti
MB

Na hřbitově máme 2 prostory pro svíčky. Jeden rodičům vždy vyzdobím. Tak, jako oni mne, malému klukovi. Originálními bańkami a řetízkem. Elektrické osvětlení ze stromku, se mi tam nevleze ! Krásné doby -

Malý Bobeš, lyže a čepice na hlavě. Otec volal, že po parketách nemám jezdit. Ani, po tom plyšáku v obýváku. Dodnes jsem nepochopil, proč to maminka natírala pastou. Jezdilo to, docela dobře ! Přeji vše dobré ... BM :-)

1 0
možnosti
Foto

Příjemné, Martine. Nabízíte náměty, které zaujmou. Klidné svátky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 16,14
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.