Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Martine, dobré připomenutí. Chládek a pitný režim. To je ono... My klimatizaci nemáme, ale bydlíme v přízemí proti, oknům nám stíní vzrostlé javory a obrovská borovice. A odpoledne, když slunce pálí nejvíc, stahuji že žaluzie. A také jste mi připomněl, že máme a skříni větřák, který postavím na stůl. Také osvěží vzduch. Díky za článek. nejen vedro, ale i dusnu nás asi čeká. Je to jasné již od rozednění. Máme tu léto. Včera bylo takové vedro, že "nejen lidi, ale i všichni psi vyhledávali chládek. Doufám, že nepřijdou velké bouřky, hromy a blesky, natož tornáda. Mým oblíbeným filosofem, je německý fyzik a matematik J. Ch. Lictenberg, který Žil v 18.století. Ten mezi jinými vtipnými úvahami a glosami kdysi napsal: " Tak dlouho pršelo, že všechny prasata byly čistá, a lidé jako prasata". Tož to nám naštěstí nehrozí, nežijeme v 18. století , ani ve středověku. prasata po ulici nechodí, a také tam není bláto.I když - jak kde... na Dobré ráno. - sluníčko, anebo a" mokrý déšťů Vám (i ostatním)přeji, ale hlavně veselou mysl. A to i o víkendu.

1 0
možnosti
Foto

Martine, sluníčko umí být laskavé i sžíravé a já jsem mu nakloněna, ale jen v případě, že nemusím venku provádět výkopové práce, sedět 8 hodin za volantem autobusu a podobná zvěrstva . Ale pod slunečníkem a něčím chladným ve skleničce, to je jiná.

1 0
možnosti

Copak vedra skutečná neskutečná, tam jakýsi rozdíl je, ale vysvětlete cizinci, že "Svár stvůry se s tvůrou" znamená zcela totéž, co "Nesvár nestvůry s nestvůrou" ...

0 0
možnosti

Ptal jsem se AI: Jaký je v češtině rozdíl, jestli se řekne "to jsou skutečná vedra" , nebo "to jsou neskutečná vedra" ?

Odpověď:

"Význam těchto dvou vět je rozdílný. "To jsou skutečná vedra" znamená, že venku je opravdu velké horko. Zatímco "To jsou neskutečná vedra" znamená, že venku je extrémní, neuvěřitelně horko, případně že autor věty je nadměrně překvapen velkými teplotami."

3 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 16,11
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.