Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A tady je ještě z perliček z emailových ohlasů:

[Zpráva z webu: petr@seznam.cz]

Tvoje "logika"? Svejk je nejprekladanejsi a proto nejreprezentacni - co je to za blbostt? Zeptej se deti ve skole na ceske spisovatele anei nebudes verit co jich je.

ODPOVÍDÁM ZDE (na ten email moc nevěřím):

- asi si dotyčný článek moc nepřečetl. U mne opravdu nestačí si přečíst jen perex. ;-)

0 0
možnosti
KS

Nevím, kde se vzalo, že spousta Čechů si myslí, že Švejk je typický Čech. Postavu Švejka je potřeba vidět v dobových reáliích světové války a obdivu Haška k bolševikům. Na žádnou knihu z minulosti se nelze dívat očima roku 2012. Nebo lze, ale dospějete k nesmyslům, jako že Švejk je typický Čech a každý Čech švejkuje.

2 0
možnosti

Upřímně řečeno, než Švejka, to raději Haškovi povídky. Nicméně, obojí je z první republiky, tudíž to o současných Čechách řekne prd

0 1
možnosti

A co takhle Komenský ???

0 0
možnosti
ČP

Kdysi jsem jednomu mému známému koupil k vánocům anglický překlad Švejka .  Měl asi jednostránkovou předmluvu , kde bylo něco ve smyslu , že se to nedá věrohodně přeložit . Kniha obsahuje mnoho dvojsmyslných narážek. Také tam bylo zmíněno že Čeština je velmi bohatá na neslušné a urážející výrazy na rozdíl třeba od Angličtiny, kde pořád používají dokola jen několik „sprostých“ slov .

4 0
možnosti
BM

A jak se řekne japonsky Jára Cimrman???

0 0
možnosti
Foto

No tak, nebuďte tak líný a snažte se taky sám :-P http://translate.google.cz/

0 0
možnosti
  • Počet článků 1311
  • Celková karma 16,27
  • Průměrná čtenost 1154x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.