Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Martin Faltyn

14. 10. 2008 22:30
Pro Semper2

Děkuji za obsáhlý příspěvek. Polemizovat s Vámi nebudu. Jen k faktům:

- reklamu se natáčela r. 2003

- bomboniéru jsem zakoupil minulý týden

- dějiny polského filmu si najde každý beze mne (včetně Struktury krystalu či Ochranného zbarvení - a na psisko nikomu nešahejte, vy jste měl jako kluk jistě také svoje oblíbené filmy a hrdiny Xneblbnete trochu moc?)

Závěrem: v Polsku nenakupuji a ani se tam nechystám. Nemám pro to důvod. Nebráním nikomu a ničemu, aby sděloval své názory a pocity. I v diskusi pod mými blogy. Proto vítámi ty Vaše příspěvky. Mohl jste ovšem sám napsat vlastní blog a měla by dušička pokoj, když Vám to moje psaní tolik leží v žaludku, že jste tomu věnoval celé 4 příspěvky. ;-D 

0 0
možnosti
S

Semper2

14. 10. 2008 22:44
Re: Pro Semper2

Aha, v r. 2003 ? Potom si ale upravte text, vždyt¨ tam píšete o 2.pol. 90.let.

A pokud se týká délky mých příspěcků - holt si nemůžu pomoci, není to poprvé. Pořád lepší, než autorovi jednou holou větou vynadat do blbů (to ovšem nevzahujte na sebe)

0 0
možnosti
S

Semper2

14. 10. 2008 18:59
Bonbonierové trauma ? Reklamace vyřizuje Globus

Máte pravdu snad v jediném:

Poláci jsou mnohem podnikavější dynamičtější, snad i dravější než my Češi - a snad vědomi si této (a

nejenom této převahy) říkají nám shovívavě "Pepíčci" ( a někdy dodávají "knedličci" ). To je tak vše v čem bych se s Vámi mohl souhlasit. Polská kultura (stará i moderní architektura, malířství, moderní i klasická vážná hudba, film ) vygenerovala desítky osobností proslulých celosvětově . Co můžeme světu dnes nabídnout my ? Bonzáckého Kunderu a snad Formana...

Škoda že kromě holywoodského Wajdy a Polanského jste si nevzpoměl na režiséry jako K. Zanussi ( Život jako smrtelná choroba přenosná pohlavním stykem“, "Amatér", nebo "Persona non grata"), nebo K. Kieślowski (triptych Tři barvy, Dekalog, Krátký film o lásce). Zato Tři z tanku a psisko, si pamatujete.

0 0
možnosti
S

Semper2

14. 10. 2008 19:00
Re: Bonbonierové trauma ? Reklamace vyřizuje Globus

Opravdu nevím, co Vás vedlo k napsání tohoto, promiňte, blábolu -opravdu problém starý deset, či více let ? V té době. kdy Polsko mělo nejdřív estébáckého a posléze neokomunistického presidenta, tam jistě byl binec podobný tomu našemu. Avšak dnes, také díky Kaczynským, jimž příznačně nemohou čs. levicová média přijít na jméno, je mnohé jinak.

Poláci berou v přepočtu stejně, ne-li více více než Češi, polští důchodci mají důchody v přepočtu min. o 20 % vyšší než jejich české protějšky. A zboží je na rozdíl od nás někdy až o 30 % levnější.

A nebýt papeže Jana Pavla II. a presidenta Reagana seděl byste doma a ani do Polska byste možná vycestovat nemohl (jistě víte, že až do r. 77 nebylo možné do Polska běžně jezdit, a po 4 leté oblevě čeští komunisté opět hranice uzavřely, abychom se snad nenakazili vzpurností a myšlenkami katolických odborů Solidarnosć.

0 0
možnosti
LU

pidla

14. 10. 2008 16:07
Karma,

souhlas, díky, ujistil jste mne, že nejsem sama.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1315
  • Celková karma 16,16
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.