Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Teď je to otázka priorit. Jestli chce Miloš Zeman zpomalit šíření nemoci, musí se znova obnovit důvěra v dodržování opatření. To si musí říct při samotném rozhodování o odvolání.

0 0
možnosti
RP

Jsem ráda, že Zeman použil zdravý rozum a nebude tuto situaci protahovat. Nedovedu si představit kdyby Prymulu neodvolal co by jsme museli z médií po tu dobu poslouchat. Politologové by měli žně.

1 0
možnosti
MB

Můžete mne mít za blázna, či snílka - Tvrdím, že pan Prymula ve funkci ministra nemá co pohledávat ! Je to jednoduché, nemá bezpečnostní prověrku. Kdo nemá prověrku - Není důvěryhodný. Kdo není důvěryhodný - nemůže ani obdržet Státní vyznamenání. Jistě, odborného člověka je využít možno v nějakém pomocném sboru ...

Kdybychom šli dále - Babiš zase neodpovídá Lustračnímu osvědčení. Jeho jmenováním, Zeman porušil zákon. Návrh premiéra na odvolání ministra je jasný pokyn prezidentovi = Odvolat. Nechme bokem pozici samotného ministra - "Já tady budu" ?! Přestože nemám důvěru svého šéfa. Strůjci Ústavy netušili, že by někdo zdržoval - a premiérovi ČR bránil vládnout. Proč by to taky dělal ? Skulina je - Odvolám, ještě nevím kdy = Pochod po hřbetu Ústavy ...

Opravdu - Jaký z toho může mít občan dojem ? Na důvěryhodnost se tedy již nehraje. Role prezidenta je vlastně k čemu ? Toto všechno, pouze přispívá ke skepsi, nihilismu a spekulacím. Co tam tedy vlastně vůbec řeší ? Své kšefty a ego ... ? Vážně, k čemu je to dobré ? ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Zeman nemá možnost Prymulu neodvolat. Otázkou je, kdy to udělá. Tam mu ústava nedává žádné časové mantinely. Nicméně údajně včera večer prohlásil, že Prymula zklamal a musí odejít.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za vysvětlení.

Máte pravdu, že ten "starý lišák" může odvolání protahovat.

A evidentně není politická vůle to v Ústavě změnit.

Ústavní právníci provedli při sestavování Ústavy "kvalitní" práci. Otázkou zůstává, v čím zájmu to tehdy takto udělali.

0 0
možnosti
ND

Ale Martine, přeci na sociálních sítích a na blogach :-)

1 0
možnosti
Foto

Při věší neskromnosti, Naďo, si dovolím souhlasit - toto se bezesporu týká intelektuálnější části lidstva, do které si s dovolením dovolím zahrnout i sebe, přičemž o Vás v žádném případě neoochybuji. :-)

Ale co ten "skalní" český pivní národ?

TO musí být absťák!

;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 16,43
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.