Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

B

Boridoj

3. 11. 2011 15:52
Není se co divit.

Nedokáži posoudit konkrétní situaci, ale mohu posloužit jiným příkladem t.zv. z druhé strany. Můj syn je kuchařem v jednom předním ostravském hotelu. Páni majitelé, aby co nejvíce ušetřili, mají v kuchyni odpoledne a večer pouze jednoho kuchaře. Teď si představte, že vám přijde k večeři najednou 20-40 hostů, všichni si poručí minutky a téměř každý chce jinou. Ten kuchař aby se v takové situaci raději oběsil, protože není schopen v přiměřené době všem hostům vyhovět i kdyby se rozkrájel. A pánům majitelům je to srdečně jedno.

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

3. 11. 2011 17:27
Re: Není se co divit.

V celé restauraci bylo mimo nás bylo 10-12 hostí... a vesměs již obsloužených.

Každopádně přinejmenším by byla bývala slušnost nás upozornit, že příprava bude trvat tak dlouho...

Což by i člověk zkousnul, když by zbytek byl v pořádku.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 11. 2011 14:47
protože toto je primitivní kapitalismus

Zákazník se může rozhodnout,že kvůli nedostatečné kvalitě tu službu odmítne a jde jinam - tedy pokud existuje konkurence,  která je ochotná mu za tutéž cenovou hladinu poskytovat mnohem kvalitnější služby (a tedy s vyššími náklady a nižším ziskem) . Pokud taková konkurence není - a musel by si za tu kvalitu někde enormě připlatit (na což často ani nemá) ,tak ani špatný podnikatel se nemá čeho obávat.

Jediné čeho by se bát, že zákaznictvo bude mít vyšší příjmy a i bude moci tu vyšší kvalitu zaplatit a vyžadovat - přejde tedy do těch podniků s vyšší cenovou hladinou.A špatný podnikatel, aby přežil,bude muset začít provozovat a nabízet i tu vyšší kvalitu za své nižší ceny aby ty zákazníky přetáhl zpět.

Což -tedy dosažení obecně vyšších příjmů a tím tlak na zvýšení kvality za méně peněz asi v našem klausovsko-kalouskovském státě asi nehrozí

1 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

3. 11. 2011 17:30
Re: protože toto je primitivní kapitalismus

To rozhodně nehrozí...

0 0
možnosti
JV

Žadatel

3. 11. 2011 13:58
Uvědomte si,

že obsluhující prsonál v restauracích nejsou servírky ani číšníci, ale zaměstnaní dříve nezaměstnaní lidé různých odborností, kteří vzali práci, která byla zrovna v nabídce. Podobně je to ve všech oborech a proto ta "kvalita" vykonané práce........;-(

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

3. 11. 2011 14:13
Re: Uvědomte si,

To víte, že si to uvědomuji. Tím spíše, že to na dotyčných bylo vidět... proto jsem se také choval trpělivě a snášenlivě. Ale mně nejde jen o tu jednu restauraci a dva pracovníky z nouzedobré.

Je to Vaše tvrzení totiž dostateřným argumentem pro špatné služby, ostudu mezinárodního rázu...? Nebo si mám povzdechnout, co mohu čekat od národa, jehož nejvyšší představitel krade luxusní propisku?

Hezké, vtipné, ale silně krátkozraké.

Jak chcete na tuto úroveń morálky přilákat zahraniční investory, tot edy opravdu nevím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1347
  • Celková karma 16,51
  • Průměrná čtenost 1138x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.