Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Mám také zkušenost, že s některým blogem si dám práci až sisyfovskou, píšu ho několik týdnů - zasnažím se o jiný pohled, spíše vějíř pohledů, zdrojování věnuji téměř holmesovské pátrání a pečlivostí doslova slynu a chytnu i psavou slinu (si myslím) - a nic, článek propadne sítem pozornosti čtenářů téměř bez povšimnutí. A překročí ho a na čtenářské výsluní okamžitě vystoupá blog, kde si autor smočil štětec, aby s ním jen tak dojmologicky cáknul na plátno. A vy si svou poctivou rozsáhlou fresku odnášíte do muzea zapomnění, oddíl nepochopení, sekce padající prach. Potom se však v diskusi zjeví jeden jediný diskutér, či dva, který si s opravdovou rozkoší pomlaskne a pochválí s tím, že evidentně tuší či přímo ví, kolik asi úsilí autor na realizaci vyplýtval až vypotil. A já jsem šťastný - mí Pražané (oba) mi rozumějí, stojí za to žít a dál psát. Možná to mám takhle proto, že slávu-polní trávu jsem si už dávno odbyl se statisíci čtenářů, milionem posluchačů a třeba tři a půl milionem diváků. A dnes - idnes se psaním opravdu jen bavím bez sebemenších egoambicí kromě snad té pochvaly od “spiklenců ducha”, o niž ještě (a pořád velice) stojím. A mám tu na blogu idnes své tajné favority, které čte opravdu málokdo, ale já moc rád a vždy. A moc by mi tu chyběli, kdyby psát přestali. Karma a čtenost jsou bonusy velice příjemné, a kdo tvrdí, že ne, jak by řekl Freud, ten onanuje dodnes. Ale svět stál před blogery a bude i po nich.

A ještě k otázce “politických” a “apolitických” témat. Moc to nerozlišuji, zveřejnění na blogu je většinou určité politikum, už tím, že nese nějaký názor. I když jde o názor na rozkvetlou louku.

4 0
možnosti

Josefe, ani tady si nezůstal nic dlužný svému psacímu umu a myšlenkovým pochodům hodným povšimnutí. Tvoje politické blogy se zcela vymykají nudnému podání jiných blogerů. I ty čtu ráda.

I já mám několik málo autorů, na které se velmi těším.

1 0
možnosti
DR

Máte naprostou pravdu. Třeba v srpnu se tu budou všichni předhánět v tom kdo napíše údernější blog na téma invaze sovětských vojsk, nyní tu pro změnu zase máme víkend Milady Horákové, čili to samé v modrém. Tedy ne že bych zpochybňoval tyto historické události, ale ty kecy jsou o tomto každý rok úplně stejné a už jsme je slyšely asi miliónkrát takže je lepší věnovat tento krásný slunečný víkend rozumnějším věcem.

Tudíž přeji krásný zbytek víkendu u vychlazeného a grilovačky.

Karma. R^

3 1
možnosti
Foto

P14e44t81r 66O56m76e45l26k26a

28. 6. 2020 16:58

Ono je to stejné, jako s těma vašima bolševickýma kecama . Taky pořád dokola.:-)

3 5
možnosti
VF

Vždyť nepište o tom samém, co ostatní.

Četl jste Bylo nás pět? Kluci si říkají - my, co spolu mluvíme (a chodíme). I tady jsme MY, co spolu mluvíme. A rádi spolu mluvíme. Nemusíte s námi mluvit.

1 2
možnosti
Foto

"Bylo nás pět" je knížka pro děti, viďte.....;-)

3 1
možnosti
Foto

J15i18r85i 22C97i32z

28. 6. 2020 12:46

Vazeny autore, popsal jste to vystizne, Blogy ctu vetsinou u obeda a hned podle tematu nebo autora je delim asi takto: kravina-kravina-kravina-kravina-kravina-dobry blog-kravina-kravina atd. Ovsem na druhe strane se nedivim temto vyplodum, protoze casto vychazeji z oficialni propagandy predevsim na CT24. Poslednim prikladem je program o pani Horakove. Zatimco bloger pan Berwid-Buquoy napise jeji skutecny zivotopis (neprilis vydareny zivot narodni socialistky), temer na vsech informacnich kanalech se dovite pouze, jak komunisti popravili naprosto nevinnou zenu. V dobe internetu si kazdy zajemce muze fakta zjistit stejne tak, jako cely zivotopis dolozil pan Berwid-Buquoy .Podle meho nazoru zde pretrvava od r.89 klasicky pruplach mozku jako v dobach socialismu, jen je zabaleny do tzv. "demokracie po cesku". A vetsina blogeru s velkou ochotou ty kraviny prevede do sveho clanku s tim, ze s radosti si precte "diskusi" plnou spinavosti a titulu "Makrela, Bures, Venezuela atd". Jak uvedl pan B-B ve svem clanku o pani Horakove "maly narod...". Dal nebudu pokracovat, najdete si ho sami.

6 0
možnosti
ZS

Ano ... aspoň zatím ...

R^

0 0
možnosti
Foto

R^Psani na politicka temata se snazim vyhybat, sec mohu, i kdyz se prisnam, ze mi to obcas ujede. Ale snad to neni tak casto;-)

1 0
možnosti
Foto

To je tak nějak každého osobní rozhodnutí, jestli chce psát pro radost z psaní ( takové články většinou končí se čteností maximálně do 500) nebo píše o aktuálních věcech, které hýbou dobou. Někdo to opravdu umí a jiní se jen "vezou na vlně". Občas by si člověk měl položit i otázku: "Proč bych měl vůbec psát, zajímá to ještě někoho?"

Přeji hezký den. :-):-)

6 0
možnosti
Foto

To je pravda, milá í Pavlo. Je mi ale opravdu milejší psát pro 400 lidí, s kterými si rozumím a kteří moje vzpomínky čtou rádi, než se tu do krve přít se dvěma tisícovkami lidí, s kterými se v ničem neshodnu, a leda se zbytečně rozčilím. . Jsou to ty rovnoběžky, která vedou až do nekonečna. Hezký večer. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

P76e72t97r 82O29m73e58l36k53a

28. 6. 2020 10:09

Lidé jsou různí a každý to svoje působení tady na blogu bere jinak. A týká se to autorů i diskutujících. Někdo to seká jako "Baťa cvičky", jiný napíše článek poprvé a naposled. Někdo píše pro karmu, jedné Bůh nejmenované blogerce, se zase dělá údajně vždycky špatně, když její karma překročí číslo dvacet. :-) Ono se to tady nesmí brát ve finále moc vážně. Včetně nadávek a osobních útoků, protože, když nejde o život tak jde.... A nikdo nikoho také nenutí aby navštěvoval zrovna blog idnes..

8 0
možnosti
Foto

P77e69t87r 98O11m62e36l42k26a

28. 6. 2020 10:10

Ten Bůh mi tam skočil omylem...:-)

1 0
možnosti
MB

Blogy neřeší nic a zároveň všechno. Jakási vrba, která oraší pupeny diskuse. Jsou vrby jaksi samorostoucí, které pupeny diskuse nevypouštějí. Působí na mne jako smuteční, takové samoúčelně vegetační ! Pohlédni na mne - obdivuj a nedotýkej se ! Ať se děje, co se děje - naše vnímání ovlivňuje - Ekonomická vegetace. Bezprostředně, neideologicky, se dotýká každého z nás. .Je zajímavé, že kolem tohoto tématu, je vždy velice málo rašících pupenů. Asi stačí ujištění, že bude lépe a vše poroste jaksi samo ... :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 15,97
  • Průměrná čtenost 1150x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.