Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Vcelku souhlas, jen to přepočítávání procentuální podpory mi vadí. Vy vlastně tvrdíte, že všichni ti, kteří se nedostavili k volbám, by ji nedali hlas, protože svou nepřítomností ji ho také nedali. A to je špatná matematika. Nedali ho ani protistraně a proto je mandát třeba přepočítat poměrově, když už chceme argumentovat plnou voličskou základnou.

1 0
možnosti
JK

On ani jeden z kandidátů na slovenského prezidenta nebyl špatný, oba dva vcelku slušné osobnosti a musím ocenit i to, že se žádný z nich neuchýlil k podrazům, lhaní a pomlouvání. Slováci vybírali ze dvou dobrých kandidátů toho lepšího. Jak odlišné od našich voleb, kdy mnozí volili menší zlo, což je na pováženou. Z tohoto pohledu jsou Slováci daleko před námi, já jim to přeju a doufám, že si u nás z toho vezmeme příklad.

3 0
možnosti
JV

Ano je to velký rozdíl. Ta zatrpklá, zlomyslná osoba zde a ta přívětivá, sympatická žena tam.

5 1
možnosti
Foto

Ono to není tak složité: Představte si, že jste volič a máte kandidáta, který sdílí vaše názory, je vám sympatický a věříte mu, protože má důvěryhodnou minulost, a on ty volby vyhraje. Máte radost a věříte, že jste zvolil dobře. Volit kandidáty na zkoušku jaksi nejde a volit ty, co již zklamali, je blbost.

Myslím, že málokomu z nás dělá problém se vžit do role slovenského voliče. To je celé.:-)

6 0
možnosti
Foto

R^přejme Slovákům aby se osvědčila:-)

3 0
možnosti
LC

Ano, to je rozumné přání.

0 0
možnosti
SN

:-).......Napsal jste to výborně! Rozhovor s KUbalem jsem viděl, pusinka jí jede jak namydlený blesk, bohužel,l obsah se ztrácí v přemíře slov. Kubal si dovolil klást jen velmi opatrné dotazy aby nenarazil ! R^R^R^

5 4
možnosti
Foto

skoro jako Soukup se Zemanem;-D

6 0
možnosti
Foto

Jo, jo, Martine, naprostý souhlas, takže já měla něco podobného rozepsaného, bolí mě záda, takže jste to napsal super.R^R^:-):-)Za týden se ozvu.

7 2
možnosti
Foto

No já nevím, ale tak nějak mi přijde, že jedním svým souhlasem popíráte svůj souhlas předchozí pod jiným clankem. Ale to budou asi ta záda. Nesmíte se tolik ohýbat. ;-D

6 3
možnosti

Profiloval jste se přesně tak, jak se dalo čekat...Zemanovo přijetí Šefčoviče byla hrubá diplomatická neprofesionalita. Sám se k smrti rád ohání profesionalitou, ale přijmout jednoho ze dvou kandidátů týden před volbou je diplomatická hrubost, vměšování.

Zeman se plete do slovenských voleb. Vzkazuje Slovákům, koho si v jejich čele představuje, a zatěžuje tím budoucí společné vztahy. Slovensko je země historicky nám nejbližší, nikoli však "naše". Vztahy se sousedy jsou mimořádně důležité a Slováci jsou velmi citliví na svoji samostatnost. (Proto se Československo po revoluci rozpadlo.) To ten neotesanec na Hradě není schopen pobrat...

7 4
možnosti
DR

Já bych podal protest na Pražský hrad. ;-D

1 2
možnosti
DR

Toho různého nadšení díky volbám toho či onoho a pak následného zklamání a vystřízlivění už bylo v politice tolik, že už člověk každé další jásání považuje za úsměvné. Teprve čas, jako vždycky, ukáže zda-li to byla dobrá nebo špatná volba.

9 2
možnosti
Foto

I kdyby to byla správná volba, tak tady je takový trend, že stejně tu Zuzku pomluví a budou na ni hledat mouchy, i kdyby byla lepší než anglická královna.

2 2
možnosti