Diskuse

Přepadla mne

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mne nepřepadává depka, ale občas smutek - nad současným neutěšeným stavem naší společnosti... A jak někteří z nás propadají beznaději. :-/Vlastní smutky si "léčím" činností, která mě baví, pohledem na zasněženou přírodu, na ptáčky na krmítku, kteří si starost - co bude - a nebude vůbec nedělají... Raduji se tz malých věcí, z knihy, kterou zrovna čtu, z rozhovorů s lidmi, které mám ráda, z naší modré andulky, která vesele shazuje z klícky skleněnou kuličku, z koláčů které se mi povedly. Dobrý den... ;-)R^

0 0
možnosti
Foto

Je to přesně tak, jak říkáte.

To byl i jeden z mých léků: usínat každý den s tím, že jsem prožil nějakou pozitivní, příjemnou maličkost, kvůli které ten den stálo za to prožít.

No a žádné noviny, televizi a jiné "veselé" zprávy. Proto mám taky úctyhodnou kolekci DVD... druhdy VHS. To se vždycky něco na zlepšení nálady najde. V podstatě mám totiž doma hlavně komedie. Pár uměleckých filmů (Kubrick, Tarkovskij...) nepočítaje.

0 0
možnosti
Foto

Martine, žes mazanej jsem si všim už od tvého začátku blogování, také že tvé ÍKVÉ je vysoké, ale opravdu se šetři, do důchodu to máš přece jen ještě kus:-)R^

1 0
možnosti
Foto

;-D

Důchod jsem zahájil 31. 12: 2020; s oficiálním odchodem 3. února 2021... Nicméně 90 denní lhůta si žádá své a tak jsem rozhodnutí ještě nedostal. I tak budu stejně PRDUCH ;-)

0 0
možnosti
MB

Pořád melu to své ! Člověk se seskládá ze 2 částí. Z té nepodstatné, obslužné - těla + toho hlavního - hlavy, centrály, CML K poznání jsem se dobral cestou naprostého amaterismu. Následně seznal, že to již řešili moudří Řeci - Ono hledání ideálu, souznění - harmonie. Dokonce to došlo tak daleko - např. Špotáková, by měla odhodit svůj oštěp a následně přejít. Na nějakou tribunku a tam přednést vlastní verše, tvorbu. Součtem bodů - pak vzniká vítěz ! Obrovské proměny doby ... !

Všechny režimy, ideologie, náboženství - usilují o totéž. O člověčí hlavu ! Kdo ji získá = Získal člověka celého ! I mnohdy úsměvné, lidé se zbaví KSČ, co teď ? Kdo má zájem ? Hle Jehovisté ! Zase mají to své, jisté. Podobně starší lidé, začnou věřit - "Co kdyby" ? ...

Postupně jsem objevil - Když už člověk nemůže - Tak je vyčerpán ,asi na 33%. Dcery jsem vychovával na pojmech - "Můžeš a musíš". Pokud by člověk musel ráno vstát a jít do práce, následně obdělávat zahradu - To je strašné ! Stačí nahradil pojmem, - Můžeš ! Zcela jiné pojetí světa ! Nenávist, zlost, depka - K čemu je to dobré ? Pořád jde o výdaj energie - Kde je vejvar, zisk výnosu ... ?

I srando poznatky - Dokázal jsem se dříve dožrat nad tím, když jsem poslouchal své vlastní řeči ! Řešení ? Ideální je jít vykopávat nějaký kámen ze zahrady ! Čím je člověk starším - objevy ! Radost z maličkostí ! Dobrá příhoda s otcem, šli jsme na pivo. Najednou jdu sám, on vzadu ohnut - Infarkt !? Sděluje - "Hle synu, jaká to podivná rostlina. A jaký to ještě podivnější brouk po této leze" ! Mne málem eblo - už 3 piva ! Já tenkráte nechápal, že ON vidí to, co jsem ve svém věku, ještě neviděl JÁ samotný ! Život je krásný, depku nebrat ... Vzhůru na kameny, rostliny a brouky podivné ... ! Mj., dcera je psychiatr. Říká, že na UK je to tak neučili ! Co tam vlastně probírali ? ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Empiricky se člověk dobere často více věcí a mnohem pravdivěji, než scholastikové

2 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 16,14
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.