Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kéž by ty svíčky pomohly - ale pochybuji o tom... Apelovat na rozum těch co rozhodují, je, zdá se, marné. Ta válečná hydra se as musí pořádně nasytit? Hrozné... Evropa zažívá zase dobu temna... . ;-(Rv

0 0
možnosti

Napsal jste to hezky.

Smim se zeptat zda jste jeste ve styku se spolustudijicimi snad uz Moskvy ci kde, a jak se na to ted divaji?

1 0
možnosti

Tu situaci jsme do značné míry zavainili my, kteří žijeme v té části Evropy, která se nachází na západ od slovensko-ukrajinských hranic.

My jsme přeci ta ušlechtilá Evropa, a kdo říká, že máme ty nebo ony problémy, ten vlastně zpochybňuje naši dokonalost, a tudíž musí být zaprodancem ve službách Ruska.

Když někdo oponoval jisté paní režisérce, která řekla, že Husákova normalizace byla horší než období Protektorátu Čechy a Morava, což je samozřejmě nadnesený nesmysl, protože byla hodně špatná, ale jestliže se například za Husáka za něco vyhozovalo ze studií, tak za protektorátu se z to popravovalo, jestliže za Husáka se při přijímání na vysokou školu hledělo ke kádrovému profilu rodičů, tak za protektorátu byly české vysoké školy zavřené, tak takový oponent paní režisérky byl označen za zastydlého komunistu.

Prostě střízlivý pohled na věci, když člověk říkal, že má raději ten současný režim než ten bývalý, ale to nebo ono se mu nelíbí, byl hned považován za rouhání.

Naopak naším človekem je ten, kdo říká nic nevypovídající fráze na téma "vyšší morální hodnoty", "vyšší morální výzvy", "vzájemná solidarita evropských národů", "nepolitická politika", nemám pravdu, nebožtíku pane Václave Havle?

Dokud si nesedneme ke stolu a nezačneme nazývat věci pravými jmény, tak své problémy nevyřešíme. I v ordinaci lékaře je prvním krokem k léčení to, že se musí bez obalu stanovit, co vlastně pacientovi je.

A dokud nevyřešíme své problémy, bude z našich nepořádku profitovat Rusko a (což je v dlouhodobém výhledu asi ještě horší) Čína.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za rozsáhlý výklad, názor a poučení.

Jelikož jsem, jak říkal Werich, jšetě oběť (vzdělání) humanistické blbosti, navíc solidní pamětník minulého režimu, pak Vaše rozklady s radostí přenechám jiným - nepoučeným a nepoučitelným.

1 0
možnosti
Foto

K tomu není co dodat, pane Martine... Snad se ty ledy konečně prolomí" a zase přijde jaro. Dobří andělé by se měli činit... ;-(R^

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, je to naprosto tak R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 16,13
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.