Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Právě dnes jsem přemýšlela na podobné téma.:-) Já- ze starého zahradnického rodu- jsem nikdy neměla potřebu pěstovat cokoli, leda fíkus a stromky kolem chaty. Byla jsem kytkami dost přesycená. Ale dnes mě- po dvouměsíční neschopence- popadla silná touha zakoupit si truhlík a něco do něj. Stalo se. Vybrala jsem si růžový petrklíč a fialovou a žlutou macešku. Když jsem chtěla i půdu, prodavačka podotkla, že lidé skoro vše vykoupili, že jsou jak běsní do pěstování na oknech, balkónech a tak. Něco takového že nepamatuje! Docvaklo mi to až doma. Lidé jsou opuštění. Uzavření doma, bez návštěv, kontakty minimální. Kytka je kámoš! Takže kromě dítěte a psice ještě rozprávím s kytkami. Už mi chybí jen to, aby mi odpověděly...

1 0
možnosti
Foto

Gerald Durrell ve svých vzpomínkách na dětství na Korfu, má epizodu o staré paní, která už jen leží, ale je obklopena květinami a ty s ní i spolu rozmlouvají.

Skvěle to kdysi načetl i Martin Dejdar "O , rodině a jiné zvéřeně" - Mluvící květiny.

1 0
možnosti
JK

Jo, člověk, který nechce nikoho dojmout, dojme nejvíc.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý článek, pane Faltýne. Karma. R^V

2 0
možnosti
Foto

Prom osamělého člověka je důležitá každá živá bytost, která s ním jeho samotu sdílí. (Pejsek, kočička, andulka, ale i rostlinka - květina). I rostlina pozná, že ji má člověk rád, a oplácí mu to. Člověk člověku dovede ublížit, květina jen potěšit. Sněženky.V "Starý pán kupuje kytičku. Dlouho, dlouho ji vybírá - aby se kytička líbila - stařence, sněžence."

0 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 15,97
  • Průměrná čtenost 1150x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.