Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Outsourcing ... hmmm ... dalsi nesmyslne prevzate slovo .. proc??? ... Jako cloveka zijiciho vetsinu casu mimo republiku, me to skutecne ubiji a s kazdym navratem do vlasti zjistuji, kolik nesmyslne zbytecnych vyrazu opet "obohatilo" cesky slovnik

0 0
možnosti
PH

P57e91t50r 75H13á85l17a

21. 7. 2014 18:21

Chovat se rozumně něco stojí. Musíte přemýšlet. Pokud vás nic nenutí přemýšlet, tak to neděláte (většinou). 

Takže nedostatek konkurence vede k tomu, že se firmy nemusí chovat racionálně, a přesto nezaniknou. Správnou otázkou je, proč tu nemáme dostatek konkurence?

1 0
možnosti
PH

P50e95t92r 75H43á67l13a

21. 7. 2014 18:14

200 let stará teorie je z pohledu uplatňování ekonomické dopraxe pro většinu politiků horká novinka. Ostatně ČNB vychází z Merkantilismu,což je teorie z 16.-17. stol., nejpozději v 19. stol. vyvrácená.

 

To, že se dělá outsouring debilně není problémoutsourcingu, ale debility. Když budete řídit debilně, nebo třeba běhatdebilně, plavat debilně... nikdy to nebude stát za nic, ale problém není včinnostech "řízení", "běhání", "plavání", nýbrž vté debilitě.

 

Co se týče těch revolucí, dnešní teorie už dokázala, ženic lepšího, než svoboda a volný trh neexistuje. V praxi se ale tato teorieneimplementovala, rozhodně ne zcela. Naopak se prosazuje mix, který si zvolného trhu a socialismu vlastně bere to horší.

  Neodsuzujte teorii říkající "A => B" jenproto, že neplatí B, když nejsou splněny předpoklady (neplatí A). Chybanení v teorii.

2 0
možnosti
MS

Zdá se, že vaše problémy se soustřeďují především do oblasti WC. :-P

1 0
možnosti
Foto

Za svou zaostalost si můžete sám. S tím opravdu Klaus nemá co dělat.

4 0
možnosti
MC

M82a93r20e18k 31C32o19z67l

19. 7. 2014 23:09

Pletete si pojmy s dojmy. Teorie o neviditelné ruce trhu je skutečně stará mnoho let, ale to ubírá na její platnosti asi stejně jako doba, po kterou lidstvo ví, že Země je kulatá. To, že tomu nerozumíte, neznamená, že je to špatně.

Co se týče outsourcingu, asi byste měl kritizovat špatnou smlouvu a ne špatnou kvalitu toaletního papíru. Co to má společného s neviditelnou rukou trhu a s Klausem, to nechápu - ta teorie říká, že firma poskytující špatnou kvalitu dříve nebo později skončí a ne, že se bude vypínat klimatizace. Tu tehdy ještě neznali.

8 0
možnosti
ZM

Pro velkou část firem bývá často hlavním měřítkem nabízená cena. Teprve potom se zajímají o kvalitu.

0 0
možnosti
VH

Čumím.

1. Outsourcing nám nepřinesla "ruka trhu"  (úsloví), ale prostě tržní podmínky. Ty totiž velí šetřit. Což se mnohým z nás, odkojených tzv. socializmem nelíbí (leda jako heslo na nástěnce).

2. Pokud je zajištěn lacinější papír (předpokládám, že i s ním odcházíte očištěn), je to správné. A udělala by to i původní firma - kdyby měl její management čas zabývat se podružnostmi. A právě proto, aby se mohl management zabývat pouze core businessem, objednají na podružnosti outsourcing.

3. Pokud podnik nevyhlásí nové výběrové řízení (s nižší předpokládanou cenou) nejméně každé tři roky, je to chyba podniku, nikoliv "šetrné" outsourcingové firmy.

4.  Jste si jist, že ta outsourcingová firma je špatná, když služby poskytuje dlouhodobě za stejnou cenu (v době větší inflace)?

    Jo, jo.  Co nebylo za našich mladých let, je blbě, že?

5 0
možnosti
ZM

Úplně vás slyším, jak za mladých let vysvětlujete a obhajujete "chozraščot".

0 1
možnosti
Foto

Outsourcing ve službách jako úklid apod. chápu (dobrá firma si to dokáže ohlídat, aby byli služby přesto kvalitní), ale outsorsovat lidi např. v jedné tovární hale, kdy polovina je stálý zaměstnanec a druhá smluvní přes agenturu, to je teprve masakr :-/ samozřejmě pro ty lidi, ne pro firmy. Ty jsou obvykle vysmáté jak na to "vyzrály" Rv

1 0
možnosti
PK

Já bych i leccos chápal, pružnost na měnící se požadavky, ale když takto vyhoním produktivitu - tak by platy musely tomu odpovídat, aby pokryly "rizika", která při trvalém pracovním poměru jsou výrazně nižší.

0 0
možnosti
ZM

Karma. Ovšem není slovo "outsorcování" nádherné? Jako obohacení českého jazyka?

1 0
možnosti
VH

podobně jako kombajn, traktor, či automobil, že?  Mimochodem: outsourcing ("out"  je vně  a "source" je zdroj, pramen).

0 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 16,06
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.