Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Y

ykram

2. 5. 2011 20:10
Clíme po česku?

Já asi skutečně sednu do auta a zajedu z Ostravy do té zaprděné Prahy a udělám na jejich skladu takový kravál jaký ještě nezažily. Už jsem kontaktoval TV Nova aby o situaci natočily reportáž do Občanského Juda. Zásilka z Norska pro nás je "někde" ti kreténi ju neumí ani najít. Zatímco zásilka od stejného odesílatelez Norska  je v Polsku už od minulého týdne rozbalená v pohodě doma.[>-]?

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

3. 5. 2011 17:26
Re: Clíme po česku?

Pokud Vás to aspoň trochu utěší a rozveselí: za mlada, v 70. letech, jsem brigádničil na poště. Jistému míst se říkalo "Havana" - byla tak nazvána taneční kavárna v Praze 9. No a co myslíte? Jendoho dne nám přišel k doručení dopis, orazítkovaný asi 5 razítky z Kuby, z Havany, s tím, že adresát je tam neznámý. Koukli jsme na adresu:

pisatel napsal české jméno, českou ulici a pak: Praha-Havana.

A rázem někdo zaúřadoval a dopis se toulal půl roku po Kubě. ;-D

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

30. 4. 2011 15:17
Takže ta nehoráznost je v tom,

že byste chtěl ušetřit a nějak levněji si přijít ke zboží, které ostatní musí krvavě platit, ale ono to nevychází ? Tomu se dá říci "Napálený chytrák".

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

3. 5. 2011 17:21
Re: Takže ta nehoráznost je v tom,

Speciálně pro Vás cituji hlavní tezi z mého blogu:

"Osobně nemám nic proti placení cla, pokud je to v míře rozumné. Vybírání DPH je už ovšem poněkud zcestné - zejména pokud jde o dvojí zdanění: neboť v zahraničí při nákupu zboží vám rovněž započítají daň... Manipulační poplatek je už ovšem naprostá nehoráznost a způsob jakým se nakládá se zbožím je na hromadnou žalobu. Bohužel, nevymahatelnou."

Přístě stačí článek dočíst až do konce, než začnete po někom plivat. Ale ono je to na Vás asi moc písmenek a asi byste také musel u toho moc přemýšlet co?

To víte, většina blogerů tady pro primitivy nepíše. ;-D

0 0
možnosti
JL

J@kub17

26. 4. 2011 17:26
paradox

zásadní problém je limit 22 eur... a to, že se do toho spadá i cena za poštovní služby... EU má limit 150 Eur, jak na clo, tak doporučuje i tímto způsobem nastavit DPH... nejvíc mě na tom přijde srandovní, že to prosadí "euro-nevím co, pač realismus v tom zcela jistě není" z ODS.. na co strašit EU??? Stáčí vláda "pravicové" ODS... Vždy to přežene a svádí to na EU... a lidi nadšeně si nechají s* na hlavu a tleskají, jak někdo brání naše národní zájmy... Pošetilost nebo debilita...? Pak se člověk podívá do Německa a Británie, a vidí, že to funguje bez problémů... A nestačí se divit...

0 0
možnosti
U

UrsusLuin

26. 4. 2011 21:15
Re: paradox

Nikoli, EU měla limit 150 € (jako my), změnila ho na 22 € a my podle ní.

0 0
možnosti
JL

J@kub17

26. 4. 2011 17:17
Zlodějna ODS a TOP09

Objednával jsem si do ČR Amazon Kindle3 a naštěstí mi to přišlo těsně ten den, než nabyl zákon platnost.. Taková úleva... Zaplatil bych jinak cca o 600 kč víc.. Tento zákon jde nad rámec únosných pravidel.. Poškozuje trh (což je paradoxní, že to prosadila zrovna ODS a TOP09) a odrazuje od nákupu přes internet ze zahraničí!!! Co se týká diskuze o dvojím zdanění!! V USA DPH normálně je, ale v každém státu jiné.. A na internetové obchody (jako Amazon) DPH neplatíte.. Kupoval jsem si za mého loňského pobytu v USA foťák za 1000$ a nechal poslat na místo bydliště do Jižní Dakoty, kdybych ho koupil v BestBuy (tamní sít kamenných prodejen), DPH bych platil.. Správně podle zákona bych ten foták měl "přihlásit" na místní úřad a oni by mě vyměřili DPH (7% v Dakotě na elektroniku), ale to nikdo z lidí nedělá. Jinak pokud byste náhodou zboží kupovali jiným způsobem než přes internetový obchod a nechali si ho poslat, platili byste DPH dvakrát, v USA i u nás.

0 0
možnosti
H

hrcprcsalala2

27. 4. 2011 11:07
Re: Zlodějna ODS a TOP09

To jsem nevěděl, že ODS a TOP09 přesvědčili EU, aby snížila limit pro dovoz bez DPH na 22 EUR. To jsou ale věci. Jen jesli ty nevykládáš úplné nesmysly. A hele, vykládáš. Rv

0 0
možnosti
U

UrsusLuin

26. 4. 2011 16:21
.

Co mně na tom vadí nejvíc, je skutečnost, že tuhle blbost udělali proto, aby bojovali proti levným čínským teniskám a podobným věcem, které si nechávali posílat trhovci. Že ti vymyslí něco jiného a otravovat to bude všechny ostatní, to asi nikomu nedošlo. :(

0 0
možnosti
PK

Dýzl

26. 4. 2011 17:45
Re: .

To nemá s trhovci nic společného. Ti to měli obšlápnuté hned po velké plyšové. A celníci i financové na tom zbohatli. Žil jsem dost dlouho v příhraničí a bylo neuvěřitelné, jak tam rostla životní úroveň celníků. Mladí kluci kteří tam začali prakticky s holým zadkem jsou dnes magnáti. Měl jsem v rodině člověka který vozil auta a tak jsem měl informace z první ruky jak to fungovalo.

A to, že současní mocní najednou utáhli kohout na dovozech pro malé nákupy má jasnou logiku. Výkukové z ODS a Topky mají nejužší vazby na obchodní lobby která si tímto opatřením zase o něco více utužuje monopol. Je to normální hnus. Rv

0 0
možnosti
TH

tomashr

26. 4. 2011 15:01
Faktická poznámka k DPH

U absolutní většiny zásilek ze zahraničí dvojí zdanění není, odesilatel posílá bez DPH. Výjimkou je jen EU, kde zas ale pro změnu nehrozí placení DPH u nás a platí se u odesilatele - také logické.

Se zbytkem článku souhlas, ale tahle větička o dvojím zdanění byla zbytečný úlet...

0 0
možnosti
U

UrsusLuin

26. 4. 2011 16:18
Re: Faktická poznámka k DPH

U zásilek z USA se platí VAT, který odpovídá našemu DPH, takže tam dvojí zdanění je.

0 0
možnosti
ZV

craki

26. 4. 2011 14:49
Autorovi

Opravdu "zábavné" čtení, že? Osobně nemám nic proti placení cla, pokud je to v míře rozumné. Vybírání DPH je už ovšem poněkud zcestné - zejména pokud jde o dvojí zdanění: neboť v zahraničí při nákupu zboží vám rovněž započítají daň... - ke dvojimu zdaneni nedochazi.... Ve state zdroje se to nedani a u nas se to prave ze MUSI dodanit.... - viz Zasilani paragraf 8 + 18 Zakona o DPH plati pro vztah platce - neplatce DPH

0 0
možnosti
LI-DC

lopenik III - duveryhodny ctenar

26. 4. 2011 15:45
Re: Autorovi

a na to jsi prisel jak, ze se zbozi nedani v zemi puvodu? 8-o

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

26. 4. 2011 13:04
No, záleží na mezivládních dohodách

Např. v USA neznají DPH (VAT - Valua Added Tax) na federální úrovni. :-P

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

26. 4. 2011 13:06
Re: No, záleží na mezivládních dohodách

jinak se do jiného EU státu posílá bez DPH a dodaňuje v zemi příjemce. Výjimkou jsou automobily.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

26. 4. 2011 12:43
Principialne bych...

...proti tomu nic nemel, ale ten limit 22 EUR je vazne vrazedny. Extrem!

0 0
možnosti
IH

misaviki

25. 4. 2011 19:51
?

Pokud někdo odesílá (prodává) zboží do jiného státu, měl by tak  činit bez DPH. Pokud to vaši prodejci nedělají, najděte si jiné. DPH platíte v každém zboží, tak co se rozčilujete. Clo se vybíralo vždy, nechápu, co s tím teď máte za problém.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

25. 4. 2011 20:06
Re: ?

Přesně tak, bylo by pěkné obnovit celní budky mezi Pražskými obvody, jak to bylo za první republiky dobrým zvykem!R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 16,09
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.