Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eNden

28. 10. 2009 14:52
Myslím si,

že svoboda slova zůstala téměř ve 100% na bigblogu. V diskusích se můžete dočíst hodně šíleností vč. peprných nadávek. Jen zvolna a laxně, spíše ne, něco adminky smažou, spíše jakoby nebyly... O nějaké selekci článků už vůbec nemůže být řeči. Tak nevím, vypadá to sice svobodomyslně, ale proč se pak vyhlašuje nějaký kodex, když se nemusí dodržovat?

Jo a s tou IP adresou je to jen legrace. U zveřejnění není adresná, je to jen adresa providera (či jak se tomu říká, alespoň tak mi bylo vysvětleno).

Mě tedy mazání diskuse nevadí, když je mazaná ta sprostá. Urážet se dá i slušně :-))

Abych se dpstala k jádru pidla. Myslím si, že otázka svoboda slova nespočívá v registraci diskutujícího. Každý by si měl stát za tím co říká (píše). Autor je zde s plným jménem a fotem.

Náhubkový zákon není registrace do diskuse, tedy já si to tak myslím. přesto autorovi klikám.8-o

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 10. 2009 4:54
marně jsem se pokoušel vzpomenout na Buriana

Jeho humor byl jiný, nikoliv černý humor bezmocnosti v totalitním prostředí , jako u Haška a Švandrlíka, ale lehký kabaretní  humor společenských zápletek.

A, jak si jistě vzpomenete, jeho filmy končily happyendem. Což se s omezováním svobody projevu moc neslučuje...;-(

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

28. 10. 2009 10:27
Re: marně jsem se pokoušel vzpomenout na Buriana

Inu, s happy endy máte pravdu. Já jsem měl na mysli Antonína Špelce a jeho "Císař pán je vůl." Sám Burian si pak užil "svobodu slova" na vlastní kůži, když mu hodili na krk u soudu kolaboraci... jen aby mu mohli zabavit majetek.

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 10. 2009 15:02
vlastně ještě jak Švandrlík

Možná že si vzpomenete, jak to řešil Švandrlík v Černých baronech. V knížce je pasáž, kde důstojník objeví u vojáka jeho deník "Z mého života" (sorry, přesná jména už si nepamatuju), kde vojín vypisuje zážitky z vojny, jmenuje tam důstojníky svého útvaru, hodnotí je, píše o jejich průserech. I nařkne vojáka z prozrazování vojenského tajemství. Voják se brání tím, že není co prozrazovat , jména velitelů každý zná v širokém, dalekém okolí, a jejich slabiny  (chlast, ženský, tupost) taky.. Načež důstojník odpoví "o definici vojenského tajemství nebudete rozhodovat Vy, ale vojenský prokurátor"..

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

27. 10. 2009 15:08
Re: vlastně ještě jak Švandrlík

Pamatuji! R^

0 0
možnosti
K

kytt

27. 10. 2009 13:53
dobré :)

výborné srovnání, děkuji :) Jen malé podotknutí: zveřejňování IP v diskusích, jako to dělají Lidovky, vlastně nic neřeší - není to žádný identifikační údaj nebo součást osobních dat, nemluvě o tom, že existují anonymizéry atd. Takže čistě jen pokus ze strany Lidovek, aby náhodou nebyly mimo ten zpětně-náhubkující proces.

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 10. 2009 13:33
jak se s tím vypořádal Hašek

vzpomínám si na jednu z Haškových povídek, o jedné velezrádné aféře, kde napsal toto "území se skládá z Bosny, o které se nesmí mluvit, Hercegoviny o které se nesmí mluvit, a přilehlých územích.  O těch se taky nesmí mluvit...:-P

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

27. 10. 2009 13:37
Re: jak se s tím vypořádal Hašek

R^

Však proto také napsal Dějiny strany mírného pokroku v mezích zákona. A nejen napsal, on tu stranu skutečně založil. Málokdo z jeho čtenářů tuší, že Hašek svůj humor nejen psal, ale i z velké části i žil...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 16,16
  • Průměrná čtenost 1154x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.