Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

eNden

4. 5. 2010 8:52
Díky Martine,

už je v oblíbených. Jinak já "bojuji" o Prahu, i když trochu jinak, zde:

http://hoy.blog.tyden.cz/rubrika/291/o-praze.html

Jsem zvědavá, jak se bude dále vyvíjet kauza "Zlatá ulička"

0 0
možnosti
E

eNden

3. 5. 2010 9:07
Fotka, je Martine

hezky náladová, sem s adresou pana fotografa!:-)

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

4. 5. 2010 7:44
Re: Fotka, je Martine

Luboš Stiburek se určitě zlobit nebude http://www.czfoto.cz  :-) Je tam i jinak se na co koukat.

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

3. 5. 2010 8:01
Dodatek podle Studio 6 ČT

Dle vyjádření archeoložky paní M., budou zde 2 archeologové a 4 technici. POZDĚJI se plánuje, že zde bude 20-30 brigádníků. Po odstranění dláždění bude ulice rozdělena na čtverce a budou se odkrývat jednotlivé vrstvy. Směrem od západu na východ. Průzkum je plánován na 6 měsíců a dle smlouvy je zde MOŽNOST PRODLOUŽENÍ. - Tolik věcně a faktograficky dle interview na ČT.

0 0
možnosti
E

eNden

2. 5. 2010 11:21
Martine, to co píšete

vypadá logicky,ale přeci jen je Zlatá ulička hodně specifická, jak na náročnost technologií, tak i na čas. Myslím si, že i kdyby se začalo v září, tak by se stejně přišlo o turistickou sezónu příští rok. Nevím, co vedlo hrad zahájit rekonstrukci již teď, možná, kdyby své důvody uveřejnili, že bychom je uznali. Ohledně turistických sezóny si myslím, že i konec roku je dosti lukrativní, takže příští rok, i kdyby se práce zdržely (a opravdu bychom na ně neměli pospíchat a srovnávat to s normální stavbou), ale nejsem památkový expert, nevím. Já pamatuji Zlatou uličku ještě se zařízenými domky domkářů, vč. figurín, něco podobného jako v Přerově nad Labem, skanzen. To se mi líbilo více, než domky jako prodejny.

Ohledně lítosti prodavačů, tak je chápu, ale nic není na věky. Tak jsem Vás asi nepotěšila, nepíši zde jako arbitr, ale je to můj názor.

K Praze a jejím památkám mám velmi vřelý vztah, ale to Vy víte :-)

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

3. 5. 2010 7:27
Re: Martine, to co píšete

Inu, nezbývá nám než věřit odborníkům, že to mají dobře spočítáno a zorganizováno. Že při mé pedanticko-organizátorské povaze na ně občas hodím oko, to mohu za sebe slíbit.

Dnes končím dříve, tak se hned dojdu podívat, co se tam dnes dělo. :-)

Jak se Vám mimochodem líbí ta fotografie? Tu fotil můj spolužák, profesionální kameraman. Na svých webových stránkách má opravdu řadu fotografií a nejen Prahy.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

2. 5. 2010 11:02
Možná jste nepostřehl, že rekonstrukce má trvat nejméně rok

V průběhu jednoho roku se vždy vyskytne turistická sezóna. Ostatně lze bez námahy zvážit i skutečnost, že mnoho prací  a archeologický průzkum nelze dělat pod sněhem (a v lijácích).

Jenže proč by člověk uvažoval, když se může tak krásně rozčílit nad "neschopností" druhých, že?

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

2. 5. 2010 11:21
Re: Možná jste nepostřehl, že rekonstrukce má trvat nejméně rok

Aspoň si přečtěte, co píšu, pak se teprve vyjadřujte. Takže znovu jak pro méně chápavé děti v mateřské školce:

1. V létě určitě letos letní bouřky doprovázené superlijáky nebudou! A zastřešení a zateplení (i osvětlení - fakt, aby vše člověk vypisoval jak pro malý) určitě udělat lze. Krom toho, je-li vše plánováno na rok, tak se určitě archeologové do zimního období dostanou.

2. Dobrou organizací práce lze i archeologický průzkum zkrátit. Nebo si myslíte, že se archeologové v lokalitě Národní/Spálené přetrhli? Pochybuji. 

3. A HLAVNĚ A PŘEDEVŠÍM - Psal jsem o POTENCIONÁLNÍM nebezpečí, že případné průtahy navíc o proti původnímu termínu, připraví Pražský hrad i o druhou sezónu.

Tak neblbněte, jo? ;-D Děkuji všem diskutujícím, ale dále na podobné "ynteligentní" argumentace reagovat již nebudu.!!

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 5. 2010 10:10
tak možná právě proto

že jde o Zlatou uličku. Být to normální ulice,  tak se ta hloubení vezmě bagr, a nahoře se to zalije afaltem. Ale jak se v tom online článku píše, tak už si na to brousejí zuby archologové. Odkrývat se bude pomalu štetečkama, pokaždé když se něco objeví, tak se stavba na pár týdnů zastaví než se to archeologicky odkryje, zdokumentuje.. Takže ono to určutě ani kratší ani levnější nebude. A že by zrovna archeologické vykopávky chtěli dělat v podzimním bahně nebo zimním mrazu....

No a jestli na tom "zchudne stát" na vstupném???Jak jsem se teď díval na ceník Hradu, tak jenom do Zlaté uličky se vstupenka neprodává. Halt místo malého okruhu  se bude prodávat velký okruh (o 100vku dražší);-D

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

2. 5. 2010 10:06
Pane!

Právě způsob oprav uVás v Hloubětíně je ten, který je nevhodně načasovaný z důvodů vlivu počasí.Provádění rekonstrukce Zlaté uličky v období po ukončení turistické sezóny by mohlo přinést obdobné problémy jako u Vás v Hloubětíně.Jinak z Vašeho článku vyplývá, že opravdu co Čech, to expert na fšechno!;-)

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

2. 5. 2010 10:25
Panáčku!

Já nejsem sice expert, ale blbej rozhodně nejsem. A jestli něco umím, tak to je organizovat věci.

Jakkoli vlastní rekonstruce proběhne údajně rychle a zbytek času připadne na arechologický průzkum, tak v  mnou navrhovaném září je počasí po většinu času pořád ještě v pohodě a archeologové mohou šmidlat štětečky kdykoli. Dnes uř není problém zkoumanou lokalitu zastřešit, zateplit apod. Nebo si myslíte, že letos tzv. letní bouřky nepřijdou?

Problémy v Hloubětíně mimo jiné rovněž vznikly ze špatnéorgaizace práce a záměrných průtahů neboť to dobře vynášelo.

Takže rekonstrukce Zlaté uličky od podzimu by neměl být žádný problém.

Nedělejte ze mne většího experta, než jste Vy sám. ;-D

0 0
možnosti
TB

Tomáš Bobek

2. 5. 2010 10:00
Délka opravy

V Radiožurnálu jsem zaslechl, že oprava bude trvat řádově týdny a zbytek času bude věnován archeologickému průzkumu. Tolik k délce uzavírky. Je vždy poněkud ošemetné nevědět vše, ale hned mít vše posouzené a odsouzené. Někdy mám pocit, že je to taková národní vlastnost - jsme vždy experti na všechno.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

2. 5. 2010 9:44
když můžeme beztrestně mrvit Karlův most,

platí to i pro Zlatou uličku...přeci...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1315
  • Celková karma 16,16
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.