Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KO

Pominu-li to životopisné kádrování, je Váš příspěvek o tom, že ten, komu se nelíbí čínská opera, je multikulturní ignorant. Znám spoustu lidí, kterým se nelíbí třeba opera italská (kterou miluju), případně opera jako žánr vůbec. Jsou to podle Vás multikulturní  ignoranti? Vždycky jsem si myslel, že s uměním je to jako s jídlem - buď mi to chutná, nebo mi to nechutná. Jsem tedy multikulturní ignorant proto, že mi nechutnají třeba smažené chobotnice? Nějak jste mne znejistil... :-/

3 1
možnosti
Foto

Aspon, čtěte, co se píše v článku, když už se hodláte projevovat:

"Nevadilo by mi to, že se jí opera nelíbila. Ale to co popisuje ve svém "sloupku" to už není o líbí-nelíbí. To je o snobismu, kulturní neúctě a obyčejném ignoranství." ;-)

0 0
možnosti
Foto

R^

kdo má mozek tak se ovlivňovat takzvanými rádobyarbitry nedá a myslí si své

2 0
možnosti
SB

Připadá mi nefér někomu předhazovat otce, protože za rodiče nikdo nemůže, ale myslím si, že u paní Boučkové je to něco jiného. Na tom, že je dcera Pavla Kohouta, zřejmě postavila svou kariéru, protože v oboru novinařina je vždy mnohem více adeptů, než kolik se jich může uplatnit, protože tolik novin se u nás nevydává, aby práci mohli najít všichni. A když ona na tom postavila kariéru, tak je možné jí to i předhazovat, což bych neudělal, kdyby mzdovou účetní v nemocnici v Příbrami, dělnicí v plzeňské Škodovce nebo kdyby prodávala jízdenky na nádraží v Havlíčkově Brodě, což by byly profese zcela nezávislé na tom, kdo je její táta. Ale ona si na svém rodinném původu postavila svou novinářskou kariéru, a tudíž je možné jí to připomínat.

Takže jí to připomenu:

Prostě to, o čem paní Boučková psala, nejsou oslavné básničky na Gottwalda a na Zápotockého, kterými její otec oblažoval národ. Tomu se musí rozumět.

Nic proti tomu, když tomu někdo nerozumí (já bych z toho asi také neměl o nic větší zážitek než paní Boušková), ale ať o tom pak nepíše do novin. Chyba je na straně příslušného člověka, že šel na cizí kulturu a potom se divil, že je jiná než ta evropská.

2 1
možnosti
Foto

mít slavné rodiče nebo vlivného manžela, je vždy terno, Boučková není určitě jediná kdo na tom vydělal a postavil kariéru, nejen mezi spisovateli, ale když se podíváte například do našeho showbysnisu, je tam takových nepočítaně

1 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 16,14
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.