Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bez vůně knihy a šustění listů se klidně obejdu. Výhody e-čtečky převažují. Technologie E-ink je velmi příjemná, není to jako tablet, mobil nebo počítač - písmo vypadá jako vytištěné na papíře. Díky decentnímu podsvícení displeje nemusím v noci svítit. Mohu si zvětšit písmo. Do jedné čtečky vleze celá knihovna. Pokud mne nějaká kniha zaujme, najdu si ji v e-shopu, zaplatím kartou a hned si ji stáhnu. Navíc lze například na Ulozto stáhnout nepřeberné množství knih jen za cenu stahovacího kreditu, což je vzhledem k malému objemu dat zanedbatelná částka.

1 0
možnosti
Foto

Pan Faltýne, miluji knihy, a stále si je ještě pořizuji - i z antikvariátu. (Hlavně básnické sbírky a knihy o umění), i když je již pomalu nemám kam dávat. Číst knihy čtečkou - není ono, na to mi stačí internet. Ale k Vaší otázce na titulku o vracení knih. Zrovna teď, po Vánocích jsem nucena jednu knihu, velmi ks rásnou, kterou jsem dostala od manžela (Ježíška), a moc jsem si ji přála, vyměnit nebo vrátit, a moc mě to mrzí. Jsou to Básně II od Jana Skácela. A důvod? Písmo v tetu je nestandardní velikosti, je tak drobounké, že mi dělá velké potíže je číst. Na ní). Na můj dotaz v prodejně knihy můj důvod uznali, ale doporučili mi, abych verše je čela lupu, ale v domu knihy mi poradili, abych si knih vyměnila za jinou (Naděje s dubovými křídly), je vydána v jiném nakladatelství a se standardním textem - že ji na prodejnu dodají a já si ji tam budu moci vyměnit. Opravdu nechápu, jak mohou vydat knihu básní s tak titěrným textem, (A přitom je na každé stránce většinou jeden či dva čtyřřádkové verše. Ta nabízená kniha není tak obsáhlá, ale budu ráda, když ji budu moci pohodlněji číst. Srdečně zdravím. :-)

1 0
možnosti
Foto

Asi vydavatel šetřil inkoustem. ;-D Je to samozřejmě nesmysl.

A děkuji za příspěvek.

1 0
možnosti
Foto

J88o94s67e62f 23B87á55r37t65a

11. 1. 2022 10:00

Dovolím si tady doporučit čtenářům historickou trilogii od Kena Folleta:

Pád titánů

Zima světa

Hranice věčnosti

Zahrnuje období před první světovou válkou, až po rok 1989. Na rodinách z Ruska, Německa, Anglie si projdete celou historii a dozvíte se to, co vás v dějepise nenaučili. Je tam popsána i smrt Jana Masaryka a Pražské jaro.

1 0
možnosti
Foto

Doporučujte, doporučujte... to nikdy neškodí.:-)

0 0
možnosti
Foto

Zatím jsem si čtečku nekoupila, miluju vůni nově zakoupených knih.:-) Prodávám dál jen ty, o kterých vím, že se k nim nikdy vracet nebudu. Občas v knihkupectví šlápnu s výběrem hodně vedle.

1 0
možnosti
Foto

V dnešní nadprodukci spíš člověk šlápne vedle, než aby našel něco, co mu je blízkého V

1 0
možnosti
PK

Máte jistě pravdu, tak jsem byl milovník knih, ale jako alergik, prach a pyl, jsem musel přejít na el.knihu, bo zážitek z čtení byl přerušován stálým kýcháním, ach jo..

1 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 16,13
  • Průměrná čtenost 1151x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.