Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kOBLICH

6. 8. 2012 12:35
Tohle znáte?

http://goo.gl/S0eo8 ;-D

1 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

6. 8. 2012 15:56
Re: Tohle znáte?

Odkazem na Krtek a raketa byste možná místním diskutérům udělal větší radost. Tohle je na ně možná příliš intelektuální ;-D ale jinak dobrý!

1 0
možnosti
PH

petrph

6. 8. 2012 10:45
kéž by

Ale spíš to vypadá na styl  Curiosity-další humbuk lidstva. Kolik už jsme měli na Marsu sond? Desítky, povrch Marsu už je bohatě zfotografován  zmapován i chemicky zanalyzován ale co dál?

Možná si vzpomenout že to je přes 40 let co lidé přistáli na Měsíci. A ? Nic-o pár let později  byl tento supernákladný turistický projekt s vlaječkami zastaven. Dodnes nestojí na Měsíci jediná  základna s lidskou posádkou, dones neexistuje jediný reálný (i třeba komerční) projekt, který by řešil život lidí na Měsíci a exploataci jeho zdrojů.

Jak asi dopadnou mise na Mars??

0 0
možnosti
EH

Amáálie

6. 8. 2012 10:51
Re: kéž by

Je problém, že dříve sice přivezli nějaké vzorky, ale neuměli je vyhodnotit. Když se k výsledkům chtěl vědec, který se zabývá novými metodami zjišťování života, vrátit, nebylo možné se dostat ke starým výsledům, není na čem je přečíst. Já tomu zase tak moc nerozumím, ale byl pěkný článek v pátečních(?) HN-příloha.

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 8. 2012 10:33
Ale no,

Pilotovaná výprava s ľudskou posadkou na Mars a nepilotovaná vyprava s technicky zložitejšou hračkou je zásadný rozdiel.

Blbo povedané, ale vyzerá to skôr opačne - termíny kedy asi človek pristane na Marse sa oddaĺujú, nie približujú.a to napriek takýmto projektom. ..

Mne toto pristánie nepripadá ako nejaký zlom alebo kapitola. Iste, zaujímavé. Ale...

Čo je na tom vzrušujúceho ?

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

6. 8. 2012 10:43
Re: Ale no,

Čo vám budem vysvetlovať? Možno Vy budete bližšie Marsu keď si stanete na Gerlach.

Těm ostatním doporučuji přečíst http://technet.idnes.cz/curiosity-nehody-a-dobyvani-marsu-d5c-/tec_vesmir.aspx?c=A120805_010839_tec_vesmir_mla

0 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 16,16
  • Průměrná čtenost 1154x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.