Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

.. děkuji Vám za tento blog. Po letech společného soužití s mužem a frenchpressem jsme se také rozhodli pořídit kávovar. Chvála překladateli našeho návodu jsme nezažili Vaši anabázi, ale při nastavování hrubosti mletí, množství, doby presování a jiných věcí kolem jsme si s manželem přivodili slušné bolení žaludku z asi 20 přechutnaných variant. A na nastavení výroby capucina jedním tlačítkem padl litr mléka. Nicméně zdařilo se. :-)

Z čeho mě ale může trefit, když po ránu, oči slepené, tisknu tlačítko espresso dvojité a ten krám spustí: vyprázdni zásobník sedliny, prázdná nádržka na vodu, zasuň nadržku, oblíbená hláška je taky prázdný okruh.. vyderač jeden.. mákni si po ránu milý majiteli, pak bude možná kafe.. možná, protože jediný co nehlásím je, že v zásobníku došly zrna.. takže ti taky občas udělám cmrndu... 8-o

Ale jinak ho máme rádi, protože capucino umí fakt jedním tlačítkem.. :-) i když posledně se asi rozhodli oslavit své měsíční narozeniny a poručil spustit cyklus čištění.. takže než jsem dostala svou kávu, protekly tři litry vody, a uběhla hodina..

Tak vám přeji s Vaším kávovarem skvělé zážitky a spoustu dobrých kafíček. Mmch, ten zelený mužík má fakt docela dobrou zrnkovou kávu... ;-) Teda rozhodně lepší, než tu co dává výrobce kávovarů k nákupu...

0 0
možnosti
Foto

Jejda, ten Váš úlovek je nějakej moc složitej. DeLonghi Prima Donna jsme před mnoha lety zvládli bez čtení návodu a nic strašidelného se nestalo. On totiž napovídá přímo přes display.

2 0
možnosti
Foto

Mám stejnou zkušenost, návod vytahuji pouze když potřebuji odvápnit.

0 0
možnosti
Foto

R^ - Vítejte v klubu (říká zkušený domácí barista, který na začátku své dráhy s darovaným přístrojem - k Vánocům - také zažil infarktový prolog).

1 0
možnosti

No, vidíte jaká je to makárna na bednu a to jste ještě nezkusil sedačku z Ikei...tak a teď Arabicu z Kostariky;-DR^

1 0
možnosti
Foto

Inu, fotografei sem přidávat v diskuse nelze. Jinak bych se na té sedačce z Ikei vyfotil ;-D

S kávou momentálně ujížím na té, co jsem si přivezl ze Zanzibaru...viz blogy. A mezi mé kávové oblíbence patří New York Caffe Extra nebo ona zmiňovaná Jamaica Blue Mountain. Pochopitelně ne na každodenní pití.

0 0
možnosti
Foto

Pane Faltýne, díky za vtipný blog ze života. Inspiroval jste mě, s kávovarem mám velmi podobné zkušenosti. Podrobněji na mém blogu. Hezký jarní den. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji moc. S radostí jsem přečetl a ocenil. V

0 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 16,16
  • Průměrná čtenost 1154x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.