Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Niki.k

26. 4. 2011 23:19
výběr

Většinou je to akorát výplň, ale vysílají se i dobré pořady, viz třeba program tvportal.cz.

0 0
možnosti
VH

Můj názor:

25. 3. 2011 21:15
Malý národ, málo diváků, malý rozpočet.

Vážený autore. Český televizní trh se dělá asi pro stejný počet diváků, kolik je jich v Moskvě a možná ještě v nejbližším okolí. A tento "koláč sledovanosti" je ještě rozkrájen na malé dílky veřejnoprávních a komerčních kanálů. Každý zadavatel reklamy si nechává doložit dopad svých utracených peněz na početní vzorek diváků. A od toho se odvíjí cena reklamy. Málo peněz tekoucích do televizních studií nutí jejich majitele vyplňovat vysílací čas stále hloupějšími a levnějšími pořady. Hlavně že tam něco běží. Vzpomenete si kdy běžel v hlavním vysílacím čase v sobotu nějaký drahý oskarový trhák? Vzpomínáte na premiéru Titanicu na Nově? To bylo ještě v dobách, kdy nebyl v každé druhé domácnosti internet. Dnes už si mladí lidé večer nesednou s rodiči do obyváku k televizi. Ti jsou na Facebooku. A o tomto rostoucím "koláči" investoři dobře vědí. "Český televizní trh je už hodně nejistý (Fero Fenič-držitel tel. licence - televizi už nerozjel)" A bude hůř...

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

26. 3. 2011 10:44
Re: Malý národ, málo diváků, malý rozpočet.

Vážený diskutující, nebudu se tříštit na Vámi popisovaných detailech. Jako "nehrající kapitán" - přesněji řečeno "nerežírující filmový a televizní režisér" s několikaletou praxí v obou oblastech - Vám řeknu pouze toto:

Vše je to o invenci. I s malými penězmi se dá hodně udělat, pokud máte nápady a osobnosti. Pokud jste si všiml, tak "Pervyij kanal - 1TV" sází na malé formáty, kterými diváka spoluangažuje. Nezahlcuje jej pouze pasivní zábavou, kteru by na něj chrlil z obrazovky. * Vzpomeňte si, jak populární byla Šmuclerova Budka právě na Nově - a  náklady? ;-) Jakmile pro nějaký formát vybudujete jednou studio, jednou zainvestujete, už tam dál nemusíte tlačit tolik peněz. Nemluvím teď o pořadu Kontrolní nákup, ale Módní tribunál nebo Žít zdravě žádný majlant nestojí.* A kolik stojí taková Šípova Všechnopárty? Vždy je to o invenci a o osobnostech.

0 0
možnosti
DM

Aretta

25. 3. 2011 20:22
To je zajímavé

Nicméně jsem ráda, že stav našich televizí je takový, jaký je. "Sleduji" vlastně 4-5 základních programů a stačí mi to. Kdyby byl výběr širší a pořady kvalitnější, nestíhala bych. A přecejen není pro mě TV jako "zdroj zábavy a poučení" až tak důležitá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 16,16
  • Průměrná čtenost 1154x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.