Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

já myslím, že důvod je jinde. Vámi popisovaná situace nastává v okamžiku, kdy jedna ze stran (nemyslím tím politických) začne o svém názoru tvrdit, že je jediný správný - a ty druhé že jsou nejen nesprávné, ale závadné, zavrženíhodné či dokonce hodné trestu. COž je bohužel právě dnešní siruace ve společnosti.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji. Pochopila jste dokonale "poslání" mého dnešního blogu.

Osobně považuji tento styl reakce na současnou situaci příhodnější a lepší, než se patlat v tom, kdo komu straní a s kým kdo mluví nebo nemluví.

1 0
možnosti
MB

"Za to, co je ve mne dobrého - Vděčím knize !" ! - Maxim Gorkij. "V Bibli je skoro všechno, ve Švejkovi úplně všechno !“ - Zdeněk Mahler. Já knihy nevyhazuji, naivně očekávám, že je potomstvo bude číst ... !

Zcela nechápu - Jaroslava Haška ! Skutečně, jak mohl mezi pivy, po různých krčmách Švejka sepsat ? My to zkoušeli na studiích se skripty - Nejde to ! Vždy, pivní dialog převážil nad studiem ! Taky nás bylo pět - "Kluci, kteří spolu mluvíme". Kantoři, jako K. Poláček, pochopili nás a opět nám to dali za 5 ... !

Vážně - dialog je základním, dorozumívacím prostředkem ! Má mnoho podob. Klasika rána opilcova - V kuchyni je mi blbě. Matně si vzpomínám na přenici. Měl jsem pravdu, jako vždy ! No jo, zapomněl ovšem, co jsme vlastně řešili a hlavně vyřešili ? Jako vždy kulové. Nicméně, cenné poznatky jsou !

a) Musím uznat, že nesouhlasná protistrana - rovněž měla kus pravdy ! b) Dokud se žvaní - dialoguje, tak se nerve, násilí netřeba ! c) To, co nás zdánlivě rozděluje - nás vlastně spojuje ! d) Zájem o věci, jevy, politiku.i tu literaturu. Po rozvolnění - Vzhůru do krčem ! Dialogu, je třeba - píší to i v blogu ... ! :-)

1 0
možnosti
Foto

Martine, s těmi knihami jsem před rokem udělal to samé (ty kvůli místu, já kvůli věku - už nebudu mít čas na jejich čtění). Hezkej den (ať!!) dneska máme...

1 0
možnosti
Foto

Já už na to čtení také mnoho času nemám, ale stále naivně doufám, že si aspoň jednou ještě přečtu foglarovky, knihy džunglí, shakespearovy hry, Příběhy tísíce a jedné noci, Neználka :), Sherlocka Holmese, A. C. Clarke... a nakonec třeba i těch 10 dílů Dějin umění. Moje knihovna je zajímavá směsice kuriozit... ;-D

2 0
možnosti
Foto

Martine, s těmi knihami jsem udělal před rokem to samé, Ty kvůli místu, já kvůli věku (už nebudu mít čas na jejich čtení)R^ Hezkej den dneska máme (ať!!)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1310
  • Celková karma 15,97
  • Průměrná čtenost 1150x
Kráčím životem i médii, pokud je považujete za život. Jsem absolvent umělecké školy. Překročením 60 let jsem se přiblížil absolutoriu školy života. A jak se za mých časů říkalo: "Neraď, nebyl jsi v Rusku a není Ti šedesát" - tak, v Rusku jsem byl a šedesát mi už taky bylo!

Není proto nic snazšího ani těžšího než psát to, co si myslím. Cogito ergo sum. Et: Cogito ergo humor.

P.S.: Kdyby vám někdo tvrdil, že v důchodu budete mít víc času, tak lže.