Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Martine pokusil ses objektivně popsat a zhodnotit tuto soutěž a naší účast na ní. Za to ti R^.

Tato soutěž však má málo společného s dobrou muzikou. I když výjimky se tam občas najdou. Jde především o show, mnoho vystoupení je nevkusných a-nebo to jsou kýče. Toto je pochopitelně jen můj názor. Proti gustu žádný dišputát.

Pěkně - sice až moc přísně - to je zhodnoceno v tomto článku:

"Snad v jediném okamžiku měla navrch opravdu hudba a ne urputné trdlování a předvádění se. To když na pódium nastoupila belgická kapela Hooverphonic se skladbou The Wrong Place. Působila skoro až nepatřičně mezi všemi těmi vyfešákovanými panáky, modelkami, youtuberkami, tanečníky a podivíny."

Zdroj: https://www.idnes.cz/kultura/hudba/eurovize-m-229-neskin.A210522_211156_hudba_jgo

Sledovatelnost soutěže je velká. Což jen potvrzuje platnost moravského přísloví: Lidé jsou různé a povětšinou blbé. A koukají na takovéto show.

0 0
možnosti
Foto

Martine, myslím, že jste to zhodnotil velmi dobře!

A za mě - letošní ročník se mi vůbec nelíbil. Nenašla jsem ani jednu melodii, kterou bych si s chutí alespoň zabroukala.

1 1
možnosti
Foto

Proboha, Vy jste se na to koukala a dokoukala to až do konce. ;-D;-D

U Vás mne to však ani moc nepřekvapuje.

0 0
možnosti
RP

Byla to náhoda přepnula jsem tv když zpíval náš zpěvák, vlastně jsem si nejdřív myslela že to jsou interpreti a tanečníci z jiné země, protože jsem Cristovala s blond vlasy nepoznala. Možná píseň nemusela být tak špatná, ale co tam předváděli ti tanečníci bylo k nekoukani. Myslím, že chtěli napodobit Mikolase Josefa, který skončil v roce 2019 šestý a choreografii u písně měl dokonalou.Tohle byla bída.On i zpěvák je průměrný. Rv

2 0
možnosti
Foto

J70o92s72e97f 97B45á65r94t71a

22. 5. 2021 16:30

Znáte nějaký náš hit, já ne. Myslím si, že máme dost schopných zpěváků i muzikantů, akorát je nehrají v těch celostátních rádiích. Vysílají hudební smog a ještě ho posílají do soutěží.

2 0
možnosti
Foto

Tak poslouchejte rádia, kde je hrají. Na internetu je jich asi milión.:-)

0 1
možnosti
ZJ

Jsem bývalý amaterský muzikant, asi střední kvality. Vyrostlý na hudbě Glena Millera. Mozart, Berhoven, čajkovský a samozřejmě Smetana, Dvořák atd., mně nejsou cizí. Na Eurovizion jsem se vydržel dívat a hlavně poslouchat 2x 10 minut.

Spartakiáda polonahých holek, při množaství světelných efektů, doprovázená organizovaným hlukem.

Zkuste si zapískat nějakou melodii ze soutěže.

5 0
možnosti
VV

Co z toho vam mam pane Jirousku verit?

ABBA vam asi vubec, ale vubec nic nerika.

0 1
možnosti
Foto

No já nevím, ale Udo Jürgens byl rakouský zpěvák, ne německý.

0 0
možnosti
VV

To je trochu sporne pani Jandova. Udo Jürgens se sice narodil v Klagenfurt jako Udo Jürgens Bockelmann, ale az do roku 1977 take zil ve Rakousku, ale pak se odstehoval do Svycarska, kde take zemrel.

Ale byl hvezdou vsech nemecky mluvicich televizi, takze si to pan Faltyn mohl trochu poplest.

0 0
možnosti
VV

Kdysi jsem slysel jeden takovej mirne ochlupenej vtip, ze kdyz bylo s cim, nebylo s kym a dnes je to obracene.

A ted konkretne. V osmasedesatem meli Ceskoslovensti autori a interpreti v parizi obrovske uspechy. Ale na Eurovision Contest (tusim ze se to tenkrat jmenovalo jinak) tenkrat nesmeli. Nasledujici normalizace vse zavrazdila a ceske umeni se z toho dodnes nevzpamatovalo. A take mu ujel vlak.

1 0
možnosti
Foto

Mezi Čechy jsou zpěvačky a zpěváci kteří jsou technicky na světové úrovni. Asi se neumí to okolo. Některé zpěvačky a zpěváci kdyby zpívali tou pro muziku líbivější angličtinou, určitě by měli úspěch. I když v angličtině se zřejmě nedají najít hodnotné texty, které dokáží produkovat někteří čeští textaři. Můj názor milovníka sólového zpěvu jako nejlepšího INŠTRUMENTU. Tobě děkuji za rozborR^

1 1
možnosti

Tuto soutěž jsem sledoval jen jednou - když soutěžila skupina Kabát. Je to zoufalá nuda.:-)

3 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, mně se z Eurovize vždy nejvíc líbila ta znělka. :-)

4 0
možnosti
Foto

Za tento článek děkuji. Eurovizi (písničkovou soutěž o Velkou cenu Eurovize) jsem sám pro sebe objevil v roce 1976 (to mi bylo dvacet), pak jsem ji dost intenzivně sledoval (ve vysílání německé ARD, nikoli cenzurovaný záznam ČST – bolševici byli schopni vystřihnout písničku, která skončila druhá, protože se jim politicky nehodila do jejich propagandy, mohu dokázat), v posledních letech, spíše dekádách už méně intenzivně. Soutěž nezavrhuji (už z úcty k tomu, co pro mě znamenala v mládí), ale jak stárnu, tak má láska k ní poněkud vychladla – a některým průvodním jevům přestávám rozumět. --- Nicméně po revoluci 89 jsem choval velkou naději, vzhledem k muzikálnosti našeho národa, že naši interpreti dokážou v této mezinárodní konkurenci obstát. Nestalo se tak a je to pro mě jedno z nepříjemných překvapení, možná i zklamání. Vy jste ledacos z toho objasnil, vážím si toho, je to postoj k zamyšlení. Že by někdy vyhrála ČR a Velká cena se pak konala dejme tomu v Praze, s tím jsem se rozloučil. Na zázraky tohoto druhu nevěřím. Ještě jednou děkuji.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za ohlas. Eurovizi jsme v mládí sledovali snad všichni :-)

2 0
možnosti