Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ŽENY versus MUŽI

Tento svět řídí muži. Každou ženu, která by si dovolila vnášet do tohoto systému  „ anarchii“je třeba zlikvidovat a proto na hranici s ní. Naštěstí už není středověk.

    „V dávných dobách měly kmeny dvě vůdčí postavy. První byl náčelník... avšak důležitější byl šaman. Už na úsvitu dějin lidé tušili přítomnost nějaké vyšší síly, důvodu života a smrti, aniž si dokázali vysvětlit, odkud přichází..... Prvními šamany byly ženy....Působily v jiné rovině tak, že vyrovnávaly síly světa duchovního a světa hmotného.....jelikož zdraví a ochrana závisely na harmonii s lesy, pláněmi a veškerou přírodou, ženy, odpovědné za duchovní styk – duši kmene – získávaly velikou autoritu, obvykle větší než náčelníci....se ženského daru zmocnili muži. Nad harmonií převážila síla.

Paulo Coelho – Alef

Jen velmi pomalu se postavení ženy mění. Je na to třeba několik století, abychom vůbec byly považovány za rovnocenného tvora s muži. Stále jsme ale v tomto zřízení odkazovány ke sporáku a dětem. Běda, když se ozve schopná žena. Hned je to kariéristka, macecha a já nevím co ještě.

A kam jste to dotáhli vy, muži? Tahle vláda je jenom mužská a jak to vypadá.

Na můj první blog zareagoval jakýsi muž, jestli prý snáším vajíčka. To je typické. Dnešní zbraní mužů jsou intriky, zesměšňování, urážení. Kampak se poděla Petra Buzková (operace Olovo), Hana Marvanová a proč taková aféra se štěnicemi v nedávné době? A jak si dovoluje nějaká Bobošíková kandidovat na presidentku. Možná proto, že se dokázala prosadit ve světě , který patří mužům. Že její partner nemá komplex vedle schopné ženy, stejně jako manžel naší třetí dámy Miroslavy Němcové a třeba Margaret Tchatcherové.Ve vládě s těmi kohouty žádná nevydržela, inu na smetišti je pánem kohout. Ale co včely?

I já jsem si dovolila stát se členkou tehdy ještě nezakmotrované ODS a co můj manžel na to? No samozřejmě „děti, vaše maminka je holt ta chytrá. Ty sou tam na tebe zvědaví atd.“

  Také na můj blog zareagoval jiný muž, že dnešní ženy neshánějí manžela, ale sponzora. Ale ono je to taky o tom, že každý ten „schopný a ambiciózní mužskej“ staví, sice možná prostoduchou leč reprezentativní dlouhonohou blondýnu, na úroveň luxusního auta, hodinek, whisky...no, když jí to nevadí. Ale věřte nebo ne, jsou i takové, které byste si nekoupil.

   Jsou ženy, které nehledají sponzory, ale zodpovědné táty ke svým dětem.Je mnoho příkladů (nemusím je jmenovat, všichni víme) kdy chlap, kterému manželka dělala zázemí, podporovala ho, pomáhala a když se vyškrábal nahoru - pořídil si milenku. Musí přeci dokázat svému okolí, že si to může dovolit i s tím autem a hodinkama. Další případy jsou o podnikatelích, kteří to nezvládli a pak se vytratili a nechali ženě na krku nejen děti, ale taky dluhy. A vůbec je nezajímalo, co s nimi bude. A ony to zvládly, ale o tom se dovíte jen v ženských časopisech, muži mají „vyšší“ zájmy.

   Já si ale myslím, stejně jako Paulo Coelho, že dnešní mladí se tohoto modelu už moc nedrží. Inu pokrok jde dál a zrychluje. Rodiče na ně moc času neměli, děti byly mnohdy odkládané do různých zařízení, k chůvám nebo místo rodičovské lásky dostávaly peníze a tak se naučily samostatnosti a cítí spolu. Ten posun vidím každý den. Tatínkové s kočárkem už nejsou až takovou raritou a co se mi líbí nejvíc? Tatínkové a maminky na kolečkových  bruslích s kočárkem nebo speciálním vozítkem pro děti, jak uhánějí cyklostezkou a ten malý nebo malá si tam asi připadají jako na závodech formule 1.

Myslím, že až doslouží tahle politická generace a dá jim prostor, že si to zařídí po svém a to bude dobře. Jen bych si přála, aby se ta něžnější část populace tolik nesnažila podobat svým protějškům. Aby si zachovala to, co dělá ženy ženami.

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 4.10.2012 8:27 | karma článku: 10,81 | přečteno: 1166x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 958x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Humorem proti trollům. Evropa se chystá na volby plné dezinformací

1. června 2024  19:27

S rozvojem umělé inteligence (AI) vzrůstá nebezpečí, že se útočníci budou snažit ovlivnit nebo...

KOMENTÁŘ: Atentát na velké rudé zvíře se stal šablonou pro politické procesy

1. června 2024

Premium Před 76 lety, 27. května 1948, jen tři měsíce po komunistickém puči, byl spáchán atentát na...

Propalestinští demonstranti vtrhli do muzea v New Yorku. Zasahovala policie

1. června 2024  18:47

V pátek vtrhly stovky propalestinských demonstrantů do Brooklynského muzea v New Yorku. Nad jeho...

Starosta platil vědmu z obecního rozpočtu. Věřil, že mluví s jeho mrtvým otcem

1. června 2024  18:17

Francouzský starosta Gilles d’Ettore skončil ve vazbě poté, co naletěl vědmě oblíbené mezi tamní...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik