Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autorko,to co jste napsala , nemůžete myslet vážně - s jediným bodem Vašeho článku mohu souhlasit , a to v hodnocení Opoziční smlouvy , tam nebylo jiného východiska, mimo nových voleb.To že je Klaus demokrat Vám těžko kdo v této zemi uvěří, to , že Církevní restituce nepodepsal , ale nevrátil ani sněmovně , že byl státnický čin ? nenechte se vysmát - kde berete tu jistotu , že by se znovu a bez problému našlo dost poslanců, kteří by jí schválili ,za dané situace toto nemůže tvrdit ani alchymista Keley se svou čarovnou skleněnou kouli, natož Klaus.Pro Klause je na Hradě jediné vhodné místo , a to Daliborka.Až po absolutoriu Daliborky by možná získal kvalifikaci na své dnešní místo.

0 2
možnosti
Foto

R38o77m31a51n 21K69o55z71e75l

23. 11. 2012 22:58

Pokud si dobře pamatuji, tak jednání ODS s KDU a US ani pořádně

nezačalo. Nejprve jim nabízel koalici Zeman, třebaže sám později

přiznal, že takovou koalici vůbec nechtěl, byla to jen hra, věděl moc

dobře, že US s ČSSD nepůjde.Pak už se jednalo o té opoziční smlouvě.

Zde je dobré připomenout, že koalice ČSSD -US-KDU vznikla o 4 roky později, Jiří Paroubek měl už dost jejich vydírání, tak raději schvaloval zákony s komunisty a někteří mu dodnes spílají, že nebral ohledy na koaliční partnery....:-)

0 0
možnosti
LJ

Podotýkám, že opoziční smlouva vznikla poté, co ODS, KDU-ČSL a US (to je ta, jak vy říkáte, pidistrana), se nebyly schopni dohodnou na koalici. Jednání mařila právě US, která se krátce před tím (po Sarajevském atentátu) odtrhla od ODS a nechtěl s ní jít hned do koalice, ačkoli na ně naléhal i tehdejší prezident Havel.

3 0
možnosti
Foto

J60i54ř73í 34K22i61n31d56l

23. 11. 2012 16:42

Opoziční smlouva vznikla vítěztvím ČSSD ve volbách, která sama nebyla schopna sestavit vládu. Zeman nabídl koalici KDU-ČSL s tím, že ve vládě bude premiérem člen KDU-ČSL. Ti to odmítli. Hrozilo, že se půjde znova k volbám. ODS za této situace nabídla ČSSD, že bude její vládu za určitých omezení podporovat.

1 0
možnosti
PH

Tentokrát vážená paní autorko musím s Vašimi názory souhlasím.R^

3 2
možnosti
Foto

Havel se podle mě zdráhal přijmout ten post prezidenta jen na oko. Já slyšel, jakým způsobem museli přemlouvat Dubčeka, který byl už na ten post natěšený a byl následně velmi zklamán.

Pokud bych chtěl být paranoidní, tak řeknu, že se Havel nechal zavřít schválně, aby tím zvýšil své šance. On to sice takto přesně neřekl, ale řekl, že dokud jeho postoj nebude stvrzen vězením, nebude brán vážně.

3 4
možnosti
PK

P17a98v53e26l 75K77u86l57a

23. 11. 2012 17:31

A od koho jste to slyšel? Od Streita?:-)

3 1
možnosti
MJ

Souhlasím, jen neměl brát od pana mafiána Maliny 50 milionů za udělení milosti. Ale řekněte sama paní autorko, co je na tom nedemokratické, že?

3 0
možnosti
Foto

8-oJe vaše informace ze skutečně dobrého pramene? Pokud Klaus dává takové peníze na charitu, proč by potom kradl? A co si za to vlastně koupil?V;-)

0 2
možnosti
EV

Naprosto souhlasím s paní Faltisovou.[>-]

3 4
možnosti
JK

Verim, ze cely tento clanek minite jen jako legraci. Tvrdit o VK, ze je demokrat a ze nechce vlade komplikovat zivot vetem tohoto zakona je skutecne smesne. Vzhledem k desitkam jinych zakony, ktere demokraticky a ve snaze nekomplikovat vlade zivot, vetoval ;-D

5 2
možnosti
Foto

To je věc názoru a úhlu pohledu. Myslím to vážně:-)

2 4
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik