Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Úsvit, jako by nebyl. Všichni jsme hendikepovaní?

 Pan Kalousek už by měl konečně mlčet! My všichni musíme jít dál. Úsvit má stejný počet mandátů jako KDU, přesto vůbec není zmiňován při povolebních jednáních. Jako by karty už byly rozdány. Že řekl předem, že bude v opozici? Ale to říkal i pan Babiš. 

  Pan Okamura je skutečně člověk, který jde za cílem, který si stanovil. Jeho přesvědčení je tak silné, že pro něj získává stále větší a větší podporu. Zkrátka dokáže strhnout a nadchnout tolik lidí pro svou myšlenku svou obrovskou energií. To znamená, že poměrně dost lidí si přeje totéž, více přímé demokracie.

  Ano, pan Kalousek si očividně myslel, že my patříme jemu a nikoliv, že vládnout je vlastně služba. Že by měl naplňovat představy občanů a nikoliv pouze ty své. Jako maskota své TOP 09 si zvolil pana knížete, čili vlastně představitele vysoké šlechty. Jen si asi neuvědomuje, že úloha šlechticů, která jistě nebyla ve své době záporná, že na ní závisela prosperita a jistá ochrana oddaných, už se jaksi přežila. Navíc konkrétně náš pan kníže nic nevytvořil svou prací a zodpovědným přístupem, ale pouze restituoval, do jisté míry podvodným způsobem majetek, na který neměl podle českého práva nárok. 

  Podle českého práva ale neměl na restituce nárok, pročež se Schwarzenberg neváhal o majetek soudit a podařilo se mu prosadit, že bylo upřednostněno rakouské právo. České právo totiž říká, že dědická práva po biologických rodičích adopcí zanikají, kdežto rakouské právo je umožňuje. Navíc byl Schwarzenberg adoptován jako dospělý, což české právo taktéž nezná. Neptejme se, jak se to stalo, ale soud si vyslechl znalce na mezinárodní právo a rozhodl se, že se bude postupovat podle práva rakouského. Schwarzenberg tudíž zdědil podstatnou část majetku konfiskovaného orlické větvi a činí si zálusk i na majetek zabavený na základě speciálního zákona "Lex Schwarzenberg", byť se věc komplikuje rodinným sporem s nevlastní (taktéž adoptovanou) sestrou Elizabeth von Pezold. /zdroj:http://www.prvnizpravy.cz/sloupky.php?id=6acab86e-cfce-11e0-8ec4-00259038e91e/

Je zvláštní, kolik prostoru stále dostává ve veřejnoprávní televizi pan Kalousek i pan kníže, ač jejich projev je veskrze arogantní a v případě pana Schwanzenberga dokonce místy až hulvátský. Stále jim umožňuje nehorázným způsobem ovlivňovat veřejné mínění v tom smyslu, že náš řádně zvolený prezident je někdo, o kom je zcela běžné a normální se vyjadřovat takovým znevažujícím způsobem. Vkládat hlavě státu do úst repliky, které pan prezident Zeman nikdy neřekl a nepoužil a tím jej diskreditovat u svého vděčného publika, ale mnohdy i v očích občanů, kteří spoléhají na mediální obraz, který je takto vytvářen. Ano, to je ta "morálka, kterou má v hubě kdejaký hajzl". Tohle je myslím důkaz, že i velkorysost pana Miloše Zemana má své meze, a že na "hrubý pytel patří hrubá záplata".

 KDU ČSL má také své nosné téma a to je naše církev. Ale i úloha Křesťanství se poněkud přežila. Pokud má být víra v Ježíše Krista nástrojem k ovládání lidí a hromadění majetku a života v největším možném luxusu, pak v dnešní moderní době už nemá co dělat. Natož aby byla financována z našich daní. Vždyť se vlastně jedná jen o jistou zájmovou skupinu lidí, kteří si myslí, že "služebníci Boží" mají vliv na kvalitu jejich života. A takových lidí už u nás dávno není mnoho. Je to jakoby stát podporoval třeba zahrádkáře. Víme přece kolik zvěrstev se muselo stát a kolik nevinných lidí muselo umřít, aby církev nahromadila takový majetek. Ale rovněž, jako u té šlechty, nebylo vše vždy špatně. V jistém smyslu je víra oporou lidem, kteří takovou podporu potřebují. Ale ti by si ji také měli financovat.

 Proto si myslím, že, ač to zní "komunisticky", vláda patří do rukou všech lidí, kteří tvoří stát. Ale u nás se musí změnit myšlení těch lidí, kteří si myslí, že mají na vedoucí úlohu patent. Čili například sociálních demokratů. Lidé nejsou ovce, které potřebují tu až dojemnou péči. Oni ví nejlépe, co jim svědčí a co je pro ně dobré. Jen kdyby se ten pracovní trh tolik nedeformoval ve prospěch těch, kteří mají nějak omezenou možnost se na něm uplatnit. Protože mi připadá, že o normálních schopných lidech se nemluví vůbec, přesto, že tvoří většinu společnosti. Jen pořád slyšíme o těch, které je třeba podporovat a mnohdy se ten hendikep uměle vytváří. Například lidé nad padesát let jsou myslím velmi kvalitními pracovníky, protože mají dostatek praxe a odbornosti a nehrozí u žen odchod na MD například. Jen si jejich kvalitní práci nemohou podnikatelé dovolit z hlediska neúnosných daní. Rozhodně není normální, že se staví na úroveň absolventů a nevzdělaných Romů!

  Úsvit přímé demokracie má stejný počet křesel, jako KDU a jejich přístup k lidem je mnohem méně selektivní. Proto by, myslím, našli, představitelé tohoto hnutí, spíše společnou řeč s hnutím ANO pana Babiše. Měli by se s nimi více počítat v našem Parlamentu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiřina Faltisová | pondělí 28.10.2013 12:08 | karma článku: 21,57 | přečteno: 950x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Pavel jmenoval Ženíška ministrem pro vědu. Popřál mu v boji s dezinformacemi

16. května 2024  6:05,  aktualizováno  12:25

Přímý přenos Prezident Petr Pavel jmenoval ve čtvrtek Marka Ženíška z TOP 09 novým ministrem pro vědu, výzkum a...

Fico je nadále ve vážném stavu, oznámil Kaliňák. Krvácení do břicha zastavili

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  11:44

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl ve...

Opusťme bludný kruh nenávisti, vyzvala společně Čaputová s Pellegrinim

16. května 2024  11:40,  aktualizováno  11:42

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a předseda parlamentu Peter Pellegrini, který ji ve funkci...

Atentátník je na svůj čin hrdý. Obvinili ho z pokusu o vraždu, hrozí mu doživotí

16. května 2024  10:44,  aktualizováno  11:40

Slovenská policie obvinila jednasedmdesátiletého Juraje C. podezřelého ze středečního útoku na...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik