Ten, kdo je papežštější než papež.

Nebo-li poturčenec horší Turka. KSČM je čitelnější než ČSSD, jsem často slýchala...

 Dnes mě na facebooku upoutala vystavená titulní strana Rudého práva ze dne 29.června 1948. Palcový titulek :" Sloučení sociální demokracie s komunistickou stranou je skutkem."

 V době, kdy jsem byla členkou českobudějovické ODS, když zde byli ještě zakládající členové Míra Beneš, Zuzka Vystrčilová, Ivan Mánek atd., ráda jsem chodila do K-klubu. Tady jsem se dovídala spoustu zajímavostí ze zákulisí jednak poslanecké sněmovny, senátu a hlavně postřehy Míry Beneše z jednání a hlasování tamtéž. Bylo pak zajímavé sledovat zprávy v televizi a porovnávat. Samozřejmě se situace vyvíjela tak, jak bylo předpovězeno předsedou dvojky MO. Často jsem slýchala právě ta přísloví a týkala se ČSSD. Myslím si, na základě toho, co jsem slýchala, že je hrozba této strany větší, než hrozba komunistů. Na ty si lidé dají pozor a myslím, že bude stačit jeden špatný krok a bude mnoho lidí v pohotovosti. Ale co ti druzí?

   Když byl v čele ČSSD Miloš Zeman, přišlo mi, že je to chytrý pán, který ví, kde bota tlačí, ale ten jak známo se jaksi oddělil. Myslím, že tahle strana nemá zcela jasnou koncepci. Slýchala jsem :" S těma nikdy nevíme, co udělají, kam se přikloní". S komunistama se prý dohodli a ti hlasovali tak, jak řekli. Ale sociální demokrati byli nevyzpytatelní.

  Když si představím pana Sobotku a jeho projevy, skutečně nevím, co má za lubem. Bojím se ale, že ono elitářství, vševědoucnost a vůbec arogance neslibuje nic dobrého. Když vyhrála ODS, hned byli středoleví, teď jsou jen levicoví. Už to je podezřelé. Pravdou je, že jsem se o jejich program nezajímala, protože mi hesla na plakátech připadala laciná až mnohdy šokující. "Lidé si přejí průhledné státní zakázky víc, než si myslíte"(ačkoliv to byl myslím billboard TOP 09) A jsme u pana Ratha a jiných. Já si myslím, že oranžové nebezpečí je větší, než to rudé. Ale jak už jsem říkala, politice až tak nerozumím. Tohle je jediná oblast, kde jsem skeptik.

 Obě nejsilnější strany opustili jejich zakladatelé. Distancoval se Miloš Zeman i pan profesor a náš prezident Václav Klaus. Vím, že si odeeska s Klausem nevěděla rady, protože on své názory nemění a tak zde vymýšleli, jak ho jmenují čestným členem, ale hlavně, jak ho odstaví. On odešel sám a není divu, že se mu směřování jeho strany přestalo líbit.

  Podle mě je zkrátka špatný ten stranický model jako takový. Vím, že jsou zde protinázory smeteny většinovým názorem a stranická poslušnost velí, aby výstup byl jednotný. A také že ta spoluzodpovědnost je jaksi rozmělněná na "dav", na ty pěšáky i ty ve vedení a tak není vlastně téměř žádná. Jejich stanovy takové prostě jsou.

To je můj názor.

Přeji hezký den.

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 18.10.2012 10:16 | karma článku: 7,81 | přečteno: 852x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80