Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Tím by se též odstřihli i ti kmotříci, kteří mají moc, tedy jejich peníze, nad současnými politiky, ať na pravici či levici. / o skladbě této věty radši nebudu mluvit /.

Třeba VV nebo Ano 2011:-/

2 1
možnosti
RK

To by mě zajímalo, co si představujete pod pojmem důležité věci. Také mužská a ženská hlediska zní poněkud divně. Nedokážu si představit, že by se moje přítelkyně někdy dokázala na nějakém hledisku shodnout s Kateřinou Biomasou, Karolínou Píkovou a dalšími.

3 1
možnosti
RK

Nějak  nevím koho jsem svojí otázkou tak mohl pobouřit. 'Každý člověk má jiné priority. Pro někoho je důležité třeba referendum ohledně potratů. Mně osobně to nechává v klidu.

0 0
možnosti
BM

Myšlenka je to dobrá, jenže u nás nerealizovatelná. Kdyby se zrušila pětiprocentní hranice, tak by ve sněmovně nastal takový galimatyáš, že by mohlo trvat i půl roku než by se sestavila vláda-viz třeba v Belgii... Lepší varianta by byl většinový systém-vítěz bere vše. Žádné koalice či tichá podpora, žádné obstrukce koaličních partnerů. Zkrátka zvítězivší partaj by nesla svojí kůži na trh.....

1 0
možnosti
Foto

Nejlepším řešením by byla přímá volba poslanců v jednomandátových obvodech, podobně jako při volbě senátorů. Pro Dolní sněmovnu ve Velké Britanii to funguje od nepaměti.

Na mých stránkách   trinkewitz.cz   jsem publikoval návrh nové ústavy. Ta by zrušila druhou komoru parlamentu a počet poslanců by byl snížen na 121 (tolik by bylo i jednomandátových volebních obvodů). Pravomoci přímo voleného presidenta republiky by byly posíleny, ale byl by odvolatelný všeobecným referendem.

5 0
možnosti
JR

J91a54n 84R68á38ž

18. 3. 2013 11:46

Bohužel, aby se to prosadilo by byla nutná nová "sametová" revoluce.

4 0
možnosti