Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Politika - jedna otřesná žumpa, pavlač a ilustrační záběry Čt 1.

  To, co se děje v politice dnes, to tu snad ještě nebylo. Nejen že poslanci, hejtmani, starostové atd. jsou odsuzováni jako na běžícím páse, jako by se nejednalo o státní správu, ale Pražské podsvětí, ale už i dopředu avizované případy, jako zastrašování jednotlivců i celých stran, které "zlobí".

  Celé kauzy účelně vykonstruované, kdy se zaměstnávají soudy zmatenými trestními oznámeními a kdo ví čím ještě. Vláda nevládne, protože řeší jen jestli vydrží další týden či dokonce měsíc. Stranou jdou všechny zvyklosti, všechna pravidla, programy a smlouvy. Do toho snaha zfanatizovat alespoň část národa, jen aby destabilisace byla co nejrozsáhlejší. Veřejnoprávní televize, která má informovat se sama pouští do boje na straně, která se jí zrovna hodí.

  My jsme zde v Evropě a potažmo i ve světě asi opravdu za exoty. Máme tu nejdražší mobilní operátory, nejdražší elektřinu, vodu, internet... Jinde ve světě se lidé běžně přepravují letadly, u nás je to stále otázkou několika výplat u většiny lidí, koupit si letenku. Dělají si šašky z lidí, pro které nejsou schopni zajistit jiný způsob obživy, než sociální dávky. Napřed z nich dělají nevolníky s nucenými pracemi, pak si je označkují S-kartou a nutí je běhat na poštu k raportu. Vše se přepočítává na peníze a né malé. Vždyť když se roznemůže učitel, hrozí krach rozpočtu na školství, protože peníze se neodlišují. V jedné přihrádce jsou peníze na investice např. do názorných pomůcek a nemocenská pro učitele. Copak učitelé nejsou pojištěni u našich pojišťoven?

A na vše schválený zákon, úřad, komise, armáda úředníků. Jedni se bojí druhých a běžný občan zírá.

Řekla bych, že ti, proti kterým je nejvíce celkem banálních "obžalob" jsou asi jediní, kteří nejdou s vlnou vládnoucích elit a kteří se snaží jednat ve prospěch občanů. Ti jsou zesměšňováni, pomlouváni, všechno se hodí. Amnestie, prezidentská kampaň, odposlechy, křivá obvinění, bulvární "zprávy" a senzace. Kdo se v tom má vyznat.

 Jediná možnost je vysledovat politika, při jehož projevu se nedělá špatně od žaludku a začít věřit jemu. Já jsem se upnula ke Kateřině Klasnové. Beru ji jako ostrůvek naděje v té šílené bouři. Sledovala jsem ji v interview čt24 a překvapilo mě, že na otázky odpovídá jako normální člověk. Mluví k věci a to co říká má hlavu a patu. Její manžel Vít Bárta, ten byl tak pranýřován, až mám fakt podezření, že to bylo domluvené. Když jsem se dívávala na seriál Dalas, vždy mi přišlo divné, že když si Džejár vymyslel habaďuru, tak byli všichni jak slepí a zfetovaný a fungovali jako na objednávku, podle scénáře, který jim ani nemusel předložit. Teď je to tu v praxi. Kalousek do kamer vykřikuje, jak je pro omezení imunity poslanců a ona je to jen snaha, celý návrh znehodnotit a znemožnit jeho přijetí. No není to stejné?

Člověk si řekne: "Vždyť on nemůže být tak špatnej, když on chce to, co my." A on si zase dělá jen srandu. Také debaty o sjednocení levice nebo pravice. Dopředu se dělí moc, ač volby jsou v nedohlednu. Už se dohaduje kdo s kým atd. Co když voliči budou volit celé to spektrum stran a mandáty budou oslabeny. Nebudou dvě nejsilnější strany a pak dlouho nic a pak ty účelově oddělené od těch velkých a postavené na jedné osobnosti. Co když tam bude deset stran a vůbec se už nikdo nebude zabývat tím, co je pravice a co je levice. Jakékoliv hranice už dávno zmizely. Jen snad ty komunisti jsou strašákem, ale i hnutí proti nim se nějak vytratilo, vyčichlo...Řekla bych, že kampaň za "Karla" i tenhle ostrůvek rozmetala.

Stát jsme my, občané. Politici jsou našimi zástupci, ale oni to asi nevědí. Naše zem uprostřed Evropy je pro ně dojná kráva. Pro nás je to domov, copak oni to neví? Asi ne. Vždyť poslanec Volf už domov vyměnil za nějaký pobyt tam, kde na něj nikdo nebude moct. A je takových dost. Vezmou kořist a hurá do světa, protože tady jim hrozí trest. Proto jim nějaké vlastenectví a suverenita nic neříká. Za prachy prodají svou vlast třeba peklu. A při tom jim jejich domy vlastně zůstávají. Není zákon na jejich zabavení a vrácení alespoň něčeho zpět do rozpočtu. Je to obstavené a ještě jim to hlídají. A zase lítaj miliardy. No má tady cenu něco dělat? Dá se tu vůbec nějak normálně fungovat? 

Autor: Jiřina Faltisová | pátek 8.2.2013 15:31 | karma článku: 29,31 | přečteno: 1425x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Západ má strach z ruské porážky stejně jako z té ukrajinské, soudí Zelenskyj

18. května 2024  8:46

Sledujeme online Západ se bojí porážky Ruska stejně jako porážky Ukrajiny, což je absurdní. Řekl to v pátek...

Klimatičtí aktivisté ochromili letiště v Mnichově, vybrali si rušné svátky

18. května 2024  8:34

Letiště v Mnichově dočasně přerušilo provoz v důsledku protestu klimatických aktivistů z hnutí...

Kvůli nehodě kamionu je uzavřena D35 u Olomouce ve směru na Mohelnici

18. května 2024  7:39,  aktualizováno  7:45

Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik