Pane Kalousku, ta zlost vám zatemnila mozek.

  Byl jste nejmocnější a mohl jste si s lidmi hrát jako Zeus z Olympu. Vy ale bůh nejste! Měl jste jen moc, ale ne boží schopnosti. Ten netvor Zeman je teď silnější a blesk ho asi nezabije. Ty touhy, které mu podsouváte, se urodily ve vaší hlavě!

  Vaše argumenty jsou směšné. Že si složil vládu ze svých kamarádů? I člověk s průměrnou inteligencí (95) musí vědět, že to je jen vaše žluč, co je tu cítit a možná to není jen žluč ... Co vaše prádlo?

Snad každý svéprávný člověk, položí-li si otázku: "Co by dělal na prezidentově místě on?", si musí odpovědět stejně. Pověřil by člověka, kterého zná a kterému věří. A tu vládu sestavil pan Rusnok. A že lovil ve stejném rybníku? Čím to asi bude? Možná mají víc společného, ale to vy nemůžete pochopit. Vy vidíte jen sebe. Vy jste se o moc s nikým nechtěl dělit, že? Pan Schwarzenberg je jen maskot. Prezident vás odhalil přesně, že jste vládl prakticky jen vy sám v téhle zemi.

 A duhá věc. My tady dole, když máme nastoupit do zaměstnání, musíme předložit čistý trestní rejstřík. Pročpak to u vás a za vás na silovém ministerstvu financí nedělali? Vždyť vy jste si tam dosadil člověka, který byl odsouzen za podvody na daních? Není tohle o kamarádech? A kolik jich kolem vás bylo? Podle sebe soudím tebe, se říká a je to lidová moudrost.

Zatím žádný krok prezidenta nenasvědčuje tomu, že by chtěl změnit ústavu. To vy jste křičel, když na vás konečně došlo, že ji chcete změnit. Osekat pravomoci prezidenta a ono to nevyšlo, už nikdo takový krok nepodpořil a byl jste na to sám. A řadový poslanec toho moc nezmůže. Možná je dobře, že jste si to zkusil, třeba se vám rozsvítí. A i kdybyste to omílal stokrát dokola, tahle lež se nestane pravdou a víte proč? Protože my máme svůj rozum a ta naše média nám přináší i to, co prezident skutečně říká a tedy váš výklad je jen pro blbce, kteří spoléhají na vás a nejsou schopni vlastního úsudku.

Možná dopadnete jako kolega Paroubek. Jste si dost podobní, jen jeho možná zachránilo, že se oženil. A pro váš klid, já levici volit rozhodně nebudu. Já si přeju, aby v parlamentu bylo více menších stran, aby už konečně vládl zdravý rozum a ne samozvanci s prázdnými frázemi na rtech!

Přeji hezký den.

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 20.8.2013 8:03 | karma článku: 33,46 | přečteno: 1605x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80