Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Čili nejlepší by byl návrat do pravěku. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Svoboda nám proklouzává mezi prsty a lidé si to neuvědomují.  Až budu definitivně zotročeni, pak bude pozdě. Jediné co ti nahoře potřebují je naše pasivita a chodit k volbám.

4 1
možnosti
MP

Ovčané jsou nejen u nás,ale např.i v Anglii. Jak se část lidí zachovala při pohřbu železné lady. Přitom velmi podobný ekonomický postoj má i VK. Přístup části ovčanů k němu je známý.

2 1
možnosti
MP

Je smutné,že honba za penězi se týká i výroba tzv."potravin". Přitom každodenně se vyhodí tuny potravin.

3 1
možnosti
VT

TVOŘENÍ !!! To je smysl ŽIVOTA

Jestli jste na to přišla sama, tak gratuluju. Většina lidí to nepochopí do konce svého života.

4 1
možnosti

I37v46o 64Ž96á22č12e65k

20. 4. 2013 18:47

Není to tak jasné. Když si vezmete takového lékaře, hasiče, poctivého policistu (a to jsou jen příklady, které mě náhodně napadly) - ti nic netvoří, ale přesto jsou náramně užiteční. Na druhé straně může být třeba nějaký "umělec", který vytvoří "dílo", jež nikomu (lromě pár jeho kamarádů) vůbec nic neřekne. Tím nemám na mysli skutečné umělce, jejichž umění spousta lidí obdivuje.

Nejde o "tvoření", smyslem života je podle mě dělat něco, co prospěje druhým lidem. I kdyby to byl třeba jen dobře zametený chodník nebo dopadený zloděj.

6 0
možnosti
RK

Tak jsem to dočetl do konce. Vy musíte být neuvěřitelně znechucená životem. Rv

4 4
možnosti
RK

"...Podle mě se vznikem peněz. Všechno je to o nich. Jejich původní význam, nahradit zlato, aby nedocházelo k přepadání obchodníků, kteří jej měnili za zboží, je dávno fuč.";-D  No to snad ne. To si doopravdy myslíte, že peníze nahradily zlato? Si tak představuju, kolik zlata by člověk dal za chleba, za hrnek, nebo za kousek látky. Peníze jsou kryty důvěrou občanů. Dokud za peníze můžete kupovat libovolné služby a zboží, pak nemůžete tvrdit že se jedná o potištěný papírek, který má hodnotu pouze papíru.

3 1
možnosti

I11v25o 15Ž92á65č55e43k

20. 4. 2013 20:01

Mezi penězi a zlatem není podstatný rozdíl. Jedno i druhé je nositelem hodnoty, kterou to z praktického hlediska nemá.

Zlato sice má nějaké aplikace v průmyslu, ale na ty se jej spotřebuje jen nepatrný zlomek, takže odvozovat z toho jeho hodnotu je nesmysl. Většina zlata, které bylo kdy vytěženo, slouží jako poklad.

A papírové peníze? Těmi si člověk může zatopit v kamnech, ale vyjde to kapánek dráž, než když si za ně koupí uhlí.

Hodnota jednoho i druhého je otázkou společenské konvence. Jako platidlo v podstatě může sloužit cokoli, co je nesnadné získat, bez ohledu na praktickou užitečnost nebo výrobní cenu.

1 0
možnosti
MR

M74i77c65h33a62l 86R77y41b64a

20. 4. 2013 17:52

Bylo by to dobré, kdyby autorkou nabyla naivní ovečka, která už mnohokrát projevila touhu být členkou stáda.

7 3
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik