Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S většinou souhlasím, ale nedá mně to a něco připodotknu. :-)Píšete, že strana "ANO 2011 (o romské otázce) rovněž říká, že je třeba řešit to koncepčně a hlavně komunikací".

Řešit něco koncepčně a komunikací si soukromě překládám jako "vést na toto téma plané řeči dalších deset let, nebo aspoň po celé volební období.:-)

0 0
možnosti
Foto

K31a51r38e54l 22R21a93d33a

28. 9. 2013 23:44

R^ Máte naprostou pravdu. Zavedené strany zavedly systém rozkrádání státního majetku a o nic jiného už jim nejde. To je třeba změnit a k tomu jsou potřeba jiní lidé než ti zavedení. Možná, že nekdo z těch nových také zklame, to se stává, ale ti staří zklamali všichni. Ti se už nezmění.

1 0
možnosti
RH

Mám opačný názor. Větší šance je občanským tlakem strany kultivovat než v každých volbách volit nové Věci Veřejné. Co je problémem české politiky je nedostatek idejí a nové subjekty nepřinášejí víc než jen nové lidi prahnoucí po moci. Potřebujeme strany, které zastupují skutečné segmenty naší společnosti a nikoli ty, které je chtějí jen využít k moci. Tzn. klasické strany, které budou svou úlohu plnit lépe než současné. Například Okamura, když mluví o přímé demokracii, tak je často úplně mimo a je zřejmé, že problému vůbec nerozumí, anebo že bohapustě lže. Hlavu vzhůru jsou zakomplexovaní loseři z ODS a nacionalisti a ANO je rozmarem zbohatlíka. SPOZ raději nezmiňovat, to je banda mafiánů. Pravdou ovšem je, že stávající strany takovou tsunami populismu a demagogie přivolaly svým chováním.

1 0
možnosti
JL

Nebudu vam moc oponovat. Jen se zamyslete pane Horacek. Podle stavajiciho volebniho systemu jdete k volbam, vhodite jeden listek (jeden listek je strana) a ctyri roky se jdete "past". Nemate moznost nic zmenit, nic ovlivnit. Jen "u piva" nadavat. Pani poslanci si rozdeli sve funkce a politicka masinerie jede. Vladnouci koalice ma minimalne dve kresla. (platy) Ministerske a poslanecke. Muze jich mit jeste vice (viz pan Hasek, mel techto funkci 30, minuli rok v listapadu a to byl jen v opozici) Staci jen tech 101 hlasu a basta. Mame co jsme chteli. Ze mame i senat? Ten se da temi 101 hlasy take prehlasovat (stejne i veto prezidenta). Kde mate kontrolu? Kde je nejaka brzda proti nejakym idiotskym zakonum? Ja ji nevidim . Vy ano? Kde vy vidite ten"obcansky tlak" abyste kultivoval strany???? Ja panu Okamurovi do hlavy nevidim. Vim jen dve veci. V programu hnuti USVIT je pro mne nejdulezitejsi prvni veta. Vychazi z uvahy pana Pavla Kohouta (ne ten spisovatel a svazak z 50 let) ekonoma z knihy USVIT. Prosim, prectete si tuto knihu a kdyz sni nebudete souhlasit (myslim tim doporuceni jak problemy vyresit), prosim volte jakoukoliv z tech "klasickych stran". Druha vec je rozhodnuti pana Okamury jit do voleb pro misto poslance. Bez silneho presvedceni by do voleb nesel. Vzdyt sedi na teplem miste senatora a to jeste dalsich 5 let.

2 0
možnosti
Foto

S autorkou souhlasím, cítím to podobně, je smutné že strany a jejich straníci diskreditovali parlamentní zastupitelskou demokracii. Je třeba umožnit rozhodování občanům, snaha prosazovat přímou demokracii je správnou cestou, osobně budu volit Okamurův  ÚSVIT.

1 0
možnosti
Foto

Líbí se mi, že autorka hledá nové a má při svém hledání zdravé pochybnosti. Nejlepší cesta, jak se má volič správně rozhodnout.

3 0
možnosti
Foto

Vse jsem precetl a se vsim souhlasim. Jenze se muze stat, ze budu v teto diskuzi ojedinely. Nevadi, clanek je moc dobry. A MYSLENKY V NEM JESTE LEPSI.

3 2
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik