Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Jsem přesvědčen, že pokud je ve společnosti určité procento (nevím jaké) lidí, jejichž hlavním cílem je nahrabat co nejvíce, pak žádná forma demokracie není schopna jim v tom zabránit.

5 0
možnosti
Foto

J57i59ř87í 76K90i28n14d16l

26. 12. 2012 16:05

Neexistuje člověk, který by si nechtěl nahrabat.

2 4
možnosti
Foto

Myslím, že současný režim má demokratickou fasádu, ale ve skutečnosti o demokracii nejde. Zvolená reprezentace totiž pracuje v neprospěch cca 95% obyvatel, a to svědčí o tom, že existuje nějaký mechanismus, kterým se generují do čela společnosti parazité.

6 1
možnosti
VH

"Nezbytným předpokladem demokracie ...... jsou nezávislá média."    Hmmm - nezávislá na kom? Snad ne na svém vydavateli. To nikdy samozřejmě nebyla.  Mimochodem: I tento blog je informačním médiem.

   Pročpak si nezvolíte jinou elitu? - Musíte se snažit!!!

   A čo vy si predstavujete pod takým pojmom  "svoboda", autorká?

  Referendem svého druhu je i přímá volba prezidenta. Když vidím preference některých jedinců, když vidím, jak snadno se dají zmanipulovat (a to nikoliv médii), tak se referend děsím. (Ostatně: i volby jsou referendem: jak se vám líbí výsledky těchto referend??)

3 0
možnosti
VH

"Pro tohle jsme nezvonili klíči"???   Proč tedy.

2 0
možnosti
MR

Demokracie zde nemohla vzniknout a tato doba je vlastně o tom aby jsme si to uvědomili ! Demokracie vzniká tam kde je delší dobou pluralita procesů ve společnosti, jež vytváří hodnoty, potřeby a projevy. My jsme díky stalinistickému sociálnímu inženýrství, komunistům zažili genocidu těchto procesů, kde se důsledně šlo proti elitám ve všech sférách, školství, vojenství, podnikatelské, umělecké, živnostenské veřejnosti atd. Poslední kapkou byla ona normalizace. Zůstaly zde stav loajálnosti, přízemnosti a maloměšťáctví, ten kdo chtěl víc, buďto seděl v kriminále, nebo odešel za hranice či vzdoroval a trpěla jeho rodina. Společnost vedla vesměs elitářská kasta lidí která navíc pomáhala vládnout těm primitivnějším a bezcharakterním. Nakonec to přineslo i úpadek a konec systému ... . Co se společností kde více jak 60% lidí má toto zadřené pod kůží a pořád chce aby je někdo vedl, zajišťoval blahobyt atd. Jedince jež chce být kreativní a žít na svůj účet a odpovídat za sebe a rodinu, prostě utlučou ... .  Poslední léta to jen krystalizuje a vyhnívá ... . Kdo chce více nemá zde prostor ... .

4 4
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik