Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PPetr

25. 10. 2012 18:53
Rodové osady

Stačí si prohlédnout fotogalerii třeba rodové osady Těšíkovská Bydlina (http://www.bydlina.cz/fotogalerie.htm) a zjistíte, že zde neběhají lidičky v kůžích, ani si neoblékají ručně tkané oděvy, ale silonové bundy. Sedí na továrně vyráběných židlích, svítí si elektřinou, mají oplocený pozemek atd. Čili NEJSOU SOBĚSTAČNÍ. Používají to, co vyrábějí lidé - ti lidé ze zlého technokratického světa.

Jak by to asi dopadlo, kdyby všichni vypadli z měst do lesů a zakládali osady? Nebude žádný les, žádné pole, jen jedna obrovská osada. Kdo bude likvidovat odpad? Kdo bude lidi oblékat a obouvat? Co s tím? Společnost si rozdělí úkoly. Založíme manufaktury, ze zemědělské společnosti se vyčlení dělníci do továren, sestěhují se co nejblíž k pracovišti, vzniknou města a nutnost jejich zásobování. Směnný obchod nahradíme platidlem a budeme kde? Tam kde jsme teť.

Rodové osady jsou snad řešením pro pár vyvolených, ne pro 7 miliard lidí na Zemi. A dělat takový hokus-pokus na výměře ČR je už úplný nesmysl.

0 0
možnosti
JS

člověk z novinek

25. 10. 2012 16:29
Cedry manipulace

Blogerkou zmíněná edice "Zvonící cedry Ruska" je doslova učebnicovou ukázkou manipulace. Jde o skutečně profesionálně vykonstruovaný mýtus, který je podpořen reklamou na internetových vyhledávačích atd. "Zvonící cedy" jsou ve skutečnosti neuvěřitelně výnosným bysnysem s manipulativní literaturou, podpořený přímo ukázkovým grafickým kýčem.

Je to jeden z mnoha druhů "moru" moderní civilizace, kdy je přirozená touha lidí po duchovnosti a morálních ideálech zneužívána talentovanými manipulátory, kteří pracují s tzv. "dokonalými obrazy".

Výstižnější, než cokoli ze zmíněných knih, jsou Ježíšova slova z Bible: "Mějte se na pozoru, abyste se nedali svést. Neboť mnozí přijdou v mém jménu a budou říkat: ‚Já jsem to‘ a ‚nastal čas‘. Nechoďte za nimi."

0 0
možnosti
P

PPetr

25. 10. 2012 19:23
Re: Cedry manipulace

R^ Přesně tak.

O účinnosti manipulace svědčí autorčina věta: "Já ji vnímám asi tak jako Ježíše, ale ten se snažil zachránit jen Židy."

-

Taky jsem se kdysi začetl do některé z knih. Líbivé to bylo, to ano, ale pořád mi něco nesedělo. Neumím TO správně pojmenovat a vyjmenovat. Nejkřiklavější je snad zakládání osad, aneb "utečte před problémy do lesa a ignorujte svět".

Důsledky knih lze vidět zde - kromě autorova zisku je zde duchovní průšvih - zmanipulovat lidi tak, ať odhodí "Kámen úhelný"... Se všemi důsledky. ;-(

1 0
možnosti
MR

rodd

25. 10. 2012 9:14
Člověk má v sobě potenciál

který není o to být dokonalý a žít v dokonalém světě, ale žít ve světě kde je mnoho podnětů jak kladných a záporných k vývoji jeho charakteru a osobnosti, což je duševnost. Snaha do toho vložit nějakou úroveň či stav je nesmysl a vlastně zastaví tento motor lidské duševní a živočišné evoluce a degeneruje člověka ... . Lidská populace je jako ekosystém který má v sobě kód vývoje v mnoha parametrech, neboť jeho vývoj je složen z více rovin. Ten kdo to pozná  uvidí a pochopí dokonalý systém a pochopí že jeho cesta není se projektovat k lidské populaci, ale stát na vlastních nohou a užívat si ten klokot života kolem. Těmto lidem jež toto hlásí, chybí naprostá zkušenost jak funguje tento ekosystém, jak se vyvíjí lidská osobnost, že bez podnětů zakrní, že sama planeta je nesmírně proměnlivá a poskytuje tvrdé podmínky, že děj věci, stavů nezačal teď, ale běží již tisíce, milióny let před našim názorem,tento systém zasahuje do dalších rovin a zákonitostí dimenzí ... .

0 0
možnosti
MR

rodd

25. 10. 2012 9:22
Dokončení

Náš čas je velmi krátký tak abychom postihly čas a mimo čas dějů, jež vytváří i tu platformu kde můžeme žít a být lidmi, kde  souhra mnoha pochodů této planety a vesmíru vytváří aktuální prostředí této planety,  kde se může udržet náš život tak jak jej známe,  prostě zde platí podle sebe soudím tebe ... . Je zde stav dokonalosti a v tom je právě ukryt potenciál každého člověka jí hledat a tím duševně růst, je to ale ryze individuální proces a stav, kde pro lidstvo již není místo ... . Lidstvo má úlohu jako naši rodiče, v dětství poskytnout zázemí pro vývoj dětské duše a v dospělosti umožnit již žít náš vlastní život ... .

0 0
možnosti
L

lajika

25. 10. 2012 9:10
něco je špatně

už třeba váš předpoklad, že byl člověk stvořen jako pán tvorstva a vše ostatní, včetně ostatních forem života, mu bylo dáno k užívání. Dál jsem nečetla. Pokud tento výrok hned ve třetí větě zase nepopřete, je vysoce pravděpodobný, že i zbytek vašeho článku je kravina

2 0
možnosti
L

lesicatko

25. 10. 2012 9:02
Ezotericka kravina

Akých je napokon okolo nas plno.

0 0
možnosti
MR

rodd

25. 10. 2012 9:28
Re: Ezotericka kravina

Ano, je to vlastně i o tzv. Prahu inicializace, kdy stavu založeném na mateřských a otcovských sociálních  instinktivních vazbách a chování vstoupí lidská osobnost, jež vstupuje do procesu individualizace a duševnosti. Jelikož je na počátku a jiného nezná, přejímá tento zažitý stav a dále jej vylepšuje až do mementu, kdy se samo osvobodí a stane samo sebou.

To přináší zrod monoteistických náboženství, a v dnešní době esoteriku a pseudoduchovnost. Je to platforma založená na rozvíjení prvotního zažitého stavu a nese jeho rysy, mateřskost a otcovské rysy... .

0 0
možnosti
JM

jamijam

25. 10. 2012 9:02
Člověk nebyl stvořen jako pán tvorstva,

člověk si to postavení uzurpoval. Problémy pak jsou způsobeny hlavně tím, že je člověk přemnožený, jako kůrovec v lese nebo mandelinka na bramborách..

0 0
možnosti
VK

VLAKR

25. 10. 2012 8:36
Návrat k původním pramenům je iluzí

Všechny společnosti, které se přestaly dále vyvíjet, postupně zanikly. Žádná cesta zpět není možná. Civilizace se musí vyvíjet dále dopředu, ale samozřejmě si musí hlídat životní prostředí, zdroje surovin, populační růst atd.

0 0
možnosti
ML

M.L.

25. 10. 2012 8:51
Re: Návrat k původním pramenům je iluzí

Souhlasím s tím, že cesta zpět není možná. Jde o to, kudy se bude ubírat cesta vpřed. Tam na výběr máme.

(Jinak se přiznám, že neznám osobu ani "rodové osady", o kterých autorka píše.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik