Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Muži versus ženy a nepolitická politika (II).

  Tohle je mužský svět a ženy jsou pořád něčím podřadným. Netvrdím, že je to nějaké spiknutí dnešních mužů. Je to prostě natolik vžité a nakonec samy ženy tomu nahrávají. Přesto je znát, když dostanou "slovo". A víte kdy to je?

  Ano, politika je "mužský" obor, protože je založen na všelijakých "vědeckých" teoriích.  Vše je pokud možno co nejkomplikovanější, nejsložitější a výsledek? Vše se centralizuje a tím vzniká obrovský prostor pro korupci, lobbování a samotné fungování státu = " katastrofa".

Ono jde o to, že jisté vlastnosti mají jen muži. A to právě tu potřebu vítězit, dobývat, ovládat, pořád si něco dokazovat. Kdo dál, kdo vejš, kdo má větší...ho.. Ženy obecně mají spíše sklon ke klidu, jistotě a lásce nejen k mužům, ale hlavně k dětem. Jsou to nositelky života a proto mají raději stabilitu a harmonii. V politice by tedy jistě bylo přínosem, kdyby se k názorům žen přihlíželo. Rodina byla kdysi základem státu. Tohle platilo možná za první republiky. Dnes takové hodnoty, jako je fungující rodina, nejsou v módě. Jsme jistě vším možným, jen ne rovnocennými partnery. Když chce žena dosáhnout nějakého vyššího postu, musí tak učinit jen mužskými zbraněmi. Chce-li se prosadit, napodobuje chování mužů a přestává být pravou ženou s její jedinečností. Musí být bezohledná a jít nejlépe přes mrtvoly. Zkrátka musí být AKČNÍ aby zaujala. A o to víc je pak terčem posměchu jak mužů tak většiny žen. No, asi jí ta role opravdu nesedí.

Není-li dostatečně akční nebo udělá chybu, jen potvrdí pánům tvorstva jejich nadřazenost. Četla jsem blog paní Tomečkové o nepřizpůsobivých a její návrhy mi připadaly adekvátní a v diskuzi nikdo její návrh nevyvrátil. Jen ji tam jeden "Samec" poradil, aby raději umyla nádobí. Jenže ono řešit vše až na úrovni státu jak je vidět nejde dost efektivně. Pragocentrismus, se tomu říkávalo a není to tak dávno a je to tu zase. Všechny problémy, které by měla a mohla řešit obec, protože by to bylo daleko přehlednější, se globalizují, bagatelizují, sveze se s tím leccos jiného a na konci toho všeho je zase jen další debilní zákon. Právě proto, že se vše řeší jen na vyšší, státní úrovni, jedná se o ty miliardy, protože tady se kumuluje veškerý zisk státu, obrovské státní zakázky a lobbisté vykonají své dílo. Úplatky, korupce, to je jediný efekt, který to přináší. Problémy jsou stále stejné, ne-li větší.

A kdy je znát, že se ženy zúčastní v  normálním poměru veřejného rozhodování? No přece ve volbách. Mluvilo se vždy o jakési "mlčící většině", ale já si myslím, že je to právě to volební právo žen, které nakonec přece jen situaci zvrátí přijatelným směrem. Proto si myslím, že přímá demokracie by byla mnohem efektivnější než se obecně uvažuje. Uplatnily by se totiž naše, ženská, hlediska a zkušenosti. Bylo by to bez těch uměle vytvářených složitostí. Bylo by to mnohem jednodušší a praktičtější.

Ženy se do politiky obecně neženou. Nějaké plamenné projevy a předvádění se za řečnickými pultíky, to není pro nás. Na to není čas. Ženy hledí problém vyřešit, aby byla nějaká jistota, klídek. Aby se udělalo, co je třeba a mohlo se zasednout k prostřenému stolu. Ženy jsou nejspíš vnímavější, co se týká Života jako takového. Myslím si, že by i zákony, schvalované referendem, byly bez toho chaosu, který je v dnešní době skoro typický. 

A na závěr ještě jednou Sibyla, královna ze Sáby. Napsala prý devět knih, které souhrnně nazvala "Moudrosti života". Knihy byly zakazovány a zatajovány různými panovníky, protože v nich byly nebezpečné myšlenky. Ale tyhle jsou o ženách. Jsou pravdivé?

/http://ponkrac.net/proroctvi-sibyla-kumana-kralovna-ze-saby/zdroj

" Ó, králi Šalamoune, tak jako dnes živí se mužové národa tvého obchodem a obhospodařováním svých stád, tak přijde doba, kdy ženy prodejem těla svého živiti se budou".

"Tak stane se v době té, kdy žena a muž před zákony plné rovnosti dosáhnou. Bude to pro ženu doba rovnoprávnosti, ale i bezcennosti. Tak jako nekladeš velké ceny velbloudu, kterého na tržišti od kupců koupiti můžeš, tak nemá a nebude míti ceny žena, která, byť tebe stejné úrovně, za zlato a víno se ti prodá."

Nedá se to paušalizovat, ale pro muže jsou někdy jejich ženy jakousi vizitkou jejich postavení. Každý zbohatlík kromě auta a hodinek, vymění ženu. Ta, která při něm stála, když se škrábal nahoru už není atraktivní a pořídí si reprezentativní krasavici. A není to nijak složité, vždyť ony se "takové" dají koupit a někdy i dost lacino. To muži svou cenu dovedou vyšroubovat daleko lépe: "pět českých na stole; kapříci; krabice s vínem". Jak napsala ve svém blogu Veronika Žilková:"Muž onanuje se svým egem při pohledu na krabice úplatků". Už dávno to nedělá, aby si získal "samičku", už se jen předvádí, natřásá před ostatními samci.

Měli bychom se přece jen podívat na to Švýcarsko, co jsou to kantony, zda je to spíše obec či okres. Určitě ne kraj, to už je nepřehledný. Jsem přesvědčena, že by to bylo jediné možné řešení, které by přineslo ten vytoužený klid a nějakou tu jistotu. Ostatně tak nějak to říkal t i pan doktor Jan Cimický o ženách, ne?

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 28.2.2013 13:55 | karma článku: 7,05 | přečteno: 489x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Kvůli nehodě kamionu je uzavřena D35 u Olomouce ve směru na Mohelnici

18. května 2024  7:39,  aktualizováno  7:45

Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik