Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

zajimalo by me, zda jste na tom miste, zdedenem po muzi, dostala taky stejny plat. Pak by me zajimalo, zda i on delal pred vami tu zenskou praci jako vy. Nebo delal jen tu muzskou.

Ja podobnych prikladu znam dost.

2 1
možnosti
Foto

Samozřejmě, že tu ženskou práci nedělal a když, tak jen když mu nic jiného nezbylo. Jinak vždy tam byla švadlena, dokonce to mnohdy byla švadlena a ne čalounice. Ta umí šít, ale neví co šije a proč.:-)

0 0
možnosti
MP

M18a41r29t87i87n 36P92á26t25ý

23. 11. 2012 12:19

Moc to nechápu - píšete, že zaměstnavatel neví (ponechme stranou, že může minimálně tušit, když je šikovný) jestli je pro jeho firmu lepší Jan nebo Jana. Jakou myšlenkovou cestou jste dospěla k tomu, že nějaký úředník, kominse či nějaká instituce to ví a doporučí to tomu zaměstnavateli správně?

Jak postupovat, když na pozici, podle jednoduché matematiky, musí být přijata žena a podle stejných pravidel se to nesmí napsat do výběrového řízení?

5 0
možnosti
Foto

To jsou logické otázky a ani já na ně neumím odpovědět.R^:-(

0 0
možnosti
MB

M94i56l45o82š 41B67é66m

23. 11. 2012 12:12

Diskriminujeme se navzájem všichni. Jsem totiž každý jiný a také se rozhodujeme každý jinak. Diskriminujeme se v lásce, v přátelství, ale i v obchodních/pracovních vztazích. S tím dnes nikdo nic nenadělá, a děsím se dne, kdy to snad bude možné a místo dětí se budou ze zkumavek rodit nějaké bezpohlavní klony, jeden jako druhý se stejnou startovní čárou. Myslím, že normální člověk to umí pochopit a přijmout. Kdo to zcela jistě nechápe a nepřijmá je socialista. Člověk, který nějakou nešťastnou shodou okolností pojal podezření o své vlastní nadřazenosti a nutnosti napravovat svět. A tak se snaží "napravovat" i tento přírodou daný rozdíl pohlaví. Samozřejmě jak jinak se dá "napravit" diskriminace, než vyvtořením jiné tentokráte již umělé a silové diskriminace. A každá taková umělá diskrimace vždy vytvoří více nespravedlnosti, než spravedlnosti. Vždy.

2 1
možnosti
PN

P55e14t67r 54N39ě21m13e60c

23. 11. 2012 12:01

kvoty pro zeny, pro levaky, pro hubeny, pro tlusty, pro blondaky, pro plesaty, pro Romy, pro Vietnamce, pro mlade, pro stare, .....

0 1
možnosti
PH

Mně to vše co píšete připomíná "poručíme větru dešti".

2 0
možnosti
Foto

Přečtěte si to pořádně nebo se na to někoho zeptejteV, třeba vám to vysvětlí;-D

1 0
možnosti
Foto

Muži jsou diskriminováni? Ano, tato kvóta je diskriminuje, vždyť ten správný poměr může v té či oné společnosti, být 7:3 a né 5:5.:-/

0 0
možnosti
Foto

A co vás k tomuto přesvědčení vede?:-P

1 0
možnosti
Foto

Hloupost - startovní čára je pro všechny stejná. Nikdo Vám nebrání být dravá jako štika a jít tvrdě za svým - nemáme tady shariu. A ještě k té startovací čáře - opravdu si myslíte, že jsou ve startovních blocích v jedné rovině vedle sebe mladá, pěkná, vnadná a ,,ochotná" ženská, a mladej, ošklivej, třeba tlustej, přesto ale šikovnej mužskej...?

1 2
možnosti
Foto

Brání v tom ta setrvačnost myšlení. Mně například už ujel ten vlak, přitom jsem na výši nejen duševně, ale i fyzicky.V;-)

1 0
možnosti
Foto

Jak už jsem psal u článku paní Šichtařové, je typické, že feministky neprosazují žádné zavedení kvót při

rozhodování o svěřování dětí do výchovy po rozchodu a naopak bojují

proti posílení práva dětí na oba rodiče. Tam, kde jsou dnes ženy zvýhodňovány, feministkám diskriminace nevadí!

2 1
možnosti
Foto

Souhlas, jednoznačně souhlas!!

0 0
možnosti
PN

Dalo by se s vámi polemizovat týdny na což by nestačila ani kniha, natožpak pár znaků komentářů k blogu, nicméně si dovolím prezentovat pouze jediný postřeh, který považuji za klíčový.

Všechny obory, které feminizovaly (školství, úřednický aparát) a kde jsou ženy i na řídících postech jsou na cestě do horoucích pekel a nefungují. Muži ovládané obory (elektronika, strojírenství atd) fungují dobře.

Statistika velkých souborů je prostě velmi vypovídající.

5 2
možnosti
Foto

Ale tohle rozdělení je nepřirozené. Muži nechtějí učit děti, také je to podle toho placené, mizerně a to je špatně. Děti potřebují mužský vzor!!

2 1
možnosti