Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J41o69s29e57f 58P54o81t47r

20. 11. 2012 16:40

Milá paní, ti do zlata odění panáci, jak dehonestujete katolické kněze, jsou chlapi, kteří se pro ideu zavázali k celibátu a k tomu, že kromě osobních věcí nebudou získávat žádný osobní majetek. To je pro většnu našich lidí, včetně ezoteriků nepředstavitelná situace.

Věřte mi,  jsou vysoce potřební a to z toho důvodu, že člověk je trochu duální tvor,    individualista, ale jinak kolektivní bytost , a jeho život může být naplněný pouze jako součást společnosti. Právě ti kněží se snaží tuto společnost vytvořit, společnost spojenou vírou v Boha a zprostředkovávat spojení mezi ním a člověkem.

Když člověk ztratí spojení s výkladem pravdy, dopadne podobně jako vy, s fantastickými, nepravdivými představami. Nebo třeba jako marxisté-leninisté.

Já tedy nevím o ničem, že koncentrací myšlenek na cíl, lze toho cíle dosáhnout. Ale vlastně to můžeme otestovat, 21.12.2012 má být konec světa a většina lidí v mém okolí na to myslí - přineseme koncentrací myšlenek ten očekávaný konec světa, co myslíte ?

1 0
možnosti
JS

Bible také píše o tom, že to, co dnes nazýváme „okultní vědou“ opravdu existuje a funguje. Jenže Bůh v Bibli zároveň dodává, že všechny tyto schopnosti jsou spojeny se silami, které stojí proti Bohu. Chtějí odvést lidi od Boha. Okultismus a ezoterika jsou velmi efektní a přitažlivé, avšak „obyčejná“ a naprosto jednoduchá víra v Boha se bez toho všeho musí obejít. Jinak to není pravá víra. Na zemi nežil a nežije snad jeden jediný člověk, který by byl schopen ve svém životě dodržet pouhých deset Božích přikázání – čili pravá víra nemůže nikdy směřovat k jakékoli soše, ani kdyby to byla socha krále Václava, řečeného svatý. Sám Václav by to neschválil.

A „bojovník světla“ si opravdu vybírá své nepřátele. Vždyť je to také Světlonoš, nejkrásnější a nejchytřejší z andělů – Lucifer (nosič světla), vládce nad životem, který byl pro pýchu nad svými dary svržen. Rád proniká do slov básníků jako rytíř čistoty a bojovník světla. Možná proto diktátoři a ezoterici tak rádi oblékají bílé uniformy.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za krásná slova. Jen k tomu Václavovi. Naši praprarodiče byli Pohani, jejich komunikace s Bohem byla přímá. Šlo o to, když měli přání aby pršelo, mohli déšť přivolat silou energie kolektivního myšlení, které směřovalo k ikonám. Není to uctívání jiného boha, jen místo, kam se má soustředit energie pozitivní myšlenky, aby zesílila mohla být "zhmotněna":-) hezký den

0 0
možnosti
ZB

Od Coelha jsem četl Alchimistu, podle mého mínění velice zajímavá kniha, přesto mě Váš článek míjí velmi velkým obloukem...

1 0
možnosti
Foto

Rukověď bojovníka světla taky napsal. Alef je moc zajímavý cestopis a je tam hodně.Ale můj blog je souhrn mnoha knih a různých autorů.Všechno zapadá.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
RS

Váš předcházející článek jsem ohodnotil takto: R^Rv. Jenže tento již musím ohodnotit pouze takto RvRvRv.

3 1
možnosti
PH

Když už jednou člověk je, tak má koukat, aby......!

Jsme pouze lidé a evoluce nás stvořila takovými jací jsme. Zní to sice co řeknu blbě, ale to vše, co nás v současnosti obklopuje, tak nás taky posouvá, doufám, jsem přesvědčen vpřed.:-)

1 1
možnosti
MM

Ano, souhlasím s Vámi, Pavle. Každý jsme jiný, jinak se vyvíjíme, jinak rosteme...A každý máme svou cestu.

Paní Jiřino, představte si ty masy lidí, jak upírají přání "svého dobra" k soše sv. Václava. Umíte si to představit? Co je dobré pro jednoho, je špatně pro druhého. Podívejte se na tu rozhádanou společnost. Co by z té maxisměsi přání asi tak mohlo vyjít?

1 0
možnosti