Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

"Malý český člověk"

"Shakespeare byl velký básník" To je pravda, kterou můžete svobodně říct na obou polokoulích a nikdo vám  nic neřekne. Dejte si......."Shakespeare byl, aspoň jak on říká, velký básník".

A na to říká moudrý pan Werich Miroslavu Horníčkovi: "Líbí se mi, že jste zůstal čech". A o tom to  je. Nemám vlastní názor, proto se přidám nejlépe k té větší skupině, která hlasitěji křičí, protože ti mají nejspíš pravdu . A tak v rozporu se slušností a národní hrdostí kritizujeme a nadáváme našemu prezidentovi. Vždyť to tak dělají "všichni". Jen málo kdo si dá práci, zjistit si, co pan prezident opravdu řekl i se všemi souvislostmi, protože snazší je nadávat. A taky člověk lépe zapadne do stádečka /inteligence jedince je nepřímoúměrná velikosti stáda/ . Pan prezident  ale své názory nemění a stále je sto si je obhájit, ale to už chce "fištrón", aby to jeden chápal.

  Malý český člověk je fenomén. Dneska se asi spíše užívá "bežný občan" nebo "obyčejný člověk" a jaksi se předpokládá, že je to blbec. Neschopný se o sebe postarat a proto musí ti moudřejší jeho život podchytit, organizovat a vést tím správným směrem. To je podle mě levicová politika, byť se říká, že rozdělení na pravici a levici je iluzí.

Čím se vyznačuje obyčejný člověk : leností, pohodlností, silným křikem a volební disciplinovaností. Hlavně se sám nedopustit nějaké myšlenky, od toho jsou ti nahoře. Než aby popřemýšlel o svém životě, sleduje seriálové hrdiny a prožívá jejich brožovaný život. Nejlepší jsou ti intrikánští "hrdinové", kteří dokonce i zaviní smrt jednoho člověka i více lidí a nakonec sami zhynou bídnou smrtí. Prožitek je tak silný, že se tyto zkušenosti promítají do života tohoto člověka, sledujícího tyto stupidity. A protože onen konec hrdinovi předpovídal, utvrdí ho to v jeho bohorovnosti. Ale v životě to takhle nefunguje, alespoň u nás ne.

Vývoj lidského ducha je zcela individuální. Ve velké většině případů se však v určité fázi života vývoj zastaví. Člověk už nechce jít dál. Bojí se. A pak následují fráze typu: "Starýho psa novejm kouskům nenaučíš" apod. Říká ve své knize Nevyšlapanou cestou M.S.Peck.

Malý český člověk ví nejlépe, co, kdy, kdo má říkat a hlavně co, kdy, kde a kdo MĚL říct. Rád všechno organizuje, včetně života svých známých, drží se svých zažitých hodnot a nic jiného nepřipouští /žádná ženská nechce být sama, je jen neúspěšná v lovu, je třeba jí někoho najít/. Je to materialista, uznává jedině ty hodnoty, které se dají vyjádřit penězi / když někdo říká, že uznává jiné hodnoty, tak jen proto, že na to nemá/. Rád do všeho "fundovaně" kecá, aniž by se snažil načerpat alespoň nějaké vědomosti a poznatky protože, a jsme zase na začátku, on to všechno ví nejlépe. Jediné, co ho opravdu zajímá a co čte je bulvár. Jedině ten hraje přesně na jeho strunu. Strhá všechno a každého a běžný občan si pak připadá jaksi nadřazený, protože on to už dávno říkal, ještě než to tam napsali. Případné demence už nevyhledává. Proč taky.

 Vždycky najde vděčné posluchače, dokonce ty posluchače všelijak vyzývá, aby se přidali k jeho tvrzení, inu je to hodně početná skupina lidí. Pohodlí je pohodlí.

Nevím, patřím i já do té skupiny? Běžný občan jsem, ale já se názoru jiných nebráním. Naopak, vyslechnu si jej a pak POŘEMÝŠLÍM a sháním i jiné názory, jestli na nich něco není. Vůbec se nebráním informacím, ale pak všechny podrobím svému přemýšlení a porovnávání. Jsem na světě dost dlouho, abych měla dost zkušeností, ale život se dál vyvíjí. Je třeba být pružnější v názorech. Tahle doba je jiná, chaotická a proto je třeba nedržet se starého, ale hledat nové možnosti. Nezměním nic zpět k tomu, většinou mých vrstevníků vyznávanému řádu. Musím vycházet ze situace, kterou ovšem musím přijmout bez předsudků.

Zde na blogu nacházím různé názory a protože je tu spoustu různých lidí, je to velmi zajímavý kaleidoskop. Musím říct, že raději si přečtu blogy a komentáře, než sledovat celkem stupidní televizní program. Dík vám všem. Fakt mě to chytlo.

Přeji hezký den všem.

Autor: Jiřina Faltisová | sobota 20.10.2012 14:44 | karma článku: 9,58 | přečteno: 778x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 959x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Rusku může globální oteplení pomoci, proto šíří klimatické lži, říká sociolog

16. června 2024

Premium Globální oteplování není. Za klimatickou krizi nemůže člověk, ale mimozemšťané. Jde o světové a...

VIDEO: Policisté šokovali Brity, autem úmyslně srazili krávu. Řešil to i ministr

16. června 2024  19:11

Britskou veřejnost šokovaly záznamy z páteční noci, kdy policisté na předměstí Londýna naháněli...

Máme cestu k míru na Ukrajině, myslí si Pavel po summitu ve Švýcarsku

16. června 2024  18:51,  aktualizováno  19:04

Naplněna podle českého prezidenta Petra Pavla byla původní očekávání, že summit ve Švýcarsku...

OBRAZEM: Česko kupuje nové tanky. V čem je lepší Leopard 2A8 než T-72?

16. června 2024

Za 77 tanků Leopard 2A8 by měla vláda zaplatit 52 miliard korun. Ty pořídí ve společném nákupu s...

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik