Lidi jsou „různý“... pasivní a ti druzí

Komunisti nevyhráli volby v krajských zastupitelstvech, vyhrála ČSSD a díky této straně se vrací komunisti k veslu. Jistěže spoléhají na tu letargii, která u nás zavládla a pomaloučku polehoučku nabírají dech. Nejsmutnější je, že jsou tací, kteří brojí proti těm, kteří pasivní nejsou a konají. Že by se v hloubi duše styděli, že jsou ovce a snaží se ten aktivní ostrůvek zadusit, aby si uchlácholili své svědomí?

To, že mnozí, a bylo jich vskutku hodně, volby do krajů jaksi bojkotovali či ignorovali, to je smutná pravda. K čemu došlo víme. Proti tomu se ozval, konečně, jistě zatím směšný počet lidí v poměru k té většině mlčících a hle, pisálci se trumfují v tom, jak jejich aktivitu strhat, zesměšnit a bagatelizovat. Copak je asi k tomu vede? Vždyť kdyby byl v 89 internet, možná by i tehdejší aktivitu studentů tihle nejen že nepodpořili, ale možná by ji také zadusili.

   V čem je náš protest tady na jihu jiný? Proč jsou tací, kteří píší blogy, které jsou hloupé a demagogické a diskuse pod nimi je stejná. Snaží se dusit a zesměšňovat ty, kteří se probudili a snaží se zvrátit tenhle vývoj událostí?

Nemáte pocit, že mlčet a pasivně vlastně těm komunistům nahrávat je při nejmenším krátkozraké? Spoléhat na řádný termín voleb a tím, že se nikdo neozve zase navodit dojem, že nemá cenu ani k těm volbám jít, že si to stejně ti straníci rozdělí podle svého, není to riskantní?

  Vždyť naše mediokracie nás stále masíruje průzkumy, které jsou krajně podezřelé už jen tím, jak rychle se objevují a že bez ohledu na události jsou stále se stejnými výsledky? Dalo by se to shrnout jednoduše. To co vám předkládáme, to je ta „pravda“ a vy budete své hlasy jen vyhazovat, když budete volit jinak. A k tomu rétorika právě těchto kritiků, která je jistě pozůstatkem komunistických ideí, že menšina se MUSÍ podřídit většině, že vykřikovat a stavět se proti je nedemokratické a kdo ví jaké nesmysly další. Vždyť individualita je podle komunistů něco podřadného až nepatřičného. Jen třída a tedy ta většina může cokoli požadovat. Vy jste v menšině, tak držte hubu a krok? Kam se to vracíme? Vracíme se do roku 48? Pár těch křiklounů umlčí ti, kteří by je měli podpořit a demokraticky se zase zvolí KSČ(M)? Není to už vyzkoušené dost? Vždyť víme všichni, kam jsme se pak dostali, nebo ne? Lidi, probuďte se a neblbněte. Copak nevíte, co děláte? Slyšíte se vůbec?

A znovu si též dovolím namítnout proti stejné rétorice Jany Bobošíkové to, že není možné nechat vše jen tak. Lidi musí vědět, že nejsou sami, komu se tenhle vývoj událostí a pozvolný nástup komunistů k veslu nelíbí. Že je třeba začít jednat, nebo jsme zas čtyři roky v p...jak terfně zpívá Tomáš Klus. Jeho písnička převálcovala všechny hitparády, tedy je vidět, že to lidé nejspíš takto cítí. Proč ale něco nedělají? I Tomáš říká, že situace je špatná a že na to poukazuje, ale sám neví, co s tím. Jaké jsou tedy, podle vás, možnosti?

Také opakuji: Je rozdíl mezi bývalými členy KSČ, kteří tam vstoupili nikoli z přesvědčení, ale z nutnosti. Copak si nepamatujete, jak to tu chodilo? Proč vidíte rozdíl mezi svou aktivní činností v SSM a pasivním členství v KSČ? Není to přinejmenším divné? Pokud ti lidé ze strany vystoupili ihned, jak to bylo možné a zapojili se do budování stran jiných, které byly alternativou proti komunistické straně, co jim vyčítáte? Jaký postup by byl správný? Ti, co tam jednou byli už musí navěky mlčet? Nedělat nic? Já vím, že se snažíte vypíchnout, že jste sama se toho nedopustila, ale nebylo to tím, že jste byla ještě mladá? Vždyť teoreticky byla SSM základnou nových kádrů KSČ, nebo ne?

Přeci nebezpečí nehrozí od nich, ale od těch, kteří v této straně zůstali z přesvědčení, že ta idea je správná a je třeba ji prosazovat dál a dál. Kde to jsme s takovou filozofií? Pořád slyším, že je to demokratická strana a při tom podle zákona má ta strana zločineckou ideologii ve svém programu byť možná maskovanou jejich změněnou rétorikou? Vidíte sami jak je ta rétorika nakažlivá. Spousta lidí už vykřikuje stejně a mnozí jim dávají za pravdu. To je to nebezpečí!

Měli bychom se probudit a sjednotit, jinak nás zase sežerou!

Autor: Jiřina Faltisová | čtvrtek 20.12.2012 7:49 | karma článku: 12,14 | přečteno: 650x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80