Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J47i85ř42í 12D71r41á69č

3. 1. 2013 13:06

Dobrý den, v textu jste se pustila kromě dehonestace komunistické ideologie také do kritiky židovské víry a konzumerismu soudobé kapitalistické společnosti. A co křesťanství? Nepoužívá tak náhodou také analogická přikázání, rituály a vlastní konstrukce reality? Je to náhoda, že jste ho v textu ušetřila i když má ve zdejší kotlině daleko významnější vliv než Vámi zmíněná židovská víra? ;-)

2 0
možnosti
Foto

Dehonestace?Jen jsem poukázala na podobnost symbolů a rituálů. A máte pravdu, křesťanství je totéž, jen ty Židi jsou zakódovaní. Tam je to markantnější, mají těch nesmyslných rituálů asi nejvíc.

0 1
možnosti

"Naši šlechtitelé vyšlechtily kukuřici s takovým a takovým výnosem"

Zahádou zůstává, jestli z té kukuřice bylo vyšlechtěno také trvdé Y.

1 1
možnosti
Foto

Škoda, že nemáte červenou tužku, co?No stane se, ale je to hloupý, přiznávám.

0 2
možnosti
FS

Autorko,Váš článek ještě zapomněl vypovědět,že největší nepřítel samostatného myšlení nebyl výmysl komunistů,ale ideologií církevní a trvá stále.Tam jste se bála podívat.Vněkterých věcech máte pravdu,ale i přesto je poznat,že jsou Vaše slova prodchnuta  nenávistí k levicovým názorům.

4 4
možnosti
Foto

Máte pravdu. Já si myslím, že člověk by měl být schopen se o sebe postarat sám a nečekat s nastavenou rukou, co mu někdo jiný přidělí z práce někoho jiného. Podmínky jsou ale dnes špatné. Člověk se neprosadí dobrou prací jako jednotlivec, protože by byl dražší. Čert vem kvalitu.

0 2
možnosti
Foto

pokud ta propaganda tenkrát na někoho nefungovala, nefunguje na něj ani ta dnešní. Je to totiž o zdravém rozumu.

2 0
možnosti
Foto

O tom ani hruška, ale kdo ten zdravý rozum má? Průměrné IQ je 95

0 3
možnosti
JK

V tomto podání bych dala plus spíš té socialistické masáži, která vyzdvihovala PRÁCI lidí než této, která vyzdvihuje děvenky slabé v kolenou a zloděje a podvodníky:-/.  I když nejsem historička, domnívám se, že vždycky se někdo snažil ovládnout myšlení lidí tak, aby je bylo možné manipulovat tam, kde je chtěl mít. Šamani, kněží, fašisté, nacisté, komunisté, newagisté, jehovisté,... Všechno tentýž princip. Pár lidí se nenechá, ale většina je ráda, že nemusí myslet a že může dělat nějaké rituály jako doklad příslušnosti k nějaké skupině. Málokdo je schopen žít mimo hlavní proud. A mnozí z těch, kteří mimo hlavní proud žijí, si vytvářejí své rituály a snaží se získat následovníky, aby měli koho ovládat, když se jim to v hlavním proudu nepodařilo.

4 0
možnosti
Foto

No sláva. Konečně moudrá žena. Já už jsem nedoufala. Děkuji vám, paní KubínováR^

0 2
možnosti
PK

Reálný socialismus měl mnohé nedostatky, nebyl v té podobě životaschopný, ani kdyby "zvítězil" ve vyspělejší části světa než SSSR and his melody boys - ale že by mě odnaučil nebo zabraňoval myslet, to je tedy "ptákovina".

5 0
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik