Kdyby se měl charakter jinak jmenovat, tak určitě Karel..

Co je to charakter? Charakter není vrozený, je to morální kód, soubor etických vlastností. Víme, že na charakterního člověka je spolehnutí. Nikdy nelže, nepodvádí, dostojí svým slibům, má své zásady, od kterých ani pod hrozbou neustoupí, je spravedlivý, morálně silný.

Vždyť on se přiznal, že podváděl. Přiznal se že uplácel. Vystřídal, ve své honbě za majetkem, jenom čtyři strany. No není to přímo vzor ryzího charakteru? Copak jste se zbláznili?

Já osobně si myslím, že nechá-li se dospělý člověk adoptovat, což podle mě znamená zříci se svých rodičů, musí k tomu mít důvod. Jakýpak asi měl pan kníže? Vždyť blogeři zde chválí jeho rodiče za jejich činy, za jejich vzdělání, za spravedlivost a starostlivost o své zaměstnance. Pročpak se tak příkladně charakterní synek zříká takových hodnot? Nebo že by mu šlo o to, zachránit majetek obou větví slavných rodů? A před kým? Před lidma, kteří na něm pracovali? Ona to není jejich země? Ona je Bohem stvořená jako majetek zvláštního druhu lidí s modrou krví?

Když mi pan šéfdirigent ve zprávách odpoví na otázku: Proč by měl být KS presidentem, že je to charakterní člověk a kroutí se jako had u toho, moc důvěry to ve mně nevzbuzuje. Že by své tvrzení neměl čím podložit?

A co ta kultura? Když pan kníže se stylizuje do hospodského kumpána, trousícího své rozumy nad pivem, to je kultůra, jen co je pravda. Možná sbírá obrazy, ukládá do nich naši  měnu, než budeme mít eura, aby o nic nepřišel.

Hudební sluch nemá, ale to není důležitý. Samozřejmě, že to není důležitý, tohle se nedá koupit, to je dar od Boha. Ale ani to není důvod někoho litovat a ze soucitu o něm vykládat, jak je charakterní. 
Hlásí se k sudetským Němcům. Nejraději by jim vydal půl Čech, jen aby se zavděčil a tady je veleben, jako příklad čistoty. Tedy ty komunisti některé z nás fakt nevratně poškodili. Takhle pomatené hodnoty lidského charakteru, to může být výsledkem opravdu jen těžké demagogie.

Já věřím, že ta omladina, která se nechala nachytat na volební triky, dovezené z Ameriky, už příště bude přemýšlet a nepodléhat davovému šílení. Tohle je právě ta zkušenost, která jim pomáhá dozrát a stát se opravdu dospělými. A já také vím, že naše mládež nemá ve vínku degenerativní neboli příbuzenské svazky při početí. U nás je incest proti zákonu a proto je mládež zdravá a určitě najde morální hodnoty tam, kde jsou. A nebude tupě jako stádo hýkat: "Karel na hrad". Já tomu tedy věřím.

V perexu jsem citovala z knihy Rodičovství není pro každého od Evy Rheinwaldové.

Hezký večer.

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 15.1.2013 20:36 | karma článku: 26,18 | přečteno: 1217x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80