Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo chce změnu, volí ženu - bojovnici Janu Bobošíkovou.

  Proč připadá mnohým nevolitelná? Ta nedřazenost samců byla znát i v super debatě. Zeman, Fišer atd. Jak jsou samolibí... U žen je to spíš věc konkurence, protože Bobošíková je hezká, chytrá , milovaná manželem i dcerami. Konkurenci je třeba potírat, i když je daleko. Myslím u žen jako takových, samozřejmě.

 Nebuďte slepice. Já si nebudu hrát na sedávej panenko v koutě. I já mám problémy celkem stejné. Když jsem požádána o názor, sama ho nikdy nikomu nenutím, je brán nejdříve trochu nevážně, ale protože si jej dovedu obhájit, stane se, že je i muži přijat. No a ženský? Jsem konkurence. Jsem štíhlá, na svůj věk vypadám dobře a vedle některých je ten rozdíl markantní. Jsem napadána někdy dost nevybíravě, zvlášť, když se ví, že jsem sama a nikdo se mne nezastane. To je ovšem druhá strana mince svobody.

 Máme mezi kandidátkami ženy tři, nemá cenu je znovu jmenovat. Co se týká charakteristiky, nebudu nic vymýšlet, protože blog pana Jiřího Černáka je jako by zformuloval mé myšlenky. Nikoho nepreferuje, u všech kandidátů píše, co od nich můžeme očekávat, pokud zvolíme právě toho a  toho. A přesně tak to vnímám. Máme-li se hnout z místa, potřebujeme vůdce, který se nebojí postavit i takovému molochu jako je Evropská unie. A hlavně člověka, který má vizi a ví kde začít a kudy jít, aby bylo lépe. Pokud ti ješitové voliči překousnou, že je to žena, pak Jana Bobošíková zvítězí a samozřejmě, pokud ženy jednak pochopí, že rovnoprávnost není jen prázdný výraz a že prezidentka je neohrožuje, ale spíše je může inspovat! Není žen ošklivých, jsou jen ty, které se neumí upravit. Říká moudré přísloví a vo vo tom to je. Měly by si ty obézní, zamračené a panovačné ženy uvědomit, že pokud jedinou jejich radostí je cpát se tím, co jim chutná až k prasknutí, pak mít zlost na sebe, že vypadá, jak vypadá a pak si musí zjednat svou pozici více méně silou, že to záleží jen na nich. Ta vynucená úcta nejde od srdce mužů a partnerů a proto je vratká.

  Já budu volit Janu Bobošíkovou, protože se s ní dokážu ztotožnit. I já jsem bojovnice a jdu si za svým, i když jdu mnohdy hlavou proti zdi. Ona je tedy jediná, která bude reprezentovat mne a takovou prezidentku já logicky chci. Navíc to "neslušné" prostředí v naší politice by se kultivovalo částečně zcela přirozeně. Muži se prostě chovají lépe, je-li přítomna žena. Také to, že se začíná rozmáhat v Evropě islámský terorismus, dovedla by lépe zarazit žena, protože jen ona ví, co je to, když je brána jeko méněcená. Muslimové neberou znásilnění jako trestný čin, ale jako zcela přirozené chování muže k ženě. Proti tomu se ozvala v Austrálii vysoce postavená žena, mohu-li brát to, co přichází po internetu vážně. Ale říká se, že není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. To bychom se vrátili do středověku. My ale musíme jít dál a dokázat další generaci, že nejsme tak úplně ohební a lehce manipulovatelní a že jim chceme předat lepší svět, než je teď. Začněmež tedy !

Osobně si myslím: Dosť bolo mužou... abych parafrázovala výkřiky našich bratrů Slováků ( Dosť bolo Havla). Evropa jde dál. Prezidentkou Švýcarska je žena a jejich demokracie uznává principy vlády lidu ne jako fráze. Tam přímá demokracie je.  Paní Eveline Widmer-Schlumpfová přijede na dvoudenní návštěvu Česka v pondělí. Je třeba si přiznat, pánové, že některé mužské vlastnosti vedou k válkám a vůbec konfliktům. Jste zkrátka kohouti a musíte se předvádět. Tuhle vlastnost ženy nemají a proto by jich mělo být víc v čele států. Tak proč by to nemohlo být právě u nás? Máme šanci a hlavně máme schopnou kandidátku, která se nebojí postavit se všem, nejen mužům a při tom prosazovat své názory v klidu a bez zbytečných emocí. Zkrátka kultivovaně. Není to žádná čarodejnice, je to silná osobnost a proto má tolik oponentů. Ona by nás , doufám, dokázala zbavit té nesmírné byrokratické zátěže. Vždyť nám vládnou úředníci na té běžné úrovni. Oni nás šikanují samozřejmě z pověření, ale také proto, aby si svá teplá místečka udrželi. Většinou jsou arogantní, nebo mám ten pocit jen já?

Nechápu lidi, kteří chtějí v čele naší domoviny přestárlého Schláfenbrga. Vždyť co tak světoborného dokázal? Spíše dokazuje, že věk 75 je už na vejminek. Přejte mu to. Vždyť i ta degenerace je na té modré krvi znát. Byl nějak statečný? Dokázal něco velkého? Nemá ani potomka, chybí mu tenhle rozměr života. A to je velká nevýhoda. Navíc se cítí zavázán zahraničním přátelům. Ten by nás nevedl k suverenitě ani k prosperitě. Nebo ano?

Přeji hezký den.

Autor: Jiřina Faltisová | pátek 11.1.2013 12:01 | karma článku: 18,36 | přečteno: 1183x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 556x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Západ má strach z ruské porážky stejně jako z té ukrajinské, soudí Zelenskyj

18. května 2024  8:46

Sledujeme online Západ se bojí porážky Ruska stejně jako porážky Ukrajiny, což je absurdní. Řekl to v pátek...

Klimatičtí aktivisté ochromili letiště v Mnichově, vybrali si rušné svátky

18. května 2024  8:34

Letiště v Mnichově dočasně přerušilo provoz v důsledku protestu klimatických aktivistů z hnutí...

Kvůli nehodě kamionu je uzavřena D35 u Olomouce ve směru na Mohelnici

18. května 2024  7:39,  aktualizováno  7:45

Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik