Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ježíš řekl: „…kde jsou dva nebo tři shromážděni ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich.“

Čili už dva lidé, kteří se rozhodnou vykonat prospěšnou věc, tvoří církev. Takže církev nelze odmítat jako princip. Odmítnout můžeme pouze to, co se za církev prohlašuje, ačkoli jedná proti smyslu slova „církev“.

Křesťanství nenutí lidi k poslušnosti. Jak bychom označili Jana Husa? Jako poslušného? Ano - byl poslušen Bohu, a to mu dalo takovou sílu, že byl schopem duchaplně hovořit v několika jazycích i po půlročním mučení (každý den vykloubené ruce nebo nohy). V jeho dopisech z vězení je tolik laskavosti, naděje a statečnosti, že většina z nás není schopna se takové metě ani přiblížit, natož metě, kterou nastavil Kristus. Kristus neřekl „Buďte poslušní!“, řekl: „Buďte dokonalí!“. Umět milovat v životě jediného partnera, nevzít si jedinou cizí věc, nezalhat, nepomluvit, nezávidět… - to chce hodně silnou vůli a obrovskou statečnost – to je ta nevyšší míra poslušnosti. Znáte někoho poslušného?

0 0
možnosti
SN

:-)   Máte to ve své hlavince trochu popletené i když uvádíte, že jste ještě použitelná žena. Jste, ale poněkud zvláštní. Mícháte ezoteriku s vírou, vnášíte do toho meditace! O čem pak, prosím Vás, meditujete? Napište na toto tema nějaký vzletný blog! Rád si ho přečtu !  Rv

2 1
možnosti
PJ

Pročetl jsem si diskusi pod článkem a mohu říct jediné: Nežvaňte o Bohu!

2 2
možnosti
OK

Však se diskuse nemusíte účastnit

1 1
možnosti
VM

Kolegyně, nebudu na vás křičet jak v závěru píšete, i když to máte všechno notně zamotané, např. srovnávat francouzskou revoluci s křesťanstvím (nehovořím záměrně o žádné denominaci), tedy s osobní vírou v živého Boha je velmi odvážné.

V nadpisu se dotazujete kam se ztratil Bůh Otec. Máte-li zájem můžete se s ním osobně seznámit. Chce to jediné, pozvat ho do svého života. Ze stránek vašeho blogu usuzuji, že to patrně neuděláte. Přesto vás mohu ujistit, že by to bylo to nejlepší co by vás ve vašem životě mohlo potkat.

4 3
možnosti
Foto

Gilotina je mučící nástroj stejně jako kříž.Já s Bohem komunikuji, to mi věřte. Právě v těch meditacích. Není to o čem,pane Nováku, ale jak.Boha má v sobě každý a nikdo nikomu nemůže zakázat o něm mluvit.Jen fanatici si Ho přisvojují a jeho jménem vraždí atd. Bůh je láska sama.Je to Otec. I Ježíš byl jen jeho syn jako my všichni jsme jeho dětmi.Církev a víra se nad Boha povyšuje!! Už to je hřích, to si jaksi protiřečí ti flanďáci.

2 1
možnosti
OK

Milá autorko, tu a tam mohu s něčím souhlasit, ale jako celek to je přece jen podle mne dost mimo. 

Duka samozřejmě nikomu nehrozil, pouze upozorňoval ty, kteří velmi hrubě útočili na církev, že mohou jednat proti zákonům ČR.

Víte co je církev? To jsou lidé jedné víry. U katolíků všichni pokřtění. Misionáři jsou ti, kteří šíří víru na územích, kde převládá jiné náboženství. Náboženství samo je nějaká definovaná víra, která se vyskytuje obvykle u větší skupiny osob. On i ten náš čs. komunismus bylo takové alternativní náboženství. Ideologie buď přímo vychází z náboženství, anebo vzniká na jiném základě. Svět je plný ideologií, což samo o sobě není vůbec špatně. Ostatně každý z nás nějakou ideologie coby soustavu ideí, postojů, hodnot apod. máme.

5 2
možnosti
MK

Řekl bych to tak. Víra a náboženství nejde oddělit. Náboženství je souhrn pravidel a rituálů vycházejících z víry.

2 5
možnosti
RS

R^Rv asi tak bych ocenil váš výtvor. ;-D

3 2
možnosti
MK

K tomu vašemu vnucování rituálů s Kristem na kříži. Pavel Galatským 3:1 Vy pošetilí Galatští, kdo vás to obloudil – vždyť vám byl tak jasně postaven před oči Ježíš Kristus ukřižovaný!

1 3
možnosti

Ona asi netuší, že ten kříž je připomínkou toho, že se Ježíš obětoval za lidstvo.

2 4
možnosti
BM

Nevím co je špatného na křesťanském kalendáři??? Proti kýčovitému břichátém strýci zvanému Santa Claus je to přímo balzám na komercí odřenou dušičku..... A co se týče hrozby náboženského útlaku katolické církve, tak to se nebojte.... Hrozí však něco jiného a to jiný nátlak. Abychom se nedočkali práva šariá a místo Pozdrav pánbu Alláh akbar........

4 5
možnosti
Foto

Co je špatného?:-)Ideologie!

5 3
možnosti