Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozřejmě, že většinový systém by byl demokratičtější, politik by odpovídal svým voličům. Ale tím by byl vyloučen diktát politických stran vůči voličům...

:-)

0 0
možnosti
Foto

Vítejte na blogu, už jsem Vás dlouho neviděla R^  Okamurova strana má sympatické názory, takovým musí házet klacky pod nohy. Pan Závladský, který Vás učil, je jistě chytrý chlap, jenže vidí všude komunisty a ti jeho názory omezují, což je škoda. Volby by měly zůstat anonymní, to dá normální selský rozum. Kdo chce, ať se klidně pochlubí.

0 0
možnosti
Foto

Využila jste pouze tvrzení, že to dá selský rozum, aniž byste byla schopna doložit jedno, nebo druhé.Tedy užíváte manipulační techniky, že co není po vašemu, je samozřejmě chybné.

1 1
možnosti
Foto

Zase dva pojmy v protikladu. Přímá demokracie, pokud si uvědomíme rizika, no, proč ne. Ale nejsme odpovědní občané, ale smečka komunistů a komunistických pohrobků.

Nesouhlasím s panem Starým v tom, že nejsme dost zralými pro přímou demokracii, jen je třeba změnit dosud nedotknutelný princip anonymních voleb.

Jsi Horst Novák z Pětidomí a volil jsi Sládka. Fajn, všichni to víme. 

Anonymizace voleb je lákavá, ale chybná. 

Když si kupuji 56 kg vepřového, jsem odpovědný za ten krok. Může to být chytrý krok, může to být pitomost. Ač je to moje věc, tak každá baba ve frontě by měla vědět, že jsem za kilo dal 150,-. Dokud všichni nebudou vědět, jak se chovali ostatní, jde o nekalou soutěž, protože jsme nuceni vydávat důsledky naší volby, ale nedostáváme zpětnou vazbu.

S přímou demokracií je to stejné.

0 2
možnosti
RS

Nas narod neni zraly na primou demokracii. Vim to ze vlastni zkusenosti. Snad tak za 50 let...

1 0
možnosti
ZK

Okamura je populista. To netřeba nikomu vnucovat.

1 1
možnosti
Foto

R42o83m46a90n 84K71o65z12e94l

12. 10. 2014 12:42

Většinový systém by určitě nepomohl, když politici i dnes klidně přiznají, že tomu, co slibovali, stejně sami nevěřili a je to nesplnitelné, i kdyby dostali 50 %, když řeknou, že některé sliby v konfrontaci s realitou neobstojí, když dvě silnější vládní strany slibovaly, že nebudou zvyšovat daně a pak je zvyšují.

0 0
možnosti

A to je právě to! Kdyby se politik neskrýval za politickou stranu a musel sám za sebe dávat občanům sliby, pak při jejich nesplnění by jej voliči znovu nevolili! To by byl těžký chlebíček pro politiky...

0 0
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1297x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik