Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak žít svobodně v nesvobodném světě?

  Mně se tenhle svět nelíbí, nelíbí se mi politika, nelíbí se mi zabíjení ve jménu čehokoliv a naopak se mi líbí tažení Andreje Babiše a podle výsledků voleb nejsem sama. Také Tomio Okamura se mi líbí tím, že je stále aktivní a nic nevzdává... zatím stále bojuje!

  Lidé nejspíš cítí, že se něco děje jinak. Uvědomili si zřejmě, že směr, jakým se ubírá naše země nebyl nejšťastnější a chtějí změnu. Jenže jsou stále v zajetí ochočování, aby sloužili snu planety, který se tím pádem stále drží při životě. A ten sen je plný nespravedlnosti, kterou cítí každý a na kterou reaguje pasivitou. Lidé jsou tedy spíš vojáci než bojovníci. Jaký je v tom rozdíl?

  Voják plní rozkazy, přizpůsobuje se, zabíjí, protože takový je rozkaz, ale co to dělá s jeho svědomím? Je otupělý a když nedokáže být dostatečně otupělý, tak se hroutí. Má trauma, sám odmítá žít, někdy končí sebevraždou.

Bojovník bojuje, protože chce změnit život svůj i lidí, kteří to cítí stejně jako on. Prostředky jsou tedy jiné než zabíjet, krást a mrzačit. Bojovník chce změnit svět a ví, že musí začít u sebe. Uvědomuje si, že něco je špatně a hledá co by to mohlo být. A odpovědi nachází, protože ty odpovědi tady jsou. Jsou kolem nás jen jsou "potichu". Čekají na ty, kdo jim budou chtít naslouchat. 

 Tomio Okamura se objevil jako blesk z čistého nebe. Jeho sláva rostla, protože říkal nahlas, co se u nás jen šeptalo nebo hrdinně vykřikovalo v hospodě u piva. Lidi ho začali poslouchat, protože jeho řeč souzněla s tím, co si mysleli. Jenže nepřítel nikdy nespí. A protože zabít Tomia by bylo kontraproduktivní, zvolí emoční jed. Zahrají na strunu v lidech, která spolehlivě zazní. 

 Bylo třeba spustit davovou psychózu." Davová psychóza je stav změny mysli vyvolaný záměrně, nebo bezděčně v určité skupině lidí, která se v určitý okamžik vyskytuje na vymezeném prostoru. Jedna z lidských potřeb je potřeba bezpečí. Ze všech psychických (sekundárních, nebiologických) potřeb je tato potřeba nejsilnější a naléhavost naplnění si vyžaduje okamžité řešení. Jinými slovy – cítí-li člověk bezprostřední nebezpečí, např. padá-li led ze střechy, v případě napadení jinou osobou, požáru v budově, kde se nachází apod. - všechny ostatní okolnosti v ten okamžik ztrácejí na významu, respektive jejich řešení přichází na řadu až teprve po naplnění potřeby bezpečí, odstranění ohrožujícího faktoru."/internet Články a názory 4.2.2007, autor Mgr. Jiří Gawlas/

A co použít konkrétně? Předsudky, tu část vědomí lidí, která je nejaktivnější STRACH. "Okamura je populista" Hle, tady hrozí nebezpečí POZOR! Nesmíme ho poslouchat, protože to co říká je populistické, tedy špatné a hrozí nebezpečí! 

 Jak mocná je většinová sugesce. Jak snadno uvěříme, že to co Tomio říká je nesplnitelné, nemožné. Nemožné je změnit náš volební systém, nemožné je zavést zde švýcarský model demokracie protože bla bla bla, je nemožné bránit se proti zfanatizovaným islámským extremistům, je nemožné, aby nám naši politici, média, průzkumy lhaly! Okamura je populista a hotovo, je třeba ho přestat poslouchat a vůbec brát vážně, protože bychom vypadali jako naivní hlupáci. Ale něco v nás přece občas zahlodá. Ještě že máme facebook. Kdo chce, poslouchá/čte bez cenzury.

 Jak to ale dokázal Andrej Babiš? Není tak radikální, ví, že změna politiky je zdlouhavý proces a nejen že neříká naučené fráze, on říká to, co si skutečně myslí v daný okamžik a hlavně za něj mluví jeho činy. Jenže i zde je lepší sledovat zprávy bez toho, aby nám je někdo, například nejsledovanější médium televize prostřednictvím najatých reportérů a komentátorů, zkresloval a vykládal nám, jak tomu máme rozumět, abychom nevypadali jako hlupáci. Protože ti, kteří nás ovládají a z politiky dobře žijí, mají dost peněz (z našich daní), aby si to vše zaplatili! Ale Andrej Babiš je vidět i tím, že dokáže najít a zaktivizovat podobně smýšlející lidi. Dovede je motivovat ke spolupráci a ta se daří, alespoň zatím. Možná je to tím, že i on má možnost využít média, ale jeho majetek je výsledkem jeho práce a má na to nejméně třicet tisíc přímých svědků.

A teď se vrátím k původní myšlence. Jak svobodně žít v nesvobodném světě? Je to zrušení starých dohod, které jsme přijali za své v průběhu ochočování a nahradit je novými dohodami, jsou čtyři, ale není snadné je přijmout a uplatňovat v životě. Ale opravdu přinášejí klid duše, radost a štěstí. Zbavte se domněnek, které ovládají mysl v důsledku toho, co nám kázali a kážou prolhaní politici, nehřešte slovem a vše dělejte, jak nejlépe umíte. Pokud budeme chtít změnit volební systém, můžeme. Vždyť hlas lidu je silnější než hlas Parlamentu. Vždyť tady žijeme my a my dáváme těm, kteří nás zastupují tu sílu!

/ inspirováno knihou Čtyři dohody, Don Miguel Ruiz v podání Jaroslava Duška, dále Anastásií, Paulem Coelhem,M.Scottem Peckem apod. /

 

Autor: Jiřina Faltisová | úterý 28.10.2014 10:57 | karma článku: 13,90 | přečteno: 695x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Přímá volba prezidenta a diskriminace žen

Asi to není "téma dne", ono se na to nějak pozapomnělo. Bohužel problém graduje. Mezi kandidáty na prezidenta už žádná žena není. Proč asi? Že by se nenašla žádná schopná?

9.12.2017 v 17:34 | Karma: 12,03 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

Já si myslím, že problémem pana Okamury je jeho nabubřelé ego. Já jsem byl první, já od začátku říkám, já jsem přišel s tímhle ... a naopak za to může vláda Sobotky, Babiše a Bělobrádka ( i bez Babiše...)

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

Reakce na vaše vystoupení ze dne 19.5. 2017 na SVČS. Jste demagog a sázíte na českou závist a nepřejícnost. Mluvíte pod heslem "Proti všem" spolupráce vyloučena.

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80 | Přečteno: 941x | Diskuse| Politika

Jiřina Faltisová

Prezidentský kandidát Horáček

Moje reakce na rozhovor v Deníku.cz.. Řekla bych, že je na dobré cestě, jen zvolil nesprávný čas. Jeho studium sociální antropologie a snad aktivity, založené na setkávání s lidmi, jistě přináší výsledky, ale problém je jinde...

17.12.2016 v 15:45 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Jiřina Faltisová

Ruská propaganda něco jako paní Kolombová?

Nějak narážím stále jen na to, že Rusko je hrozba a pořád se tu přesouvají USA jednotky, zbraně a radary, stále nové vojenské základy USA kolem Ruska, ale pozor(!) na ruskou propagandu. Něco jako dvojitý agenti nebo kontrašpioni?

26.11.2016 v 16:32 | Karma: 40,25 | Přečteno: 1406x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik