Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J53o27s58e28f 67P40o92t35r

11. 11. 2013 22:07

Paní Faltisová,

fakt byste se měla držet svého zaměstnání, jako uklizečka a nechat si ty vaše výmysly pro sebe.

Statisíce lidí zemřelo na hranici. Pokud vím, tak na hranici zemřel jeden, M.J.Hus a to po spravedlivém soudu, kde měl obhájce a kde mohl své učení odvolat. Neodvolal ho a soudem byl shledán  nebezpečným pro tehdejší společnost a upálen. To bylo přes 600 lety.

Ale pokud jste tak citlivá, což takhle velký vůdce světového proletariátu J.V. Stalin před cca 70 lety, který k upevnění své moci povraždil, bez soudu ne 1 člověka, ani sto lidí, ale celých 55 milionů lidí !

Co vy nato, paní Faltysová ?

3 6
možnosti
Foto

Větší nesmysl jsem ještě nečetl. Ani komunisté si nedovolili lhát jako Vy.

2 1
možnosti
ZU

Dobrý večer.Nedá mi ne přispět do krásné diskuse.Bůh neexistuje!

4 2
možnosti
MP

Vzhledem k tomu, že se vaše tvrzení nedá dokázat, je naprosto bezcenné.

4 2
možnosti
Foto

Pokud stát nefinancuje politické strany, jsou pak krásně otevřené všelijakým šíbrům, co si to dělají jako podnikatelský projekt pro osobní zisk. Jinak ta strana nemá šanci to ufinancovat. Otevřela byste tím prostě dveře mnohem většímu propojení politiky a byznysu, než je dnes. A církve? Však až bude majetek vrácen a náhrady vyplaceny, církev se od státu oddělí a bude se financovat sama. Mimochodem, ona o tohle dotování státu nestála, to zavedli komunisti a platili to stejně z toho majetku, co jim zabavili. Zbytek řečí o církvi je pak klasická neznalost a ujeté rýpání se v minulosti, jestli rytíř ve 13. století dal církvi majetek dobrovolně, nebo to bylo pod psychickým nátlakem...;-D Neříkám že je ten zákon úplně košer, páč to odpuštění daně z nemovitostí je kalouskově divný, ale jinak na tom stát v dlouhodobém výhledu ještě vydělá, páč je už nebude platit. A vyděláme i my všichni, páč majetek, kam patří i nenahraditelné památky, vždycky nejlíp udržuje movitý soukromý majitel.;-)

7 0
možnosti
Foto

Pořádek dělá přátele.

A o to by mělo jít především.

1 0
možnosti
MK

Tak se toho držte

2 1
možnosti
Foto

A pojďme k faktům. Tvrdíte, že 95% národa nesouhlasilo, nebo mělo výhrady .... neznám takový průzkum veřejného mínění, který by udával toto číslo, ale pojďme se podívat na výsledky voleb, zda je z Vaší strany oprávněné zaštiťovat se 95% občanů.

Můžeme se 100% jistotou říci, že ODS, TOP09, KDU-ČSL a minimálně ještě Koruna česká odmítaly jakoukoliv změnu v již schváleném zákoně. Pak  se dostáváme k zajímavému číslu: 1.326.433 občanů hlasovalo pro uvedené strany i přes fakt, že tyto strany deklarovaly odmítání jakékoliv revize již schváleného zákona. Podíváme-li se na to, jaký je to podíl ze všech oprávněných voličů, jde o 15,75% všech voličů. O něco přesnější ale asi bude vztáhnout toto číslo na počet voličů, kteří k volbám přišli. Tam je podíl těchto lidí 26,47% voličů. Ať dělám, co dělám, ani v jednom případě mi nevychází oněch 95% voličů, pro něž, aspoň tak to z článku vyznívá, je otázka tohoto zákona stěžejní, nebo natolik významná, aby se kvůli tomu opět strhávaly nové vášně.

Nemluvě o voličích sdružení ANO 2011, kdy toto hnutí se v kampani otázkou Zákona o majetkovém narovnání s církvemi vůbec nezabývalo.

Ano, máte pravdu v tom, že zákon zcela odmítá, nebo si jeho revizi přeje nejspíše více lidí, než je těch, kteří tuto záležitost již považují za uzavřenou, ale ani v tomto případě se nedomnívám, že jde o nadpoloviční většinu. Troufám si, aspoň z pohledu toho, jak vidím své okolí, tvrdit, že většině je uvedený zákon dokonce i ukradený a nezajímá je, nebo aspoň ne do takové míry, aby se opět stal jablkem sváru.

6 5
možnosti

Není nad to smíchat hrušky s jabkama. Vy někde beze studu píšete něco o logice? Volba strany ve volbách je zcela určitě výhradně volba podle postoje k vyrovnání se s církvemi. Opravdu úžasný intelektuální výkon. Opravdu žasnu.:-)

1 1
možnosti
Foto

Nedá mi to, abych se nezeptal, paní autorko. V článku užíváte dehonestační větu: "Komunisti opravdu zatočili s tím ohlupováním psychicky labilních jedinců." Mám tomu rozumět tak, že víra je pro psychicky labilní jedince? A pokud ano, jak jste na tom vy, autorko, když sama o sobě píšete: "Věřím v Boha..."?

Kdo ví, odpoví ....

5 1
možnosti
Foto

Co myslíte pane Oulický, jste psychicky silný, nebo labilní jedinec?

3 2
možnosti
JZ

J79a17n 97Z52i10e38g50l65e95r

11. 11. 2013 16:10

Mimochodem ty nesmysly o statisících upálených inkvizicí už vyvrátili moderní historici a jak správně podotkl Broňa Šimoník církevní inkvizice žádnou osobu neupálila a koneckonců ani církev nedosuzovala kacíře k smrti. Ani Jana Husa neodsoudil k smrti Kostnický koncil.

6 6
možnosti
Foto

Jistě, kacíře odsuzovali k trestům smrti tehdejší "komunisté," stejně jako Jana Husa.

Že tehdy komunisté neexistovali, je asi stejný nesmysl, jako, že svatá inkvizice s upalováním kacířů neměla vůbec nic společného.

2 7
možnosti
JP

Paní Faltisová, celkem se podivuji Vašemu nadhledu nad křesťanskou vírou. Bohužel odpovídá "vědeckému světovému názoru" Vašich spolubojovníků proti ohlupování lidí -komunistů i s odvážným, ale slepým Okamurou. Propaganda proti křesťanům pokračuje, kdo chce může si na ně beztrestně plivnout.

Historie o křesťanství je však jinak, než ji znáte. V křesťanské společnosti platilo desatero stejně pro krále jako poddaného. Stateční lidé umírali za své přesvědčení z víry v Krista a tím vybudovali i budoucnost civilizovaných národů.

Vaši spolubojovníci začali po pádu Bastily první genocidu, 800 000 obyvatel Francouzského Vendée, kteří odmítli se klanět bezbožecké revoluci. Okamurova komuna v Paříži 1871 povraždila kolik nevinných? Ve 20.století vyvraždily bezbožecké režimy Hitlera a Lenina se Stalinem desítky milionů nevinných. A Vaše statisíce obětí hranice inkvizice ani nejsou pravda!

Křesťané nebojují proti nevěřícím. Chtějí svobodně sloužit svému Bohu, Ježíši, který se na kříži modlí za své vrahy. V tzv.restituci jde právě o to co tvrdíte - aby stát nefinancoval církve.

10 4
možnosti
MK

Nejen Vendee, ale také Mexiko ve dvacátých letech minulého století, kdy povstali Cristeros na obranu své víry a kněžích.

3 1
možnosti
MK

Víte, já se o vašem majetku také nedohaduji. Nicméně, stát se k vyrovnání s církvemi zavázal roku 1992 zákonem o budoucím zákoně. Současný zákon je zákonem založeným na určitém kompromisu. Ono by se také mohlo stát, že by rozhodoval Mezinárodní soud a ten soud by měl v ruce precedens a to je vyrovnání s církvemi na Slovensku, které jdou k 8.5 1945 a u židovských obcí až do roku 1938. Ono samo církevní restituce je zavádějící, protože církev, jako celek sama nic nevlastní. Vlastníky jsou jednotlivé církevní obce...tedy farnosti, kláštery, kapituly apod. A přesně tyto budou žádat o vydání majetku, který jím patřil.

12 1
možnosti
AK

Tak ohlupování labilních jedinců křesťanskou vírou?

A víte co je zajímavé, že zbytek Evropy je mnohem více nábo žensky založen, tedy podle vás je tam mnohem více labilních jedinců, kteří se nechali ohloupnout křesťanskou vírou. Jen my, Češi, jsme ti nejchytřejší na světě, protože jsme se nenechali ohloupnout křesťanstvím ani jiným náboženstvím.

Potom mi tedy laskavě vysvětlete, jak je možné, že tyto ohlupené státy jsou na tom mnohem lépe v technologiích, ekonomice a právu.

10 1
možnosti
Foto

J33i62ř43í 76K77i63n68d65l

11. 11. 2013 15:33

Proč u nás je nevíce věřích mezi astronomy, lékaři, lidmi s vysokoškolským vzdělnáním to jenom proto, že se nechali ohloupnot křesťanství anebo proto, že je při své práci setkali s něčím, co je k víře v Boha přivedlo.

9 2
možnosti
  • Počet článků 212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1304x
Žena s velkým množstvím zkušeností, která vychovala tři děti a žila dlouhodobě s dvěma partnery(postupně samozřejmě).Mám studium psychologie jako koníčka. Vážím si moudrých a odvážných lidí. "V Boha nevěřím, já vím že je!! citát. Junga, se který se ztotožňuji. Dobro a zlo je jen úhel pohledu.

Seznam rubrik