A zase ty drzé ženy, ony si snad myslí...

 Už dávno mě napadlo, že být ministrem vlastně znamená být dobrým manažerem. Znamená to obklopit se lidma, kterým mohu věřit a pak je řídit. Vlasta Parkanová coby ministrině obrany jistě byla takovým manažerem, přesto dojela. Proč asi?  

  Četla jsem vyjádření pana Sokola. Obhajuje svou mandantku v tomto duchu. U nás je problém, že si ministr své spolupracovníky moc nevybírá. Jsou mu přiděleni podle stranického klíče. To je první zrada. Kdybych byla na místě ministra něčeho tak specifického, jako je národní obrana, určitě bych i  já byla odkázána na odborné posudky. A tady je zrada druhá. Pokud bych měla podepsat něco, čemu až tak nerozumím, v první řadě spíš než posudky další, učinila bych své podřízené hmotně zodpovědnými za jejich doporučení. A jsme u toho, co říká Tomio Okamura. Nikdo za nic neručí a pak po soudech vláčí toho, který měl na celou věc vliv menší než malý. Samozřejmě nemůžu vědět, zda za těmi nákupy těch obranných záležitostí nestojí lobbisté a zda i Vlasta Parkanová přece jen nesáhla po nějakých kapřících. Tam v té partě bych za nikoho ruku do ohně nedala. Jen je zvláštní, že ta zodpovědnost za své činy, ta se u nás nenosí na žádné úrovni. Ale to jsou někteří sami proti sobě, řekla bych. Jaké jiné možnosti má takový manažér?

A teď tam máme další ženu na ministerstvu obrany a zase slyším to, co mě vytáčí. Ve zprávách na Country rádiu pan Zdeněk Sekanina opět nezapomněl podotknout, že Karolína Peak, která je ochotná pro jakoukoliv funkci. A zase jsme u toho. Pánové ministři cestují libovolně, ale když jde o ženskou, která má ambice stejné, už se to jaksi vypichuje. To je přece jasné, že chce ukázat, co umí. Co je na tom špatného? Přece, když byla zvolená do parlamentu, nejspíš přesvědčila dost lidí o svých schopnostech a úmyslech. Ale to bychom holt nebyli v Čechách, kdyby se na ženu pohlíželo stejně jako na muže. KP vystudovala práva a nějakou praxi za sebou taky má a že se chtěla prosadit? Přeci snad nikdo v dnešní době už nevěří na ono "sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě." Nebetyčná blbost. Bude-li hodná, zůstane tam.

Myslím, že je v nejlepších letech, už by neměla být poznamenaná komunistickou ideologií a je-li dobrou organizátorkou, proč by nemohla vést ministerstvo. Jen by si sama měla vybírat své podřízené a hlavně by neměla zapomenout na to, že ti co jí předkládají posudky při investicích, že by měli podepsat hmotnou odpovědnost. Pak by se nestalo, že budou státní zakázky předražovány a budou pak nahánět ji. Ale já věřím, že se poučila a nenechá si nic líbit. 

 Jana Bobošíková je také zpět. Splnila všechny kroky, které by ji měly nominovat na kandidaturu a tedy důvěru lidí. Zase ta kariéristka a uchazečka o cokoliv, včetně vedení ZOO. Nevolitelná, protože je stejná jako mužský a to "mužský" nemaj rádi. Co kdyby jim to předvedla a oni museli uznat, že neměli pravdu. To je přece to nejhorší, co by je mohlo potkat. Pořád ta stejná masáž volebními průzkumy a všelijakými anketami a stejné heslo. Nebudete-li volit ty, které vám vnucujeme, váš hlas bude ztracen. Propadne a podobné kecy.

Přesto mám tak trochu dojem, možná jsem přehnaný optimista, že se přece jen dějí poněkud pozitivní věci. Zdá se, že na pana Ratha přece jen dojde a na další adepty, jako třeba pana Janouška. Jen ty církevní "prostituce", ty mě děsí. Lidi se nenechají zblbnout tak snadno ani miliardářem Janečkem, snad ani komoušům nic nesleví. Uvidíme, co se bude dál dít.

Přeji hezký den.

Autor: Jiřina Faltisová | sobota 15.12.2012 16:47 | karma článku: 12,79 | přečteno: 1463x
  • Další články autora

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury II.

4.11.2017 v 14:06 | Karma: 16,68

Jiřina Faltisová

Demagogie pana Okamury

25.5.2017 v 15:27 | Karma: 13,80